About: Technologie na výrobu diagnostických nástrojů pro detekci akrylamidu v potravinách a ve vodě     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • ELISA analytický postup je založen na přípravě vzorků s použitím dvou SPE kolonek a kompetitivní enzymové imunoanalýze. Kit je presentován jako robustní a efektivní prostředek pro kontrolu akrylamidu v potravinách umožňující specifickou detekci akrylamidu s LOD okolo 30 µg/kg. Recovery u fortifikovaných vzorků bramborových a u kukuřičných hranolků a lupínků bylo stanoveno v rozmezí 80 to 125 %, s koeficientem variace nižším než 15 %. Vysoká korelace výsledků získaných s použitím ELISA kitu and metod GC/MS or LC-MS/MS byla nalezena u reálných vzorků v rozsahu koncentrace 30-17000 µg/kg. ELISA technologie umožňuje stanovení akrylamidu v pekařských výrobcích jakými jsou bramborové výrobky (hranolky a lupínky), chléb, toustovaný chléb, křupavý chleba, máslové sušenky, suchary, bramborové palačinky, cereálie, potraviny z obilovin, a další potravinové produkty.
  • ELISA analytický postup je založen na přípravě vzorků s použitím dvou SPE kolonek a kompetitivní enzymové imunoanalýze. Kit je presentován jako robustní a efektivní prostředek pro kontrolu akrylamidu v potravinách umožňující specifickou detekci akrylamidu s LOD okolo 30 µg/kg. Recovery u fortifikovaných vzorků bramborových a u kukuřičných hranolků a lupínků bylo stanoveno v rozmezí 80 to 125 %, s koeficientem variace nižším než 15 %. Vysoká korelace výsledků získaných s použitím ELISA kitu and metod GC/MS or LC-MS/MS byla nalezena u reálných vzorků v rozsahu koncentrace 30-17000 µg/kg. ELISA technologie umožňuje stanovení akrylamidu v pekařských výrobcích jakými jsou bramborové výrobky (hranolky a lupínky), chléb, toustovaný chléb, křupavý chleba, máslové sušenky, suchary, bramborové palačinky, cereálie, potraviny z obilovin, a další potravinové produkty. (cs)
  • The ELISA procedure is based on the sample preparation using two SPE cartridges and competitive enzyme immunoassay. The kit is shown as a robust and effective screening means for acrylamide control in food products allowing specific detection with LOD around 30 µg/kg. Recovery levels determinated from fortified samples of potato and corn chips ranged from 80 to 125 %, with a coefficient of variation less than 15 %. An excellent correlation of results obtained by ELISA kit and GC/MS or LC-MS/MS method within the concentration range 30-17,000 µg/kg was found in real samples. The ELISA technology enables to determine acrylamide in snack and baked goods, such as potato products (chips, crisps), bread, toasted bread, crispbread, butter cookies, biscuits, potato pancakes, cereals, and other food products. (en)
Title
  • Technologie na výrobu diagnostických nástrojů pro detekci akrylamidu v potravinách a ve vodě
  • Technologie na výrobu diagnostických nástrojů pro detekci akrylamidu v potravinách a ve vodě (cs)
  • Technology for manufacturing diagnostic tools for the detection of acrylamide in foods and water (en)
skos:prefLabel
  • Technologie na výrobu diagnostických nástrojů pro detekci akrylamidu v potravinách a ve vodě
  • Technologie na výrobu diagnostických nástrojů pro detekci akrylamidu v potravinách a ve vodě (cs)
  • Technology for manufacturing diagnostic tools for the detection of acrylamide in foods and water (en)
skos:notation
  • RIV/00027162:_____/09:#0000583!RIV10-MZE-00027162
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MZE0002716201)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Výroba a distribuce kitu zahájena v dubnu 2010
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 345562
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027162:_____/09:#0000583
http://linked.open...terniIdentifikace
  • Acrylamide ELISA kit
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open...vai/riv/kategorie
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Acrylamide; antibody; ELISA; commercial kit; screening; foods and water (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [5D17955E3307]
http://linked.open.../licencniPoplatek
http://linked.open...okalizaceVysledku
  • Výzkumný ústav veterinárního lékařství, Brno
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Testovací kit je relativně levný a rychlý analytický prostředek pro kontrolu akrylamidu v potravinách umožňující specifickou detekci akrylamidu s LOD okolo 30 µg/kg
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Hruška, Karel
  • Diblíková, Iva
  • Fránek, Milan
  • Černoch, Ivo
  • Eyer, Luděk
  • Fojtová, Dagmar
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 112 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software