About: Funkční vzorek zařízení pro bezkontaktní měření profilů velkých plošných povrchů     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The measuring device was applied by technical solution mainly in the sphere of detail measuring and for surface relief quality control in agriculture, mainly for measuring of soil cultivation and preparation quality, for vegetation surface state controlling etc. So far known types of construction devices for surface profile measuring are designed on contact principle, i.e. mechanical or contact less principle by means of ultra – sound, frequency or other sensors. Their drawback is ability to register profile of relative small surface to 1 m2 with minimally 5 mm particles. The mechanical contact devices have drawback in their high weight and complicated evaluation of measured data and their large inaccuracy. The new device by the use model does remove that drawback and its kit design with laser measuring sensor allows the digital mapping of 10 m2 and even more large surfaces profiles and measuring data saving and their other processing. (en)
  • Měřící zařízení podle technického řešení bylo uplatněno zejména v oblasti detailního měření a při kontrole kvality reliéfu povrchů zejména při měření kvality zpracování a přípravy půdy, dále při kontrole stavu povrchu porostů apod. při řešení výzkumných úkolů. Dosud známá provedení zařízení na měření profilů povrchů jsou konstruována na principu kontaktním, tj. mechanickým způsobem a nebo i bezkontaktně pomocí ultrazvukových, frekvenčních a jiných čidel. Jejich nevýhodou je schopnost zaevidovat profil poměrně malých ploch povrchů do 1 m2 o velikosti částic minimálně 5 mm. U mechanických kontaktních zařízení je nevýhodou i jejich vysoká hmotnost a obtížnost vyhodnocování naměřených dat a jejich velká nepřesnost. Zařízení dle funkčního vzoru tuto nevýhodu odstraňuje a jeho stavebnicové provedení s laserovým měřícím čidlem umožňuje digitální zmapování profilů velkých ploch povrchů 10 i více m2 a uložení naměřených dat do počítače a jejich další zpracování.
  • Měřící zařízení podle technického řešení bylo uplatněno zejména v oblasti detailního měření a při kontrole kvality reliéfu povrchů zejména při měření kvality zpracování a přípravy půdy, dále při kontrole stavu povrchu porostů apod. při řešení výzkumných úkolů. Dosud známá provedení zařízení na měření profilů povrchů jsou konstruována na principu kontaktním, tj. mechanickým způsobem a nebo i bezkontaktně pomocí ultrazvukových, frekvenčních a jiných čidel. Jejich nevýhodou je schopnost zaevidovat profil poměrně malých ploch povrchů do 1 m2 o velikosti částic minimálně 5 mm. U mechanických kontaktních zařízení je nevýhodou i jejich vysoká hmotnost a obtížnost vyhodnocování naměřených dat a jejich velká nepřesnost. Zařízení dle funkčního vzoru tuto nevýhodu odstraňuje a jeho stavebnicové provedení s laserovým měřícím čidlem umožňuje digitální zmapování profilů velkých ploch povrchů 10 i více m2 a uložení naměřených dat do počítače a jejich další zpracování. (cs)
Title
  • Funkční vzorek zařízení pro bezkontaktní měření profilů velkých plošných povrchů
  • Functional sample of system for contact less measuring of large surface profiles (en)
  • Funkční vzorek zařízení pro bezkontaktní měření profilů velkých plošných povrchů (cs)
skos:prefLabel
  • Funkční vzorek zařízení pro bezkontaktní měření profilů velkých plošných povrchů
  • Functional sample of system for contact less measuring of large surface profiles (en)
  • Funkční vzorek zařízení pro bezkontaktní měření profilů velkých plošných povrchů (cs)
skos:notation
  • RIV/00027031:_____/04:8P012161!RIV08-MZE-00027031
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QF4081), Z(MZE0002703101)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Výrazná úspora času při měření a jeho vyhodnocování a s tím souvisejících nákladů – cca 5x rychleji než při klasických metodách.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 565048
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027031:_____/04:8P012161
http://linked.open...terniIdentifikace
  • Funkční vzorek 1/2004
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open...vai/riv/kategorie
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Profiles measuring; contact less profile-graph; laser sensor. (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [EFF74CD1AC42]
http://linked.open.../licencniPoplatek
http://linked.open...okalizaceVysledku
  • Výzkumný ústav zemědělské techniky, v.v.i. Drnovská 507 161 01 Praha 6 - Ruzyně
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Mapování profilů a ploch povrchů 1–5 m2 (stavebnice do 10 m2); velikost měřených částic od 2 mm; minimální krok 20 mm v ose x a 50 mm v ose y; rychlost záznamu měření do 40 ms; odchylka měření výšky 1 mm; nastavení výšky nad měřeným povrchem 0,1–1,35 m.
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kovaříček, Pavel
  • Mayer, Václav
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
Faceted Search & Find service v1.16.116 as of Feb 22 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3239 as of Feb 22 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 68 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software