About: Ekonomika surovinového a energetického využití produkce z travních porostů     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • V posledních letech klesá možnost využití travní produkce pro krmení, ověřují se možnosti a podmínky využití této produkce pro surovinové a energetické účely. Příspěvek popisuje technologií a ekonomikou trvalých travních porostů a využití produkce pro kompostování a pro energetické účely. Významný efekt na surovinové a energetické využití má finanční podpora ve formě dotací. Využitím dotací se celkové náklady za jednotku produkce značně snižují, zvláště pozitivní účinek je dosažený v regionech s LFA dotacemi. Abrham, Z., Herout, M.: Ekonomika surovinového a energetického využití produkce z travních porostů. [Economy of Raw Materials and Energy Utilization of Permanent Grassland Biomass]. In: Britaňak, Norbert, Hanzes, Lubomír, Pollák, Štefan (Ed.). Ekológia travného porastu. Sborník vědeckých prací. Mezinárodní vědecká konference. Banská Bystrica.19-20.3.2013., s. 199-204. ISBN 978-80-89417-48-3.
  • V posledních letech klesá možnost využití travní produkce pro krmení, ověřují se možnosti a podmínky využití této produkce pro surovinové a energetické účely. Příspěvek popisuje technologií a ekonomikou trvalých travních porostů a využití produkce pro kompostování a pro energetické účely. Významný efekt na surovinové a energetické využití má finanční podpora ve formě dotací. Využitím dotací se celkové náklady za jednotku produkce značně snižují, zvláště pozitivní účinek je dosažený v regionech s LFA dotacemi. Abrham, Z., Herout, M.: Ekonomika surovinového a energetického využití produkce z travních porostů. [Economy of Raw Materials and Energy Utilization of Permanent Grassland Biomass]. In: Britaňak, Norbert, Hanzes, Lubomír, Pollák, Štefan (Ed.). Ekológia travného porastu. Sborník vědeckých prací. Mezinárodní vědecká konference. Banská Bystrica.19-20.3.2013., s. 199-204. ISBN 978-80-89417-48-3. (cs)
  • There are limited possibilities of grassland production usage for feeding in recent years. There are verified options and conditions how to use this production for material and energy purposes. This contribution deals with technology and economy of permanent grassland growing, exploitation grassland biomass for composting and hay utilization for energy purposes. A significant effect on material and energy utilization has the financial support in form of subsidies. By using subsidies the final costs per unit of production could be reduced considerably, particularly positive effect is achieved in regions with the LFA subsidies. (en)
Title
  • Ekonomika surovinového a energetického využití produkce z travních porostů
  • Ekonomika surovinového a energetického využití produkce z travních porostů (cs)
  • Economy of raw materials and energy utilization of permanent grassland biomass (en)
skos:prefLabel
  • Ekonomika surovinového a energetického využití produkce z travních porostů
  • Ekonomika surovinového a energetického využití produkce z travních porostů (cs)
  • Economy of raw materials and energy utilization of permanent grassland biomass (en)
skos:notation
  • RIV/00027031:_____/13:#0000323!RIV14-TA0-00027031
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(TD010153)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 72242
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027031:_____/13:#0000323
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • grassland; composting; technology and economy (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [DA098665C4B4]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Abrham, Zdeněk
  • Herout, Milan
Faceted Search & Find service v1.16.116 as of Feb 22 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3239 as of Feb 22 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 82 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software