About: Actual content of iodine in food-stuffs of animal orgin from the view of their safety and biological value     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • In 2003-2004 was examined total 222 eggs of 9 large-scale breeding and 15 small breeding in Ceské republic. Result find content iodine in egg yolk were compared with analytical result pursue on same workplace in year 1996 (en)
  • V letech 2003-2004 bylo vyšetreno celkem 222 vajec z 9 velkochovu a 15 malochovu v Ceské republice. Výsledky zjišteného obsahu jodu ve žloutku byly porovnány s výsledky analýz provádenými na stejném pracovišti v roce 1996.Jod v cerstvé hmote žloutku bylstanoven po spálení v alkalickém prostredí spektrofotometricky metodou Sandell-Kolthoffa. V roce 2004 byl potvrzen významne vyšší obsah jodu v produktech pocházejících z velkochovu. Prumerný obsah jodu ve žloutku techto vajec byl 1057+333 g Ikg-1 cerstvéhmoty, pohyboval se v rozmezí od 360 do 1739 g. Výsledek je srovnatelný s rokem 2003 (1125+217 g Ikg-1).Ve žloutku vajec z malochovu bylo zjišteno 3-4krát méne jodu (P<0,01): v roce 2004 271+198 g Ikg-1, v roce 2003 335+72 g Ikg-1. Tento rozdíl se ve prospech vajec z velkochovu od roku 1996 významne zvýšil, ve velkochovech o 30,5 % (z 862+263 v roce 1996 na 1125 g Ikg-1v roce 2003), naopak v malochovech došlo k poklesu. Za predpokladu prumerné rocní spotreby 255 vajec na obyvatele lze z vajec produkova
  • V letech 2003-2004 bylo vyšetreno celkem 222 vajec z 9 velkochovu a 15 malochovu v Ceské republice. Výsledky zjišteného obsahu jodu ve žloutku byly porovnány s výsledky analýz provádenými na stejném pracovišti v roce 1996.Jod v cerstvé hmote žloutku bylstanoven po spálení v alkalickém prostredí spektrofotometricky metodou Sandell-Kolthoffa. V roce 2004 byl potvrzen významne vyšší obsah jodu v produktech pocházejících z velkochovu. Prumerný obsah jodu ve žloutku techto vajec byl 1057+333 g Ikg-1 cerstvéhmoty, pohyboval se v rozmezí od 360 do 1739 g. Výsledek je srovnatelný s rokem 2003 (1125+217 g Ikg-1).Ve žloutku vajec z malochovu bylo zjišteno 3-4krát méne jodu (P<0,01): v roce 2004 271+198 g Ikg-1, v roce 2003 335+72 g Ikg-1. Tento rozdíl se ve prospech vajec z velkochovu od roku 1996 významne zvýšil, ve velkochovech o 30,5 % (z 862+263 v roce 1996 na 1125 g Ikg-1v roce 2003), naopak v malochovech došlo k poklesu. Za predpokladu prumerné rocní spotreby 255 vajec na obyvatele lze z vajec produkova (cs)
Title
  • Actual content of iodine in food-stuffs of animal orgin from the view of their safety and biological value
  • Actual content of iodine in food-stuffs of animal orgin from the view of their safety and biological value (en)
  • Actual content of iodine in food-stuffs of animal orgin from the view of their safety and biological value (cs)
skos:prefLabel
  • Actual content of iodine in food-stuffs of animal orgin from the view of their safety and biological value
  • Actual content of iodine in food-stuffs of animal orgin from the view of their safety and biological value (en)
  • Actual content of iodine in food-stuffs of animal orgin from the view of their safety and biological value (cs)
skos:notation
  • RIV/00027162:_____/05:02:_3951!RIV06-MZE-00027162
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 346-350
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(1B44013)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 511326
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027162:_____/05:02:_3951
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Iodine, milk, meat, eggs, stock, diet of human (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [0607C442B77C]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Nitra
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Nitra
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • FORMICKI, Grzegorz; GOLIAN, Jozef; JANCOVÁ, Alena; LUKÁC, Norbert; STAWARZ, Robert (eds.) Sborník z mezinárodní konference %22Risk Factors of Food Chain%22 CD rom
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Herzig, Ivan
  • Kroupová, Vlasta
  • Trávníček, Jan
  • Kursa, Jaroslav
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
https://schema.org/isbn
  • 80-8069-594-6
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.116 as of Feb 22 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3239 as of Feb 22 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 67 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software