About: Milking-Related Changes of Teat Temperature Caused by Various Milking Machine     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Provedené práce ověřovaly hypotézu, že různá dojící zařízení mají rozdílný vliv na prokrvení mléčné žlázy během dojení. Tento vliv byl zjišťován měřením povrchové teploty mléčné žlázy pomocí videotermokamery. Byl sledován vliv celkem 5 různých dojících zařízení, z toho 2 AMS, na teplotu struku, která byla snímána a vyhodnocována na hrotu, středu a bázi struku současně s povrchovou teplotou vemene vždy bezprostředně před nasazením dojící soupravy a po jejím sejmutí. Bylo zjištěno, že průměrná teplota hrotu struku se po dojení zvyšuje prakticky u všech sledovaných dojících zařízení ve srovnání s teplotou před dojením. Přitom průměrná teplota hrotu struku se dojících zařízení v dojírnách zvýšila o 1,7-2,7oC (6,1-9,0 %) proti teplotě před dojením. Při dojení v AMS bylo zvýšení teploty hrotu struku menší a činilo jen 0,9- 1,7oC (2,9-6,0 %). Současně se přiměřeně zvýšila teplota ostatních částí mléčné žlázy. Bylo také zjištěno, že jsou rozdíly mezi jednotlivými dojícími zařízeními z hlediska jejich vlivu na (cs)
  • The performed work had to verify the hypothesis that different milking equipment has different influence over blood circulation in the milk gland during milking. This influence was investigated by metering the surface temperature of the milk gland using thermo graphics. There was monitored the influence of 5 different milking units in the total, out of it of 2 AMS on the teat temperature that the was scanned and evaluated on the teat tip centre and on the teat base at the same time with the surface temperature of the udders always at the instant preceding closely the cluster appointment and after its removal. It was ascertained that the average temperature of the teat tip after milking increases in comparison with temperature before milking practically in all monitored milking units. At the same time the average temperature of teat tip in milking equipment in parlours increased by about 1,7 - 2,7oC (6,1 - 9,0 %) against temperature before milking. At milking in AMS the temperature rise of the teat tip
  • The performed work had to verify the hypothesis that different milking equipment has different influence over blood circulation in the milk gland during milking. This influence was investigated by metering the surface temperature of the milk gland using thermo graphics. There was monitored the influence of 5 different milking units in the total, out of it of 2 AMS on the teat temperature that the was scanned and evaluated on the teat tip centre and on the teat base at the same time with the surface temperature of the udders always at the instant preceding closely the cluster appointment and after its removal. It was ascertained that the average temperature of the teat tip after milking increases in comparison with temperature before milking practically in all monitored milking units. At the same time the average temperature of teat tip in milking equipment in parlours increased by about 1,7 - 2,7oC (6,1 - 9,0 %) against temperature before milking. At milking in AMS the temperature rise of the teat tip (en)
Title
  • Milking-Related Changes of Teat Temperature Caused by Various Milking Machine
  • Vliv různých dojicích zařízení na teplotu struku během dojení (cs)
  • Milking-Related Changes of Teat Temperature Caused by Various Milking Machine (en)
skos:prefLabel
  • Milking-Related Changes of Teat Temperature Caused by Various Milking Machine
  • Vliv různých dojicích zařízení na teplotu struku během dojení (cs)
  • Milking-Related Changes of Teat Temperature Caused by Various Milking Machine (en)
skos:notation
  • RIV/00027031:_____/07:8P002099!RIV08-MZE-00027031
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 121;125
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QF4145)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 2007(4)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 433910
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027031:_____/07:8P002099
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Teat temperature; milking machine; infrared thermography (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [AF205A63F127]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Research in Agricultural Engineering
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 53
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Machálek, Antonín
  • Vegricht, Jiří
  • Ambrož, Pavel
  • Brehme, U.
  • Rose, S.
issn
  • 1212-9151
number of pages
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 41 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software