Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Článek přináší výsledky optimalizace doporučených dávek potravin (DDP) pro „průměrného obyvatele“ na základě minimálních výživových doporučených dávek stanovených pro účely krizového plánování. Optimalizace se uskutečnila na základě vytvořeného matematického modelu umožňujícího nalezení DDP na základě výživových požadavků. Problémem byly velmi nízké hodnoty potřeby bílkovin a návazně vysoké hodnoty minerálních látek a vitaminu C. Navržené DDP se pochopitelně výrazně liší od skutečné spotřeby našeho obyvatelstva. Nižší než skutečná je optimalizovaná spotřeba u masa (zejména vepřového), ryb, vajec, másla, sádla, RJTO, cukru, výrobků z obilovin i brambor. Naopak vyšší optimalizovaná spotřeba je u luštěnin, zeleniny, ovoce a mléka a mléčných výrobků.
- Článek přináší výsledky optimalizace doporučených dávek potravin (DDP) pro „průměrného obyvatele“ na základě minimálních výživových doporučených dávek stanovených pro účely krizového plánování. Optimalizace se uskutečnila na základě vytvořeného matematického modelu umožňujícího nalezení DDP na základě výživových požadavků. Problémem byly velmi nízké hodnoty potřeby bílkovin a návazně vysoké hodnoty minerálních látek a vitaminu C. Navržené DDP se pochopitelně výrazně liší od skutečné spotřeby našeho obyvatelstva. Nižší než skutečná je optimalizovaná spotřeba u masa (zejména vepřového), ryb, vajec, másla, sádla, RJTO, cukru, výrobků z obilovin i brambor. Naopak vyšší optimalizovaná spotřeba je u luštěnin, zeleniny, ovoce a mléka a mléčných výrobků. (cs)
- The article contains results of the model optimization of recommended food allowances (RFA) for the average inhabitant on the base of the minimum recommended dietary allowances (RDA) established for crisis plan purposes. The optimization was carried on the base the new-created mathematical model which enables finding the RFA corresponding to dietary requirements. During the optimization process there occurred some problems - very low values of protein needs and high values of mineral substances and vitamin C. The suggested RFA differ substantially from the real food consumption of the Czech population. The lower than the real consumption was calculated by the optimization model for the following food groups: consumption of meat (especially pig meat), fish, eggs, butter, lard, vegetable edible fats and oils, sugar, cereal products and potatoes. On the contrary, the higher than the optimized consumption was calculated for pulses, vegetables, fruits, milk and dairy products. (en)
|
Title
| - Optimalizace spotřeby potravin pro zásobování obyvatel v případě krizových situací a ohrožení
- Optimalizace spotřeby potravin pro zásobování obyvatel v případě krizových situací a ohrožení (cs)
- The optimization of food consumption for the supply of inhabitants in case of crisis situations and danger (en)
|
skos:prefLabel
| - Optimalizace spotřeby potravin pro zásobování obyvatel v případě krizových situací a ohrožení
- Optimalizace spotřeby potravin pro zásobování obyvatel v případě krizových situací a ohrožení (cs)
- The optimization of food consumption for the supply of inhabitants in case of crisis situations and danger (en)
|
skos:notation
| - RIV/00027251:_____/12:#0000372!RIV12-MV0-00027251
|
http://linked.open...avai/predkladatel
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/00027251:_____/12:#0000372
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - food consumption; recommended dietary allowances; recommended food allowances; optimization; crisis situation (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Foltýn, Ivan
- Štiková, Olga
- Mrhálková, Ilona
- Sekavová, Helena
- Zedníčková, Ida
|
issn
| |
number of pages
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |