Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Z porovnání hodnot obsahu základních nutrientů, vitaminů a antioxidační aktivity u 5 druhů pšenic pěstovaných v podmínkách konvenčního a ekologického zemědělství vyplynulo, že obsah bílkovin je vyšší cca o 14% u konvenční pšenice,obsah vitaminů B1,B6,E a antioxidační kapacita je u konvenční pšenice( a výrobků z ní)vyšší jen mírně. Pekařské a senzorické parametry jsou srovnatelné.
- Z porovnání hodnot obsahu základních nutrientů, vitaminů a antioxidační aktivity u 5 druhů pšenic pěstovaných v podmínkách konvenčního a ekologického zemědělství vyplynulo, že obsah bílkovin je vyšší cca o 14% u konvenční pšenice,obsah vitaminů B1,B6,E a antioxidační kapacita je u konvenční pšenice( a výrobků z ní)vyšší jen mírně. Pekařské a senzorické parametry jsou srovnatelné. (cs)
- Nutrients, selected vitamins and antioxidant activity were determined in 5 varieties of wheat grown under the conventional and ecological farming conditions. Only the content of protein was affected by farming conditions, the average increase in grain from conventional farming reached 14 %. Corresponding flours and model bakery products showed the similar trend. Influence of farming condition on vitamin contents was low, only vitamins B1, B6, E and antioxidant activity showed slightly higher contents in grains from conventional farming. Bakery properties and sensory evaluation of model bakery products did not proved any significant differences between conventional and ecological varieties. (en)
|
Title
| - Nutritive evaluation of wheat and prodicts produced in conventional and ecological farming. (en)
- Nutriční hodnocení konvenčně a ekologicky pěstovaných pšenic a výrobků z nich
- Nutriční hodnocení konvenčně a ekologicky pěstovaných pšenic a výrobků z nich (cs)
|
skos:prefLabel
| - Nutritive evaluation of wheat and prodicts produced in conventional and ecological farming. (en)
- Nutriční hodnocení konvenčně a ekologicky pěstovaných pšenic a výrobků z nich
- Nutriční hodnocení konvenčně a ekologicky pěstovaných pšenic a výrobků z nich (cs)
|
skos:notation
| - RIV/00027022:_____/14:00000520!RIV15-MZE-00027022
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| - P(QI111B053), P(QI111B154)
|
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/00027022:_____/14:00000520
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - Wheat; ecological; conventional; nutritive value (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Capouchová, Ivana
- Janovská, Dagmar
- Konvalina, Petr
- Fiedlerová, Vlasta
- Gabrovská, Dana
- Holasová, Marie
- Mašková, Eva
- Rysová, Jana
- Laknerová, Ivana
- Vavreinová, Slavomíra
|
issn
| |
number of pages
| |