Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Studie se zabývá problematikou konkurenceschopnosti a výkonnosti potravinářského průmyslu v ČR. Oba tyto atributy jsou hodnoceny jak v rámci tuzemského zpracovatelského průmyslu a trhu, tak z hlediska relací v zahraničním obchodě, tedy v souvislosti s evropským a světovým trhem. Z metodického hlediska studie aplikuje ekonomický model, založený na input-output analýze. Vlastní konkurenceschopnost je posuzována podle indexu RCA. Indikátory jsou propočteny většinou z databáze let 2000 až 2008, tj. období před a po vstupu ČR do EU. Dále byly využity výsledky dotazníkového šetření, které zjišťovalo pohled potravinářského podnikatelského sektoru na konkurenceschopnost.
- Studie se zabývá problematikou konkurenceschopnosti a výkonnosti potravinářského průmyslu v ČR. Oba tyto atributy jsou hodnoceny jak v rámci tuzemského zpracovatelského průmyslu a trhu, tak z hlediska relací v zahraničním obchodě, tedy v souvislosti s evropským a světovým trhem. Z metodického hlediska studie aplikuje ekonomický model, založený na input-output analýze. Vlastní konkurenceschopnost je posuzována podle indexu RCA. Indikátory jsou propočteny většinou z databáze let 2000 až 2008, tj. období před a po vstupu ČR do EU. Dále byly využity výsledky dotazníkového šetření, které zjišťovalo pohled potravinářského podnikatelského sektoru na konkurenceschopnost. (cs)
- The study aims at problems of the competitiveness and the performance of the Czech food industry. Both these aspects are evaluated in the context of the domestic manufacturing sector and market as well as from the point of view of relationships to foreign trade, i.e. in the context of European and world markets. This study, in the light of the methodology, applies the economic model based on inputoutput analysis. The competitiveness is evaluated using RCA index. Most of the statistical data refer to the period 2000-2008, i.e. before and after the accession to the EU. In addition a special survey investigating opinions of food entrepreneuris on the competitiveness was contucted. (en)
|
Title
| - Konkurenceschopnost potravinářského sektoru ČR
- Konkurenceschopnost potravinářského sektoru ČR (cs)
- The Competitiveness of the CZ Food Industry (en)
|
skos:prefLabel
| - Konkurenceschopnost potravinářského sektoru ČR
- Konkurenceschopnost potravinářského sektoru ČR (cs)
- The Competitiveness of the CZ Food Industry (en)
|
skos:notation
| - RIV/00027251:_____/10:#0000334!RIV11-MZE-00027251
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/00027251:_____/10:#0000334
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - competitiveness; food industry (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...vEdiceCisloSvazku
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Konkurenceschopnost potravinářského sektoru ČR
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...v/pocetStranKnihy
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Mezera, Josef
- Froněk, Pavel
- Mejstříková, Lenka
- Plášil, Martin
- Pokorný, Václav
- Putićová, Marie
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Ústav zemědělské ekonomiky a informací
|
https://schema.org/isbn
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |