About: Nutritive evaluation of wheat and prodicts produced in conventional and ecological farming.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Z porovnání hodnot obsahu základních nutrientů, vitaminů a antioxidační aktivity u 5 druhů pšenic pěstovaných v podmínkách konvenčního a ekologického zemědělství vyplynulo, že obsah bílkovin je vyšší cca o 14% u konvenční pšenice,obsah vitaminů B1,B6,E a antioxidační kapacita je u konvenční pšenice( a výrobků z ní)vyšší jen mírně. Pekařské a senzorické parametry jsou srovnatelné.
  • Z porovnání hodnot obsahu základních nutrientů, vitaminů a antioxidační aktivity u 5 druhů pšenic pěstovaných v podmínkách konvenčního a ekologického zemědělství vyplynulo, že obsah bílkovin je vyšší cca o 14% u konvenční pšenice,obsah vitaminů B1,B6,E a antioxidační kapacita je u konvenční pšenice( a výrobků z ní)vyšší jen mírně. Pekařské a senzorické parametry jsou srovnatelné. (cs)
  • Nutrients, selected vitamins and antioxidant activity were determined in 5 varieties of wheat grown under the conventional and ecological farming conditions. Only the content of protein was affected by farming conditions, the average increase in grain from conventional farming reached 14 %. Corresponding flours and model bakery products showed the similar trend. Influence of farming condition on vitamin contents was low, only vitamins B1, B6, E and antioxidant activity showed slightly higher contents in grains from conventional farming. Bakery properties and sensory evaluation of model bakery products did not proved any significant differences between conventional and ecological varieties. (en)
Title
  • Nutritive evaluation of wheat and prodicts produced in conventional and ecological farming. (en)
  • Nutriční hodnocení konvenčně a ekologicky pěstovaných pšenic a výrobků z nich
  • Nutriční hodnocení konvenčně a ekologicky pěstovaných pšenic a výrobků z nich (cs)
skos:prefLabel
  • Nutritive evaluation of wheat and prodicts produced in conventional and ecological farming. (en)
  • Nutriční hodnocení konvenčně a ekologicky pěstovaných pšenic a výrobků z nich
  • Nutriční hodnocení konvenčně a ekologicky pěstovaných pšenic a výrobků z nich (cs)
skos:notation
  • RIV/00027022:_____/14:00000520!RIV15-MZE-00027022
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QI111B053), P(QI111B154)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 12
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 33421
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027022:_____/14:00000520
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Wheat; ecological; conventional; nutritive value (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [2ACD653C9B7A]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Úroda
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • N
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Capouchová, Ivana
  • Janovská, Dagmar
  • Konvalina, Petr
  • Fiedlerová, Vlasta
  • Gabrovská, Dana
  • Holasová, Marie
  • Mašková, Eva
  • Rysová, Jana
  • Laknerová, Ivana
  • Vavreinová, Slavomíra
issn
  • 0139-6013
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software