About: Reformace, protireformace a rozvinutí poreformačního katolictví v Uherském Brodě - křesťanská víra v proměnách času     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The study presents an attempt to depict the character of changes in life, thought and feelings of inhabitants of the town of Uherský Brod as Christians throughout 16th – 18th centuries. Its aim is to deepen the understanding of the internal and external factors forming the specific local religiosity in the context of the enormous transformation of the Church at the end of the Middle-Ages and the Early Modern Period. Rather a small social segment has been selected in order to allow carrying out a study on individuals and their behaviour. In Uherský Brod, several substantial changes in confession conditions have taken place in the course of history. In terms of later development, the most important one was the restoration of Catholicism after the Battle of White Mountain, which permanently affected the religious conditions of the town and the entire region. (en)
  • Studie je pokusem o zachycení charakteru a proměn života, myšlení a cítění obyvatel města Uherský Brod jakožto křesťanů v časovém úseku 16. – 18. století. Cílem je bližší poznání vnitřních i vnějších činitelů, utvářejících specifickou lokální religiozitu v procesu mohutných proměn církve na sklonku středověku a začátku nové doby. Byla zvolena relativně malá sociální jednotka, aby bylo možno sledovat i jednotlivce a jejich chování. V Uherském Brodě došlo vícekrát k zásadním změnám konfesních poměrů. Nejdůležitější z hlediska pozdějšího vývoje bylo pobělohorské pokatoličtění, které natrvalo ovlivnilo náboženskou situaci města i kraje. Skrze dochovaný pramenný materiál se autor snaží porozumět lidem, kteří se těchto procesů aktivně i pasivně účastnili, aby tak přispěl k poznávání raněnovověkého kulturního vývoje především v rámci regionu.
  • Studie je pokusem o zachycení charakteru a proměn života, myšlení a cítění obyvatel města Uherský Brod jakožto křesťanů v časovém úseku 16. – 18. století. Cílem je bližší poznání vnitřních i vnějších činitelů, utvářejících specifickou lokální religiozitu v procesu mohutných proměn církve na sklonku středověku a začátku nové doby. Byla zvolena relativně malá sociální jednotka, aby bylo možno sledovat i jednotlivce a jejich chování. V Uherském Brodě došlo vícekrát k zásadním změnám konfesních poměrů. Nejdůležitější z hlediska pozdějšího vývoje bylo pobělohorské pokatoličtění, které natrvalo ovlivnilo náboženskou situaci města i kraje. Skrze dochovaný pramenný materiál se autor snaží porozumět lidem, kteří se těchto procesů aktivně i pasivně účastnili, aby tak přispěl k poznávání raněnovověkého kulturního vývoje především v rámci regionu. (cs)
Title
  • Reformace, protireformace a rozvinutí poreformačního katolictví v Uherském Brodě - křesťanská víra v proměnách času
  • Reformation, counter-reformation and development post-reformational catholicism - christian belief in turn of fime. (en)
  • Reformace, protireformace a rozvinutí poreformačního katolictví v Uherském Brodě - křesťanská víra v proměnách času (cs)
skos:prefLabel
  • Reformace, protireformace a rozvinutí poreformačního katolictví v Uherském Brodě - křesťanská víra v proměnách času
  • Reformation, counter-reformation and development post-reformational catholicism - christian belief in turn of fime. (en)
  • Reformace, protireformace a rozvinutí poreformačního katolictví v Uherském Brodě - křesťanská víra v proměnách času (cs)
skos:notation
  • RIV/00092142:_____/06:00000001!RIV07-GA0-00092142
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(GA404/04/2075)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 496853
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00092142:_____/06:00000001
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • church history, theology (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [7123783671ED]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Uherský Brod
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Reformace, protireformace a rozvinutí poreformačního katolictví v Uherském Brodě - křesťanská víra v proměnách času
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...v/pocetStranKnihy
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Zemek, Petr
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • František Šalé – ALBERT
https://schema.org/isbn
  • 80-7326-093-X
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software