About: Obsah jódu v potravinách živocišného puvodu z pohledu jejich bezpecnosti a biologické hodnoty     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Plošný pruzkum prokázal, že v bazénových vzorcích kravského mléka opakovane mezirocne vzrostl prumerný obsah jódu. Nárust je vyjádren jak navýšením prumerné koncentrace na 380,0+306,1 g I.l-1 (variacní koeficient 80,6%, variacní rozpetí 4,3 - 1471,4 g I.l-1, median 308,4 g I.l-1), tak zvýšením podílu dodavatelu s obsahem jódu v mléce nad hranicí optima. Studie prokázala známý nízký obsah jódu v objemných krmivech pro skot na území CR, který byl aktuelne na vyžádání hygienické služby rovnež deklarován Ústredním kontrolním a zkušebním ústavem zemedelským v Praze. Z pruzkumu je patrné, že dojnicím v 80 % stád jsou prostrednictvím krmných dávek poskytovány doplnkové zdroje jódu. Vysoký obsah jódu v mléce je odrazem neúmerné a chybné suplementace. V širokémsortimentu nabídky minerálních krmných prísad a premixu obohacených o jód v množství od 5 do 700mg/kg ztrácí chovatelé prehled o suplementacní úrovni. Cást nadlimitního príjmu jódu dojnicemi je zpusobena kumulovanou suplementací. (cs)
  • Survey showed, that iodine content increased in pool samples of cow milk. The increase is expresed as increase of concentration as well as increase of delliverers with iodine content in milk. (en)
  • Plošný pruzkum prokázal, že v bazénových vzorcích kravského mléka opakovane mezirocne vzrostl prumerný obsah jódu. Nárust je vyjádren jak navýšením prumerné koncentrace na 380,0+306,1 g I.l-1 (variacní koeficient 80,6%, variacní rozpetí 4,3 - 1471,4 g I.l-1, median 308,4 g I.l-1), tak zvýšením podílu dodavatelu s obsahem jódu v mléce nad hranicí optima. Studie prokázala známý nízký obsah jódu v objemných krmivech pro skot na území CR, který byl aktuelne na vyžádání hygienické služby rovnež deklarován Ústredním kontrolním a zkušebním ústavem zemedelským v Praze. Z pruzkumu je patrné, že dojnicím v 80 % stád jsou prostrednictvím krmných dávek poskytovány doplnkové zdroje jódu. Vysoký obsah jódu v mléce je odrazem neúmerné a chybné suplementace. V širokémsortimentu nabídky minerálních krmných prísad a premixu obohacených o jód v množství od 5 do 700mg/kg ztrácí chovatelé prehled o suplementacní úrovni. Cást nadlimitního príjmu jódu dojnicemi je zpusobena kumulovanou suplementací.
Title
  • Obsah jódu v potravinách živocišného puvodu z pohledu jejich bezpecnosti a biologické hodnoty
  • Obsah jódu v potravinách živocišného puvodu z pohledu jejich bezpecnosti a biologické hodnoty (cs)
  • Actual content of iodine in food-stuffs of animal origin from the view of their safety and biological value (en)
skos:prefLabel
  • Obsah jódu v potravinách živocišného puvodu z pohledu jejich bezpecnosti a biologické hodnoty
  • Obsah jódu v potravinách živocišného puvodu z pohledu jejich bezpecnosti a biologické hodnoty (cs)
  • Actual content of iodine in food-stuffs of animal origin from the view of their safety and biological value (en)
skos:notation
  • RIV/00027162:_____/05:04:_3935!RIV06-MZE-00027162
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 346-350
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(1B44013)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 533872
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027162:_____/05:04:_3935
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Iodine, milk, meat, eggs, stock, diet of human (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [676931D304C1]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Slovenská polnohospodárská univerzita Nitra
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Slovenská polnohospodárská univerzita Nitra
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • FORMICKI, Grzegorz; GOLIAN, Jozef; JANCOVÁ, Alena; LUKÁC, Norbert; STAWARZ, Robert (eds.) Sborník z mezinárodní konference %22Risk Factors of Food Chain%22 [CD-ROM]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Herzig, Ivan
  • Kroupová, Vlasta
  • Trávníček, Jan
  • Kursa, Jaroslav
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
https://schema.org/isbn
  • 80-8069-594-6
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.116 as of Feb 22 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3239 as of Feb 22 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 67 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software