About: Sampling device     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The sampling device for stored material formed by interlocking parts, which can be mechanically disconnected, especially stalk materials from agriculture as are silages, haylages or strawy manure, contains cropper and extruder. The cropper is formed by circular tube, which is equipped on cutting end by teeth protruding from the casing of pipe in direction of its axis and on control end by mechanism for transmition of twisting moment. The extruder is formed by disc with lesser external diameter than it is bore of pipe, to which there are attached from one part spindles and from other part draw bar, whose length is longer than it is pipe length (11), whereas after insertion of extruder into cropper the disc is embedded in pipe cavity in such a manner, that the spindles are directed to cutting end of cropper and draw bar at control end of cropper is taken out off the pipe cavity. By this device it is possible to carry out the sampling in random place of stored material and select also the depth of withdrawal. This withdrawal doesn´t disrupt neither the layers of stored material, nor processes running in stored material. (en)
  • Zařízení pro odebírání vzorků uskladněného materiálu tvořeného do sebe zaklesnutými částicemi schopnými mechanického rozpojení, zejména zemědělské stébelnaté materiály typu siláže, senáže nebo slamnatého hnoje, obsahuje odřezávač a vytlačovač. Odřezávač je tvořen kruhovou trubkou, která je opatřena na řezném konci zuby, vyčnívajícími z pláště trubky ve směru její osy, a na ovládacím konci ústrojím pro přenos krouticího momentu. Vytlačovač je tvořen talířem o vnějším průměru menším, než je světlost trubky, ke jsou upevněny z jedné strany trny a z druhé strany táhlo, jehož délka je větší, než je délka trubky (11), přičemž po vložení vytlačovače do odřezávače je talíř suvně uložen v dutině trubky tak, že trny jsou nasměrovány k řeznému konci odřezávače a táhlo je u ovládacího konce odřezávače (1) vyvedeno mimo dutinu trubky. Zařízením lze odebírat vzorky v libovolném místě uskladněného materiálu a zvolit lze i hloubku odběru, odběr je šetrný a nenarušuje vrstvy uskladněného materiálu a tím ani procesy probíhající v uskladněném materiálu.
  • Zařízení pro odebírání vzorků uskladněného materiálu tvořeného do sebe zaklesnutými částicemi schopnými mechanického rozpojení, zejména zemědělské stébelnaté materiály typu siláže, senáže nebo slamnatého hnoje, obsahuje odřezávač a vytlačovač. Odřezávač je tvořen kruhovou trubkou, která je opatřena na řezném konci zuby, vyčnívajícími z pláště trubky ve směru její osy, a na ovládacím konci ústrojím pro přenos krouticího momentu. Vytlačovač je tvořen talířem o vnějším průměru menším, než je světlost trubky, ke jsou upevněny z jedné strany trny a z druhé strany táhlo, jehož délka je větší, než je délka trubky (11), přičemž po vložení vytlačovače do odřezávače je talíř suvně uložen v dutině trubky tak, že trny jsou nasměrovány k řeznému konci odřezávače a táhlo je u ovládacího konce odřezávače (1) vyvedeno mimo dutinu trubky. Zařízením lze odebírat vzorky v libovolném místě uskladněného materiálu a zvolit lze i hloubku odběru, odběr je šetrný a nenarušuje vrstvy uskladněného materiálu a tím ani procesy probíhající v uskladněném materiálu. (cs)
Title
  • Sampling device (en)
  • Zařízení pro odebírání vzorků
  • Zařízení pro odebírání vzorků (cs)
skos:prefLabel
  • Sampling device (en)
  • Zařízení pro odebírání vzorků
  • Zařízení pro odebírání vzorků (cs)
skos:notation
  • RIV/00027031:_____/13:#0000379!RIV14-MZE-00027031
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QH82283)
http://linked.open...cisloPatentuVzoru
  • 25610
http://linked.open...eleniPatentuVzoru
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 118173
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027031:_____/13:#0000379
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • sampling; cropper; extruder; stalk materials (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [7FB499B16536]
http://linked.open.../licencniPoplatek
http://linked.open...ydaniPatentuVzoru
  • Prague
http://linked.open...atelePatentuVzoru
  • Úřad průmyslového vlastnictví
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...ydaniPatentuVzoru
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Vegricht, Jiří
  • Šimon, Josef
  • Bradna, Jiří
http://linked.open...mniOchranaPatentu
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
http://linked.open...uzitiPatentuVzoru
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 19 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software