About: Analysis and Methodology of Teat Cups Attachment at Automatic Milking Machines     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • Nasazování strukových násadců na struky vemene krav je operace, která není pro člověka nikterak náročnou operací. V konvenčních dojírnách trvá tato operace u průměrně zručného dojiče 10 – 15 sekund na jednu krávu. U automatických dojicích strojů (automatic milking machine – AMM), v praxi nazývaných dojící roboty, je nasazování strukových násadců tou nejnáročnější operací, pro kterou bylo nutné nejenom zkonstruovat vhodné rameno, ale vymyslet i vhodný algoritmus nasazování spočívající v přesném zaměření polohy struku v prostoru, navedení strukového násadce na hrot struku a následné nasazení na celý struk. Ve srovnání s průmyslovými roboty, kde jsou polohy nářadí a dalších předmětů definovány přesně, mnohdy na setiny milimetru, u dojících robotů je poloha struků při každém nasazování jiná, protože kráva nemůže být v robotu pevně zafixována a tvar vemene a poloha struků se může v průběhu laktace měnit. Navíc pro správnou fyziologii dojení a omezenou dobu působení spouštěcího hormonu oxytocinu (cca 4 – 6 minut) je nutné, aby nasazení proběhlo v co nejkratší době. V ČR bylo nainstalováno celkem 117 robotizovaných dojících stání od 5 výrobců. Každý výrobce má svůj algoritmus nasazování, který pečlivě tají jako know how. V návodech k obsluze jsou pak udávány limitní tvarové a rozměrové údaje vemen a struků, na které je robot schopen strukové násadce nasadit. V literatuře jsou sice údaje o rychlosti nasazování jednotlivých typů robotů, ale tyto výsledky jsou obtížně srovnatelné, protože nebyly prováděny na stejných kravách. Proto byl ve VÚZT, v,v,i, zkonstruován polohovatelný stojan s umělým vemenem, na kterém budou prováděny objektivní testy rychlosti nasazování násadců a vytvořena metodika pro provádění těchto testů.
  • Nasazování strukových násadců na struky vemene krav je operace, která není pro člověka nikterak náročnou operací. V konvenčních dojírnách trvá tato operace u průměrně zručného dojiče 10 – 15 sekund na jednu krávu. U automatických dojicích strojů (automatic milking machine – AMM), v praxi nazývaných dojící roboty, je nasazování strukových násadců tou nejnáročnější operací, pro kterou bylo nutné nejenom zkonstruovat vhodné rameno, ale vymyslet i vhodný algoritmus nasazování spočívající v přesném zaměření polohy struku v prostoru, navedení strukového násadce na hrot struku a následné nasazení na celý struk. Ve srovnání s průmyslovými roboty, kde jsou polohy nářadí a dalších předmětů definovány přesně, mnohdy na setiny milimetru, u dojících robotů je poloha struků při každém nasazování jiná, protože kráva nemůže být v robotu pevně zafixována a tvar vemene a poloha struků se může v průběhu laktace měnit. Navíc pro správnou fyziologii dojení a omezenou dobu působení spouštěcího hormonu oxytocinu (cca 4 – 6 minut) je nutné, aby nasazení proběhlo v co nejkratší době. V ČR bylo nainstalováno celkem 117 robotizovaných dojících stání od 5 výrobců. Každý výrobce má svůj algoritmus nasazování, který pečlivě tají jako know how. V návodech k obsluze jsou pak udávány limitní tvarové a rozměrové údaje vemen a struků, na které je robot schopen strukové násadce nasadit. V literatuře jsou sice údaje o rychlosti nasazování jednotlivých typů robotů, ale tyto výsledky jsou obtížně srovnatelné, protože nebyly prováděny na stejných kravách. Proto byl ve VÚZT, v,v,i, zkonstruován polohovatelný stojan s umělým vemenem, na kterém budou prováděny objektivní testy rychlosti nasazování násadců a vytvořena metodika pro provádění těchto testů. (cs)
  • The teatcups attaching on teats of cow S udder is an operation, which is not difficult for staff at au. In the traditional milking parlours this operation lasts at commonly skilled milkman 10-15 seconds for one cow. In case of automatic milking machines (AMM) in practice called milking robots, the teatcups attaching represents the most demanding operation, for which it was necessary to fabricate a suitable arm, but also think out a suitable algorithm for mounting, which consists in accurate location of a teat in space, guidance of the teatcup to a teat tip and subsequent mounting on the whole teat. In comparison with industrial robots, where the positions of tools and another subjects are defined exact often with accuracy hundredths of millimeter, in case of milking robots the position of teats is different at every mounting, because a cow cannot be firmly fixed iii robot and udder shape and teat position are changing in the course of lactation. Moreover, for correct milking physiology and limited activity time of oxytocin hormone (cca 4-6 minutes) it is necessary to carry out the mounting as fast as possible. In the Czech Republic were installed in 2010 totally 117 automatic milking machines from 5 manufacturers. Every producer has its own algorithm of attachment, which is strictly concealed as knowhow. In the service instructions there are indicated the limiting shape and dimensional data of udders and teats, on which a milking robot is able to attach the teatcups. In professional literature we can find the data about rate of mounting at particular types of milking robots, hut these results are hardly comparable, because they didnt obtained from the same cows. For this reason, the adjustable stand with artificial udder was fabricated in the Research Institute of Agricultural Engineering, p.r.i. Oan this one will be carried out the objective rate tests of teatcups mounting and produced a methodology for executing of these tests. (en)
Title
  • Analysis and Methodology of Teat Cups Attachment at Automatic Milking Machines (en)
  • Analýza a metodika vyhodnocení rychlosti nasazování strukových násadců u dojících robotů
  • Analýza a metodika vyhodnocení rychlosti nasazování strukových násadců u dojících robotů (cs)
skos:prefLabel
  • Analysis and Methodology of Teat Cups Attachment at Automatic Milking Machines (en)
  • Analýza a metodika vyhodnocení rychlosti nasazování strukových násadců u dojících robotů
  • Analýza a metodika vyhodnocení rychlosti nasazování strukových násadců u dojících robotů (cs)
skos:notation
  • RIV/00027031:_____/11:2R001213!RIV12-MZE-00027031
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QH91260)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 1
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 185895
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027031:_____/11:2R001213
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Milking; automatic milking machine; teatcup attachment (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [54824B2F7822]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • AgritechScience
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 5
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Fabianová, Mária
  • Machálek, Antonín
  • Šimon, Josef
issn
  • 1802-8942
number of pages
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software