About: Corrective osteotomy of the distal radius     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • The aim of the study was to evaluate the outcomes of corrective osteotomy for malunited fractures of the distal radius, to assess the degree of correction or its loss, if it happened, after bone union, and to compare the clinical and radiographic results with the relevant literature reports. Corrective osteotomy and bone graft insertion are surgical procedures used for the treatment of malunited fractures of the distal radius. They are indicated in active younger patients with proven symptoms and correlating radiographic evidence. The surgery should be preceded by a thorough radiographic examination and pre-operative planning. (en)
  • Cílem studie je zhodnocení výsledků korektivní osteotomie nesprávně srostlých fraktur distálního radia, ke zhodnocení stupně korekce nebo její případné ztráty a porovnání klinický a radiologických výsledků s relevantními literárními údaji. Osteotomie distálního radia s vložením štěpu jsou výkony korigující malformace vzniklé po některých špatně zhojených zlomeninách dolního konce radia. K těmto výkonům indikujeme aktivní, relativně mladé pacienty s prokázanou symptomatologií a korelujícím rtg nálezem. Tento výkon nedoporučujeme u starých pacientů adaptovaných na funkční omezení, u pacientů s degenerativními změnami, výraznou osteoporózou, fixovanými karpálními instabilitami či algoneuro-dystrofickým syndromem. Před vlastním výkonem je potřeba zajistit řádnou rtg dokumentaci, provést pečlivé předoperační plánování a vyhotovit předoperační schéma s jednotlivými kroky korekce. Stejně jako v ostatních oborech medicíny, tak i v traumatologii platí, že nejlepší léčbou je prevence. V tomto případě to znamená zejména zabránit vzniku deformit distálního radia zlepšenou léčbou primárních zlomenin (posouzení stability, správné vedení konzervativní léčby, aktivnější přístup při léčbě nestabilních zlomenin).
  • Cílem studie je zhodnocení výsledků korektivní osteotomie nesprávně srostlých fraktur distálního radia, ke zhodnocení stupně korekce nebo její případné ztráty a porovnání klinický a radiologických výsledků s relevantními literárními údaji. Osteotomie distálního radia s vložením štěpu jsou výkony korigující malformace vzniklé po některých špatně zhojených zlomeninách dolního konce radia. K těmto výkonům indikujeme aktivní, relativně mladé pacienty s prokázanou symptomatologií a korelujícím rtg nálezem. Tento výkon nedoporučujeme u starých pacientů adaptovaných na funkční omezení, u pacientů s degenerativními změnami, výraznou osteoporózou, fixovanými karpálními instabilitami či algoneuro-dystrofickým syndromem. Před vlastním výkonem je potřeba zajistit řádnou rtg dokumentaci, provést pečlivé předoperační plánování a vyhotovit předoperační schéma s jednotlivými kroky korekce. Stejně jako v ostatních oborech medicíny, tak i v traumatologii platí, že nejlepší léčbou je prevence. V tomto případě to znamená zejména zabránit vzniku deformit distálního radia zlepšenou léčbou primárních zlomenin (posouzení stability, správné vedení konzervativní léčby, aktivnější přístup při léčbě nestabilních zlomenin). (cs)
Title
  • Corrective osteotomy of the distal radius (en)
  • Korekční osteotomie distálního radia
  • Korekční osteotomie distálního radia (cs)
skos:prefLabel
  • Corrective osteotomy of the distal radius (en)
  • Korekční osteotomie distálního radia
  • Korekční osteotomie distálního radia (cs)
skos:notation
  • RIV/00064173:_____/11:#0000215!RIV12-MZ0-00064173
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • V
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 1
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 208174
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00064173:_____/11:#0000215
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • distal radius fracture, bone malunion, corrective osteotomy (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [FA36F090B73A]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Acta Chirurgiae Orthopaedicae et Traumatologiae Čechoslovaca
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 78
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Pacovský, V.
  • Svatoš, F.
issn
  • 0001-5415
number of pages
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software