Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Cílem této práce bylo porovnat vliv různých přídavků mlecích frakcí linie ječmene s bezpluchám typem zrna KM1057 na nutriční složení a senzorickou jakost chleba. Z nutričních ukazatelů byly sledovány zejména obsahy bílkovin, celkové vlákniny potravy, beta glukanů, vitaminů B1 (thiamin), B2 (riboflavin), B6 (pyridoxin), niacinu a kyseliny pantothenové. K senzorickému hodnocení vůně, chuti, intenzity hořké chuti a pachuti, textury a celkového dojmu byla použita stupnicová metoda s grafickou stupnicí.
- Cílem této práce bylo porovnat vliv různých přídavků mlecích frakcí linie ječmene s bezpluchám typem zrna KM1057 na nutriční složení a senzorickou jakost chleba. Z nutričních ukazatelů byly sledovány zejména obsahy bílkovin, celkové vlákniny potravy, beta glukanů, vitaminů B1 (thiamin), B2 (riboflavin), B6 (pyridoxin), niacinu a kyseliny pantothenové. K senzorickému hodnocení vůně, chuti, intenzity hořké chuti a pachuti, textury a celkového dojmu byla použita stupnicová metoda s grafickou stupnicí. (cs)
- The aim of this work was to compare the influece of various admixtures of milling fractions of a barley line with naked type grain, KM1057, on the nutrient composition and sensory quality of bread. The content of proteins, total dietary fibre, beta glucans, vitamins B1 (thiamine), B2 (riboflavin), B6 (pyridoxine), niacin and pantothenic acid was observed. The graphic rating scale method was used for sensory assesment of aroma, flavour, bitter taste and aftertaste intensity, texture and the overall impression. (en)
|
Title
| - Vliv složení surovin na senzorickou a nutriční jakost chleba
- Vliv složení surovin na senzorickou a nutriční jakost chleba (cs)
- Influence of the raw material on the sensory and nutritional quality of bread (en)
|
skos:prefLabel
| - Vliv složení surovin na senzorickou a nutriční jakost chleba
- Vliv složení surovin na senzorickou a nutriční jakost chleba (cs)
- Influence of the raw material on the sensory and nutritional quality of bread (en)
|
skos:notation
| - RIV/00027022:_____/11:00000225!RIV12-MZE-00027022
|
http://linked.open...avai/predkladatel
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/00027022:_____/11:00000225
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - milling fractions; barley; B vitamins; beta-glucans; total dietary fibre (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Balounová, Marta
- Mašková, Eva
- Ouhrabková, Jarmila
- Erban, Vladimír
- Laknerová, Ivana
|
issn
| |
number of pages
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |