About: Vliv složení surovin na senzorickou a nutriční jakost chleba     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Cílem této práce bylo porovnat vliv různých přídavků mlecích frakcí linie ječmene s bezpluchám typem zrna KM1057 na nutriční složení a senzorickou jakost chleba. Z nutričních ukazatelů byly sledovány zejména obsahy bílkovin, celkové vlákniny potravy, beta glukanů, vitaminů B1 (thiamin), B2 (riboflavin), B6 (pyridoxin), niacinu a kyseliny pantothenové. K senzorickému hodnocení vůně, chuti, intenzity hořké chuti a pachuti, textury a celkového dojmu byla použita stupnicová metoda s grafickou stupnicí.
  • Cílem této práce bylo porovnat vliv různých přídavků mlecích frakcí linie ječmene s bezpluchám typem zrna KM1057 na nutriční složení a senzorickou jakost chleba. Z nutričních ukazatelů byly sledovány zejména obsahy bílkovin, celkové vlákniny potravy, beta glukanů, vitaminů B1 (thiamin), B2 (riboflavin), B6 (pyridoxin), niacinu a kyseliny pantothenové. K senzorickému hodnocení vůně, chuti, intenzity hořké chuti a pachuti, textury a celkového dojmu byla použita stupnicová metoda s grafickou stupnicí. (cs)
  • The aim of this work was to compare the influece of various admixtures of milling fractions of a barley line with naked type grain, KM1057, on the nutrient composition and sensory quality of bread. The content of proteins, total dietary fibre, beta glucans, vitamins B1 (thiamine), B2 (riboflavin), B6 (pyridoxine), niacin and pantothenic acid was observed. The graphic rating scale method was used for sensory assesment of aroma, flavour, bitter taste and aftertaste intensity, texture and the overall impression. (en)
Title
  • Vliv složení surovin na senzorickou a nutriční jakost chleba
  • Vliv složení surovin na senzorickou a nutriční jakost chleba (cs)
  • Influence of the raw material on the sensory and nutritional quality of bread (en)
skos:prefLabel
  • Vliv složení surovin na senzorickou a nutriční jakost chleba
  • Vliv složení surovin na senzorickou a nutriční jakost chleba (cs)
  • Influence of the raw material on the sensory and nutritional quality of bread (en)
skos:notation
  • RIV/00027022:_____/11:00000225!RIV12-MZE-00027022
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QI91B095)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 12
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 239160
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027022:_____/11:00000225
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • milling fractions; barley; B vitamins; beta-glucans; total dietary fibre (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [4D55AD7A0B54]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Úroda
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • N
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Balounová, Marta
  • Mašková, Eva
  • Ouhrabková, Jarmila
  • Erban, Vladimír
  • Laknerová, Ivana
issn
  • 0139-6013
number of pages
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software