About: Drainage systems identification by means of remote sensing, with a view to UAV     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • The paper presents possibilities of drainage systems identification by means of remote sensing and geographical information systems tools. Within the framework of remote sensing (satellite, aerial orthophotomaps) has been proved technology of unmanned aerial vehicles. The main advantages of UAV are very high nominal resolution (1cm/px image resolution), targeted and repeated flights in demanded conditions and examined criterions with different type of sensors (multispectral, thermal camera etc.), possibility of image view and processed orthophoto mosaic just at the point of area etc. Digital geographical data collected by means of UAV are stored by means of GIS tools in the form of hierarchic geodatabases under the name of their type and analyses. Identified drainage systems have been vectorized into the map themes and they have been used as an input data for resulting analyses and classification of the data model. (en)
  • Příspěvek prezentuje možnosti identifikace drenážních systémů s využitím DPZ a GIS. Mezi metodami DPZ (satelitní snímky, letecké ortofotomapy) se velmi dobře osvědčila metoda snímkování bezpilotními leteckými prostředky. Hlavními výhodami UAV je možnost náletů v mnohem podrobnějším obrazovém rozlišení než z klasického letadla (až 1 cm/px), cílené a opakované snímkování za požadovaných podmínek a sledovaných kritérií, kontrola leteckých fotografií a možnost vygenerování rychlé ortomozaiky přímo v terénu bezprostředně po přistání, létání při oblačnosti a doplnění výstupů např. šikmých fotografií s možností online sledování zemského povrchu ze země, případně doplnění jinými senzory – multispektrální kamera, termovize apod. Digitální výstupy pořizovaných geografických dat se uchovávají v podobě geodatabází v hierarchii datových objektů dle jejich typu. Drenážní systémy identifikované na snímcích se vektorizují do mapových podkladů a jsou vstupním zdrojem pro následné analýzy a klasifikace v rámci datového modelu.
  • Příspěvek prezentuje možnosti identifikace drenážních systémů s využitím DPZ a GIS. Mezi metodami DPZ (satelitní snímky, letecké ortofotomapy) se velmi dobře osvědčila metoda snímkování bezpilotními leteckými prostředky. Hlavními výhodami UAV je možnost náletů v mnohem podrobnějším obrazovém rozlišení než z klasického letadla (až 1 cm/px), cílené a opakované snímkování za požadovaných podmínek a sledovaných kritérií, kontrola leteckých fotografií a možnost vygenerování rychlé ortomozaiky přímo v terénu bezprostředně po přistání, létání při oblačnosti a doplnění výstupů např. šikmých fotografií s možností online sledování zemského povrchu ze země, případně doplnění jinými senzory – multispektrální kamera, termovize apod. Digitální výstupy pořizovaných geografických dat se uchovávají v podobě geodatabází v hierarchii datových objektů dle jejich typu. Drenážní systémy identifikované na snímcích se vektorizují do mapových podkladů a jsou vstupním zdrojem pro následné analýzy a klasifikace v rámci datového modelu. (cs)
Title
  • Drainage systems identification by means of remote sensing, with a view to UAV (en)
  • Identifikace drenáží metodou DPZ, se zaměřením na UAV
  • Identifikace drenáží metodou DPZ, se zaměřením na UAV (cs)
skos:prefLabel
  • Drainage systems identification by means of remote sensing, with a view to UAV (en)
  • Identifikace drenáží metodou DPZ, se zaměřením na UAV
  • Identifikace drenáží metodou DPZ, se zaměřením na UAV (cs)
skos:notation
  • RIV/00027049:_____/14:#0000677!RIV15-MZE-00027049
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QJ1220052)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 20340
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027049:_____/14:#0000677
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • UAV; RPAS; UAS; GIS; drainage system (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [D59E0A24BC04]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Tlapáková, Lenka
  • Karas, J.
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 35 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software