About: Ploughing and alternative techniques of deeper soil cultivation     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The question „to plough, or not to plough?“ has been recently a frequent subject of expert discussions. It is possible to say, that the question formulated in this way, can provoke the oversimplified answers with odour of tendentious approach. It is more suitable to judge the usability of different technologies concerning soil tillage, sowing or planting for concrete soil and climatic conditions of agricultural enterprises and structure of arable crops. The soil tillage technologies go through a development linked with utilization of research knowledge and innovative activity of machine manufacturers and producers of plant protection preparations. It is true, that the interest is focused for the most part on technologies without ploughing. But, also in case of technologies using the ploughing comes to the positive changes, which are influenced above all by improving of ploughs and special devices to the ploughs. (en)
  • V nedávné minulosti byla častým tématem diskusí odborníků otázka %22orat, či neorat?%22. Lze říci, že takto formulovaná otázka může vyvolat příliš zjednodušené odpovědi s nádechem tendenčního přístupu. Vhodnější je posuzovat použitelnost různých technologií zpracování půdy a setí nebo sázení pro konkrétní půdní a klimatické podmínky zemědělských podniků a strukturu pěstovaných plodin.Technologie zpracování půdy procházejí vývojem s využíváním poznatků výzkumu a inovační aktivity výrobců strojů a přípravků na ochranu rostlin. Je pravda, že zájem se z větší části soustřeďuje na technologie bez orby. Ale i u technologií s orbou dochází k pozitivním změnám, které jsou z velké části ovlivněny zdokonalováním pluhů a přídavných zařízení k pluhům.
  • V nedávné minulosti byla častým tématem diskusí odborníků otázka %22orat, či neorat?%22. Lze říci, že takto formulovaná otázka může vyvolat příliš zjednodušené odpovědi s nádechem tendenčního přístupu. Vhodnější je posuzovat použitelnost různých technologií zpracování půdy a setí nebo sázení pro konkrétní půdní a klimatické podmínky zemědělských podniků a strukturu pěstovaných plodin.Technologie zpracování půdy procházejí vývojem s využíváním poznatků výzkumu a inovační aktivity výrobců strojů a přípravků na ochranu rostlin. Je pravda, že zájem se z větší části soustřeďuje na technologie bez orby. Ale i u technologií s orbou dochází k pozitivním změnám, které jsou z velké části ovlivněny zdokonalováním pluhů a přídavných zařízení k pluhům. (cs)
Title
  • Ploughing and alternative techniques of deeper soil cultivation (en)
  • Orba a alternativní způsoby hlubšího zpracování půdy
  • Orba a alternativní způsoby hlubšího zpracování půdy (cs)
skos:prefLabel
  • Ploughing and alternative techniques of deeper soil cultivation (en)
  • Orba a alternativní způsoby hlubšího zpracování půdy
  • Orba a alternativní způsoby hlubšího zpracování půdy (cs)
skos:notation
  • RIV/00027031:_____/09:0R000635!RIV10-MZE-00027031
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(1G57042), P(QH92105)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 332073
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027031:_____/09:0R000635
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • soil tillage technologies; ploughing; soil conservation (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [099EFF156DC4]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Hůla, Josef
  • Kovaříček, Pavel
  • Vlášková, Marcela
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software