About: To respect or to ignore agricultural drainage systems in a river alluvium ?     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Při návrhu opatření v krajině je nezbytné vnímat zemědělské odvodnění jako systém s hydrologickými, hydraulickými i majetko-právními souvislostmi. Na revitalizovaných lokalitách se postupem času prohlubují důsledky neuvážených opatření, týkajících se staveb odvodnění. Uveden je přehled nejčastějších zásahů, uplatňovaných v rámci revitalizací v říčních nivách, se zdůrazněním možných důsledků opatření na další vývoj odvodňovacích systémů, ale také revitalizovaných ploch samých. Na tento přehled navazuje soupis řešení a doporučení pro realizace revitalizací. Zemědělská odvodnění jsou vodohospodářskými stavbami se složitými vlastnicko-uživatelskými vztahy. Proto se mohou negativní důsledky nesprávného návrhu revitalizace projevit s odstupem více let, kdy se kumulují nenápadné vlivy jednotlivých hydrologických situací. Aktuální procesy a dlouhodobé důsledky jsou dokladovány typovými příklady z několika lokalit.
  • Při návrhu opatření v krajině je nezbytné vnímat zemědělské odvodnění jako systém s hydrologickými, hydraulickými i majetko-právními souvislostmi. Na revitalizovaných lokalitách se postupem času prohlubují důsledky neuvážených opatření, týkajících se staveb odvodnění. Uveden je přehled nejčastějších zásahů, uplatňovaných v rámci revitalizací v říčních nivách, se zdůrazněním možných důsledků opatření na další vývoj odvodňovacích systémů, ale také revitalizovaných ploch samých. Na tento přehled navazuje soupis řešení a doporučení pro realizace revitalizací. Zemědělská odvodnění jsou vodohospodářskými stavbami se složitými vlastnicko-uživatelskými vztahy. Proto se mohou negativní důsledky nesprávného návrhu revitalizace projevit s odstupem více let, kdy se kumulují nenápadné vlivy jednotlivých hydrologických situací. Aktuální procesy a dlouhodobé důsledky jsou dokladovány typovými příklady z několika lokalit. (cs)
  • When designing and implementing measures in the landscape, it is necessary to perceive the agriculture drainage as a system with hydrological, hydraulic and property-legal context. On the restored locations, deepening consequences of incorrect proposals to eliminate the negative effects of these drainage buildings occur over time. An overview of the most common steps, applied within the scope of river floodplains restoration projects, is provided, highlighting the potential impact of the steps on future development of dewatering systems and restored areas. Agricultural drainage systems are water management works with complex ownership-user relationships. Therefore, the negative consequences of incorrect restoration design can occur in the course of several years, when noteless effects of individual hydrological situations cumulate. Current processes and long-term consequences are exemplified by several type localities. (en)
Title
  • To respect or to ignore agricultural drainage systems in a river alluvium ? (en)
  • Respektovat či ignorovat zemědělské odvodnění v říčních nivách?
  • Respektovat či ignorovat zemědělské odvodnění v říčních nivách? (cs)
skos:prefLabel
  • To respect or to ignore agricultural drainage systems in a river alluvium ? (en)
  • Respektovat či ignorovat zemědělské odvodnění v říčních nivách?
  • Respektovat či ignorovat zemědělské odvodnění v říčních nivách? (cs)
skos:notation
  • RIV/00027049:_____/12:#0000596!RIV13-MZE-00027049
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QJ1220050)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 165249
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027049:_____/12:#0000596
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • drainage area; agricultural drainage systems; drainpipe; neglected maintenance risks; restoration (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [0C9C7E55B194]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kulhavý, Zbyněk
  • Tlapáková, Lenka
  • Čmelík, Milan
  • Pelíšek, Igor
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software