About: Charakterizace liposomálního derivátu vitaminu E     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • We prepared and characterized liposomal derivative of vitamin E. Liposomes were prepared by hydration of lipid film, lyophilisation from isopropanol and proliposome-liposome method. Secondary techniques, high pressure homogenisation and process of extrusion, were applied to reduce size of liposomes to 200 nm. Proliposome-liposome method was modified to produce homogenous liposomal preparation of suitable size distribution (200 nm, PDI 0.2) in one step, so application of secondary processing techniques was not needed. We tested also effect of extrusion and high pressure homogenisation on size distribution. We found that application of extrusion was superior to high pressure homogenisation in terms of polydispersity index and final size of liposomal preparations. Lyophilisation is a process, which stabilizes liposomal preparations during storage. The different molar ratios of lipid:sucrose were tested. The minimal ratio for stabilisation of liposomal preparation was lipid:sucrose (1:5). (en)
  • Liposomální derivát vitaminu E byl připraven a charakterizován. Liposomy byly připraveny hydratací lipidního filmu, lyofilizací z isopropanolu a metodou proliposom-liposom. Pro redukci velikosti liposomů (200 nm) byly použity sekundární techniky: vysokotlaká homogenizace a proces extruze. Metodou proliposom-liposom byl získán homogenní liposomální preparát s vhodnou distribucí velikosti liposomů (200 nm, PDI 0,2) a následné použití sekundárních technik nebylo nutné. U technik vysokotlaké homogenizace a extruze byl testován a srovnáván vliv na distribuci velikosti liposomů. Proces extruze byl vhodnější než vysokotlaká homogenizace ve vztahu k hodnotám polydisperzit a velikosti liposomů. Lyofilizace je procesem zajišťující stabilitu liposomálních preparátů při jejich skladování. Testovány byly různé molární poměry lipid:sacharosa. Minimální poměr zajišťující stabilitu liposomálního preparátu byl lipid:sacharosa (1:5).
  • Liposomální derivát vitaminu E byl připraven a charakterizován. Liposomy byly připraveny hydratací lipidního filmu, lyofilizací z isopropanolu a metodou proliposom-liposom. Pro redukci velikosti liposomů (200 nm) byly použity sekundární techniky: vysokotlaká homogenizace a proces extruze. Metodou proliposom-liposom byl získán homogenní liposomální preparát s vhodnou distribucí velikosti liposomů (200 nm, PDI 0,2) a následné použití sekundárních technik nebylo nutné. U technik vysokotlaké homogenizace a extruze byl testován a srovnáván vliv na distribuci velikosti liposomů. Proces extruze byl vhodnější než vysokotlaká homogenizace ve vztahu k hodnotám polydisperzit a velikosti liposomů. Lyofilizace je procesem zajišťující stabilitu liposomálních preparátů při jejich skladování. Testovány byly různé molární poměry lipid:sacharosa. Minimální poměr zajišťující stabilitu liposomálního preparátu byl lipid:sacharosa (1:5). (cs)
Title
  • Charakterizace liposomálního derivátu vitaminu E
  • Liposomal derivative of vitamin E characterization (en)
  • Charakterizace liposomálního derivátu vitaminu E (cs)
skos:prefLabel
  • Charakterizace liposomálního derivátu vitaminu E
  • Liposomal derivative of vitamin E characterization (en)
  • Charakterizace liposomálního derivátu vitaminu E (cs)
skos:notation
  • RIV/00027162:_____/06:#0000292!RIV08-MZE-00027162
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 141;147
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MZE0002716201)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 468467
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027162:_____/06:#0000292
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Liposomes; vitamin E derivative; high pressure homogenisation; extrusion; lyophilisation (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [B8DD4DC38401]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Mladkov
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Pardubice
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Monitorování cizorodých látek v životním prostředí
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Koudelka, Štěpán
  • Turánek, Jaroslav
  • Vrublová, E.
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Univerzita Pardubice
https://schema.org/isbn
  • 80-7194-903-5
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 35 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software