About: Treatment by insulin pump     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Kniha pro pacienty se zaměřuje na léčbu inzulinovou pumpou s důrazem na praktické aspekty. Jednotlivé problémy resp. jejich řešení jsou čtenářům demonstrovány na příkladu smyšlené rodiny Novákových, kde otec i dcera jsou léčeni pro diabetes 1. typu inzulinovou pumpou. Za každou kapitolou pak následuje shrnutí nejdůležitějších poznatků vyplývajících z dané kapitoly. Kniha je koncipována tak, aby čtenář byl zábavnou a didaktickou formou seznámen opravdu se všemi problémy i výhodami, které každodenní užívání inzulinové pumpy přináší. V úvodu je pro úplnost pojednáno o diabetu jako takovém, jeho formách, jak vzniká a jak se projevuje. Druhá část úvodu je věnována léčebným možnostem diabetu a indikacím zahájení léčby inzulinovou pumpou. Poté je již pozornost zcela soustředěna na opravdu praktické aspekty, jako je aplikace infuzních setů, péče o místo vpichu, nastavení pumpy, výběr jednotlivých forem bolusových a bazálních dávek s ohledem např. na různé druhy jídel či pohybovou aktivitu. Dále jsou rozebírány situace, jako je infekční či jiná nemoc, cestování s inzulinovou pumpou apod. V knize nejsou opomíjeny žádné věkové kategorie, jsou rozebrána specifika této terapie s přihlédnutím na dětský, dospělý i seniorský věk. Kniha je doplněna názornými fotografiemi a ilustracemi.
  • Kniha pro pacienty se zaměřuje na léčbu inzulinovou pumpou s důrazem na praktické aspekty. Jednotlivé problémy resp. jejich řešení jsou čtenářům demonstrovány na příkladu smyšlené rodiny Novákových, kde otec i dcera jsou léčeni pro diabetes 1. typu inzulinovou pumpou. Za každou kapitolou pak následuje shrnutí nejdůležitějších poznatků vyplývajících z dané kapitoly. Kniha je koncipována tak, aby čtenář byl zábavnou a didaktickou formou seznámen opravdu se všemi problémy i výhodami, které každodenní užívání inzulinové pumpy přináší. V úvodu je pro úplnost pojednáno o diabetu jako takovém, jeho formách, jak vzniká a jak se projevuje. Druhá část úvodu je věnována léčebným možnostem diabetu a indikacím zahájení léčby inzulinovou pumpou. Poté je již pozornost zcela soustředěna na opravdu praktické aspekty, jako je aplikace infuzních setů, péče o místo vpichu, nastavení pumpy, výběr jednotlivých forem bolusových a bazálních dávek s ohledem např. na různé druhy jídel či pohybovou aktivitu. Dále jsou rozebírány situace, jako je infekční či jiná nemoc, cestování s inzulinovou pumpou apod. V knize nejsou opomíjeny žádné věkové kategorie, jsou rozebrána specifika této terapie s přihlédnutím na dětský, dospělý i seniorský věk. Kniha je doplněna názornými fotografiemi a ilustracemi. (cs)
  • The book for patients focuses on insulin pump therapy , with an emphasis on practical aspects. Individual problems respectively . readers their solutions are demonstrated on the example of a fictional family Novákových, where the father and daughter are being treated for diabetes type 1 insulin pump. For each chapter is followed by a summary of key findings arising from the chapter . The book is designed so that the reader was entertaining and didactic form really familiar with all the problems and benefits that daily use of insulin pump delivers . The introduction of completeness are discussed such as diabetes , its forms , how it arises and how it manifests itself . The second part is devoted to the introduction of diabetes treatment options and indications for initiation of insulin pump therapy . Then, the attention has been focused entirely on really practical aspects , such as the use of infusion sets, injection site care , pump settings , the selection of individual forms of bolus and basal doses with regard to eg different types of food or exercise. Further, it addresses situations such as infection or other illness , traveling with an insulin pump , etc. In the book are not neglected any ages , are discussed specifics of this therapy with regard to children, adults and senior age . The book is accompanied by illustrative photographs and illustrations. (en)
Title
  • Treatment by insulin pump (en)
  • Léčba inzulinovou pumpou, aneb, Každodenní život rodiny Novákovy
  • Léčba inzulinovou pumpou, aneb, Každodenní život rodiny Novákovy (cs)
skos:prefLabel
  • Treatment by insulin pump (en)
  • Léčba inzulinovou pumpou, aneb, Každodenní život rodiny Novákovy
  • Léčba inzulinovou pumpou, aneb, Každodenní život rodiny Novákovy (cs)
skos:notation
  • RIV/00064203:_____/13:10210551!RIV14-MZ0-00064203
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 84548
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00064203:_____/13:10210551
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • therapy; insulin pump (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [396811977818]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Štechová, Kateřina
  • Piťhová, Pavlína
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software