Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - V prvé části bylo pojednáno obecně o metodě PCR, o jejím principu a uplatnění. Ve druhé části byla pozornost zaměřena na problematiku bezlepkových potravin. Prostor byl věnován výsledkům projektu NAZV č. 1B53002 řešeného ve VÚPP v minulých letech. Pozornost byla zaměřena na metodiku řešení projektu od materiálu použitého k analýzám přes stručný popis stanovení pšenice, ječmene a žita metodou PCR ve vybraných bezlepkových potravinách až po výsledky a jejich srovnání s výsledky stanovení lepku metodou ELISA.
- V prvé části bylo pojednáno obecně o metodě PCR, o jejím principu a uplatnění. Ve druhé části byla pozornost zaměřena na problematiku bezlepkových potravin. Prostor byl věnován výsledkům projektu NAZV č. 1B53002 řešeného ve VÚPP v minulých letech. Pozornost byla zaměřena na metodiku řešení projektu od materiálu použitého k analýzám přes stručný popis stanovení pšenice, ječmene a žita metodou PCR ve vybraných bezlepkových potravinách až po výsledky a jejich srovnání s výsledky stanovení lepku metodou ELISA. (cs)
- At first the principle and application of PCR method was generally discussed. The second part of contribution was focused on the project No. 1B53002 solved in the past years in the FRIP. The determination of wheat, barley and rye by PCR method in selected gluten free foods and comparison with the gluten results by ELISA was described (en)
|
Title
| - PCR-detection method of contaminating cereals in gluten-free foods (en)
- PCR- metoda detekce kontaminujících obilovin v bezlepkových potravinách. Přednáška na semináři Qualima 2012, Pardubice 30. - 31. 10. 2012.
- PCR- metoda detekce kontaminujících obilovin v bezlepkových potravinách. Přednáška na semináři Qualima 2012, Pardubice 30. - 31. 10. 2012. (cs)
|
skos:prefLabel
| - PCR-detection method of contaminating cereals in gluten-free foods (en)
- PCR- metoda detekce kontaminujících obilovin v bezlepkových potravinách. Přednáška na semináři Qualima 2012, Pardubice 30. - 31. 10. 2012.
- PCR- metoda detekce kontaminujících obilovin v bezlepkových potravinách. Přednáška na semináři Qualima 2012, Pardubice 30. - 31. 10. 2012. (cs)
|
skos:notation
| - RIV/00027022:_____/12:00000296!RIV13-MZE-00027022
|
http://linked.open...avai/predkladatel
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/00027022:_____/12:00000296
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - polymerase chain reaction; ELISA; gluten free foods; wheat; barley; rye; gliadin (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Gabrovská, Dana
- Mašková, Eva
- Laknerová, Ivana
|