About: Rozbor výnosového potenciálu topolu černého v průběhu tří sklizní při různém sponu rostlin     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • S 5 klony topolu černého a hybridním klonem NE-42 byl založen pokus na lokalitě Smilkov (SM) a Bystřice (BY) v méně příznivých podmínkách a v Rosicích (RO), které se nachází v optimálních podmínkách pro topol. Ve SM a BY byly rostliny vysazeny v počtu 2222 ks.ha-1 a v RO 5700 ks.ha-1. Porosty byly sklízeny v průměru po 3 letech. Při I. sklizni byla hmotnost sušiny z jednotky plochy i průměrná hmotnost rostliny nejvyšší v RO. Při II. sklizni byl výnos z plochy nejvyšší v RO a hmotnost jedné rostliny byla největší ve SM. Při III. sklizni byla nejvyšší sklizeň z jednotky plochy v RO, ale hmotnost jedné rostliny zde byla nejnižší. Dílčí znaky, které jsou v korelaci s výnosem sušiny, měly při II. a III. sklizni nižší hodnoty v RO než ve SM a BY. Došlo se k závěru, že hustší spon snižuje hodnotu těchto znaků a tím i průměrnou hmotnost jedné rostliny. Celkové výnosy biomasy jsou srovnatelné s údaji uváděnými v literatuře, které pocházejí z hustších sponů.
  • S 5 klony topolu černého a hybridním klonem NE-42 byl založen pokus na lokalitě Smilkov (SM) a Bystřice (BY) v méně příznivých podmínkách a v Rosicích (RO), které se nachází v optimálních podmínkách pro topol. Ve SM a BY byly rostliny vysazeny v počtu 2222 ks.ha-1 a v RO 5700 ks.ha-1. Porosty byly sklízeny v průměru po 3 letech. Při I. sklizni byla hmotnost sušiny z jednotky plochy i průměrná hmotnost rostliny nejvyšší v RO. Při II. sklizni byl výnos z plochy nejvyšší v RO a hmotnost jedné rostliny byla největší ve SM. Při III. sklizni byla nejvyšší sklizeň z jednotky plochy v RO, ale hmotnost jedné rostliny zde byla nejnižší. Dílčí znaky, které jsou v korelaci s výnosem sušiny, měly při II. a III. sklizni nižší hodnoty v RO než ve SM a BY. Došlo se k závěru, že hustší spon snižuje hodnotu těchto znaků a tím i průměrnou hmotnost jedné rostliny. Celkové výnosy biomasy jsou srovnatelné s údaji uváděnými v literatuře, které pocházejí z hustších sponů. (cs)
  • A field trial with five clones of P. nigra and one clone NE-42 (P. maximowiczii x P. trichocarpa) was established in Smilkov (SM), Bystřice (BY) and Rosice (RO). SM and BY are less suitable for growing poplar whereas in RO there are optimal conditions. Planting density is 2200 plant.ha-1 (SM, BY) and 5700 plant.ha-1 (RO). Harvests were carried out on average after 3 years. In the 1st rotation, the highest dry matter yield per ha and the highest dry matter weight per plant was found out in RO where number of plants is higher. In the 2nd rotation, the highest yield per ha was in RO and weight per plant in SM. In the 3rd rotation, the highest yield per ha was found out in RO but the weight per plant was the lowest there. Traits, which correlate with dry matter yield, had lower values in RO than in SM and BY in the 2nd and 3rd rotation. Therefore we conclude that the denser spacing decreases values of these traits and so weight of dry matter per plant. (en)
Title
  • Rozbor výnosového potenciálu topolu černého v průběhu tří sklizní při různém sponu rostlin
  • Yield potential analysis of black poplar in the course of three coppice rotations at two different plant spacings (en)
  • Rozbor výnosového potenciálu topolu černého v průběhu tří sklizní při různém sponu rostlin (cs)
skos:prefLabel
  • Rozbor výnosového potenciálu topolu černého v průběhu tří sklizní při různém sponu rostlin
  • Yield potential analysis of black poplar in the course of three coppice rotations at two different plant spacings (en)
  • Rozbor výnosového potenciálu topolu černého v průběhu tří sklizní při různém sponu rostlin (cs)
skos:notation
  • RIV/00027073:_____/09:#0000616!RIV10-MSM-00027073
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(2B06131)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 92
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 339897
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027073:_____/09:#0000616
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Populus nigra, biomass production, short coppice culture, planting density, plant weight, number of shoots, diameter (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [CBF1723A428F]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Acta Pruhoniciana
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • neuvedeno
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Benetka, Vojtěch
  • Kozlíková, Kateřina
  • Pilařová, Petra
issn
  • 0374-5651
number of pages
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software