Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - V současné praxi, a to zejména při technologickém zpracování masa dochází k záměnám, často i záměrným, kvalitního masa za maso levnějších druhů zvířat. Dnes je již pro druhové rozlišení specifických proteinů k dispozici celá řada metod. Na našem pracovišti se zabýváme identifikací živočišných proteinů v tepelně opracovaných masných výrobcích jednak metodami elektroforetickými a imunochemickými, jednak i moderními metodami molekulárně biologickými, které pronikají do mnoha oborů. Dosud jsme schopni v naší laboratoři pro detekci falšování potravin identifikovat maso hovězí, vepřové, drůbeží, koňské, klokaní a potkaní.
- In the course of technological meat processing alterations, often deliberate, occur in high quality meat for meat of less expensive animal species. At present a series of methods are available to differentiate speices specific proteins. Our laboratory is engaged in identification of animal proteins in heat processed animal products using electrophoretic and immunochemical methods as well as new methods of molecular biology. In our laboratory for detection of meat adulteration we are able to identify beef, pork, poultry meat, horse meat, kangaroo and rat meat. (en)
|
Title
| - Laboratorní metody vhodné pro identifikaci masa růzých druhů zvířat založené na průkazu druhově specifických proteinových komponent
- Laboratorní metody vhodné pro identifikaci masa růzých druhů zvířat založené na průkazu druhově specifických proteinových komponent (cs)
- Laboratory methods suitable for meat identification from different animal species based on the detection of species specific protein components (en)
|
skos:prefLabel
| - Laboratorní metody vhodné pro identifikaci masa růzých druhů zvířat založené na průkazu druhově specifických proteinových komponent
- Laboratorní metody vhodné pro identifikaci masa růzých druhů zvířat založené na průkazu druhově specifických proteinových komponent (cs)
- Laboratory methods suitable for meat identification from different animal species based on the detection of species specific protein components (en)
|
skos:notation
| - RIV/00027162:_____/01:90000071!RIV/2003/MZE/M03003/N
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/00027162:_____/01:90000071
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - Specific proteins; identification; meat products; adulteration; methods (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| |
number of pages
| |