About: Research on the use of energy crops for phytoremediation     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • Cílem prací bylo ověřit možnosti použití energetických rostlin pro fytoremediace. Produkce rostlinné biomasy je závislá na půdní úrodnosti, což je komplex fyzikálních, chemických a biologických půdních vlastností. Vlastnost rostlin absorbovat kontaminanty souvisí se vzlínáním koloidních a karbonátových látek i solí k povrchu rostlin. Díky metabolismu porostu mají rostliny schopnost degradovat a akumulovat kontaminanty. Vybrané vzorky kontaminované biomasy byly získány z pěstebního pozemku Kovohutí Příbram. Ve vzorcích biomasy byla sledována celá řada těžkých kovů s důrazem na Zn, Cu a Cd. Po spálení byla vždy zjištěna koncentrace uvedených prvků i v popelu rostlin. Výsledky uvedené v příspěvku jsou průřezem za dobu řešení v letech 2008 až 2010. Pozitivní remediační výsledky v praxi mohou být dosaženy jak při primární energetické produkci biomasy na postižených půdách, nebo při samotném fytoremediačním procesu se sekundárním efektem termického využití porostu v průběhu, nebo po skončení fytoremediací.
  • Cílem prací bylo ověřit možnosti použití energetických rostlin pro fytoremediace. Produkce rostlinné biomasy je závislá na půdní úrodnosti, což je komplex fyzikálních, chemických a biologických půdních vlastností. Vlastnost rostlin absorbovat kontaminanty souvisí se vzlínáním koloidních a karbonátových látek i solí k povrchu rostlin. Díky metabolismu porostu mají rostliny schopnost degradovat a akumulovat kontaminanty. Vybrané vzorky kontaminované biomasy byly získány z pěstebního pozemku Kovohutí Příbram. Ve vzorcích biomasy byla sledována celá řada těžkých kovů s důrazem na Zn, Cu a Cd. Po spálení byla vždy zjištěna koncentrace uvedených prvků i v popelu rostlin. Výsledky uvedené v příspěvku jsou průřezem za dobu řešení v letech 2008 až 2010. Pozitivní remediační výsledky v praxi mohou být dosaženy jak při primární energetické produkci biomasy na postižených půdách, nebo při samotném fytoremediačním procesu se sekundárním efektem termického využití porostu v průběhu, nebo po skončení fytoremediací. (cs)
  • The work objective was to verify the possibility of using plants for phytoremediation of soil contaminants. Production of plant biomass depends on soil fertility, which is a complex physical, chemical and biological soil properties. Property of plants to absorb contaminants related to capillary action and colloidal matter and carbonate salts to the surface of plants. Thanks to the metabolism of crop plants the ability to degrade and accumulate contaminants. Selected samples were contaminated biomass obtained from the growing land Kovohute Pribram. The biomass samples was studied a number of heavy metals with emphasis on Zn, Cu and Cd. After combustion was always detected concentrations of these elements in the ashes of plants. The results given in this paper are the cross section for solutions in the years 2008 to 2010. Positive results in practice, remediation can be achieved both in the primary production of biomass energy in the affected soils or in the actual process fytoremediation secondary effect of thermal utilization of vegetation during or after phytoremediation. (en)
Title
  • Research on the use of energy crops for phytoremediation
  • Research on the use of energy crops for phytoremediation (cs)
  • Výzkum možností použití energetických rostlin pro fytoremediace (en)
skos:prefLabel
  • Research on the use of energy crops for phytoremediation
  • Research on the use of energy crops for phytoremediation (cs)
  • Výzkum možností použití energetických rostlin pro fytoremediace (en)
skos:notation
  • RIV/00027031:_____/11:#0000155!RIV12-MSM-00027031
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(2B08058)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 1
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 226683
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027031:_____/11:#0000155
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • biomass, remediation, energy crops, heavy metals, combustion, ash (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [3BEF03734DCF]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • AgritechScience
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 5
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Hutla, Petr
  • Kára, Jaroslav
  • Hanzlíková, Irena
issn
  • 1802-8942
number of pages
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software