About: Adaptér pro lokální aplikaci tekutých přípravků do půdy     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • Technical solution is related to the adapter for local application of liquid preparations into the soil, especially liquid fertilizers. The adapter is composed of supporting frame, which is adapted to the attachment to tractive means and equipped by stopping holder. This holder attaches to the supporting frame an application tool containing the coulter with application tube leading to the inferior edge of this coulter and injection wheel. The application tool placed on supporting frame can be adjusted vertically and its hydraulic components are connected by means of control flow unit and transport pump with the tank. The supporting frame of adapter is equipped by one cross arm at least. To this cross arm there are attached two application tools and these are adjustable not only vertically, but also to the sides by means of stopping holder. To the hydraulic components of each of application tools there is fixed one end of supply hose and the second end of this hose is connected with hydraulic distributor attached to serial group formed by control flow unit and transport pump. The adapter is destined for local and accurate application and placing, especially liquid fertilizers, into the soil during the planting of crops cultivated in broad rows and as well during the vegetation period. (en)
  • Technické řešení se týká adaptéru pro lokální aplikaci tekutých přípravků do půdy, zejména kapalných průmyslových hnojiv. Adaptér obsahuje nosný rám, jenž je uzpůsoben pro připojení k tažnému prostředku a opatřen aretačním držákem, jehož prostřednictvím je k nosnému rámu uchycen aplikační nástroj obsahující krojidlo s aplikační trubicí vyvedenou ke spodní hraně krojidla a injekční kolo. Aplikační nástroj je na nosném rámu výškově přestavitelný a jeho hydraulické komponenty jsou přes řídící průtokovou jednotku a dopravní čerpadlo spřaženy s nádrží. Adaptér je charakterizován tím, že nosný rám obsahuje alespoň jeden příčník, k němuž jsou uchyceny alespoň dva aplikační nástroje, které jsou na příčníku nosného rámu nejen výškově, ale pomocí aretačního držáku i stranově přestavitelné, přičemž k hydraulickým komponentám každého z aplikačních nástrojů je upevněn jeden konec napájecí hadice, jejíž druhý konec je spojen s hydraulickým rozdělovačem, napojeným na sériovou skupinu řídící průtokové jednotky a dopravního čerpadla. Adaptér je určen pro lokální a přesnou aplikaci a zapravení zejména kapalných průmyslových hnojiv do půdy při sázení širokořádkových plodin a také během rané vegetace.
  • Technické řešení se týká adaptéru pro lokální aplikaci tekutých přípravků do půdy, zejména kapalných průmyslových hnojiv. Adaptér obsahuje nosný rám, jenž je uzpůsoben pro připojení k tažnému prostředku a opatřen aretačním držákem, jehož prostřednictvím je k nosnému rámu uchycen aplikační nástroj obsahující krojidlo s aplikační trubicí vyvedenou ke spodní hraně krojidla a injekční kolo. Aplikační nástroj je na nosném rámu výškově přestavitelný a jeho hydraulické komponenty jsou přes řídící průtokovou jednotku a dopravní čerpadlo spřaženy s nádrží. Adaptér je charakterizován tím, že nosný rám obsahuje alespoň jeden příčník, k němuž jsou uchyceny alespoň dva aplikační nástroje, které jsou na příčníku nosného rámu nejen výškově, ale pomocí aretačního držáku i stranově přestavitelné, přičemž k hydraulickým komponentám každého z aplikačních nástrojů je upevněn jeden konec napájecí hadice, jejíž druhý konec je spojen s hydraulickým rozdělovačem, napojeným na sériovou skupinu řídící průtokové jednotky a dopravního čerpadla. Adaptér je určen pro lokální a přesnou aplikaci a zapravení zejména kapalných průmyslových hnojiv do půdy při sázení širokořádkových plodin a také během rané vegetace. (cs)
Title
  • Adaptér pro lokální aplikaci tekutých přípravků do půdy
  • Adaptér pro lokální aplikaci tekutých přípravků do půdy (cs)
  • Adapter for Local Application of Liquid Preparations into Soil (en)
skos:prefLabel
  • Adaptér pro lokální aplikaci tekutých přípravků do půdy
  • Adaptér pro lokální aplikaci tekutých přípravků do půdy (cs)
  • Adapter for Local Application of Liquid Preparations into Soil (en)
skos:notation
  • RIV/00027031:_____/11:2R000365!RIV12-MZE-00027031
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QF4081)
http://linked.open...cisloPatentuVzoru
  • 302308
http://linked.open...eleniPatentuVzoru
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 184571
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027031:_____/11:2R000365
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Adapter; local application; accurate application; liquid fertilizers; liquid preparations. (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [871DCDFA4CA5]
http://linked.open.../licencniPoplatek
http://linked.open...ydaniPatentuVzoru
  • Prague
http://linked.open...atelePatentuVzoru
  • Úřad průmyslového vlastnictví
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...ydaniPatentuVzoru
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Mayer, Václav
  • Pastorková, Libuše
  • Vejchar, Daniel
  • Vašák, František
http://linked.open...mniOchranaPatentu
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
http://linked.open...uzitiPatentuVzoru
http://linked.open...stnikPatentuVzoru
  • Výzkumný ústav zemědělské techniky, v.v.i.
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software