Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Cílem této práce bylo získat prvotní informace o některých nutričně cenných látkách v zrně netradičních forem pšenice. V zrně sedmi neobvyklých forem pšenice seté (Triticum aestivum L.) s barevným zrnem a osmi genotypů pšenice dvouzrnky (Triticum dicoccum Schrank) se specifikou morfologickou a nutriční hodnotou zrna, pěstovaných v polních podmínkách lokalit Kroměříž a Praha-Ruzyně v letech 2008-2009, byl sledován obsah vitaminu E, thiaminu, riboflavinu, niacinu, pyridoxinu, kyseliny pantothenové, vybraných fenolických látek, celkových polyfenolů a celkových karotenoidů. Získaná data jsou podkladem pro uplatnění nutričně zajímavých netradičních obilovin zejména v pekárenské a pečivárenské výrobě.
- Cílem této práce bylo získat prvotní informace o některých nutričně cenných látkách v zrně netradičních forem pšenice. V zrně sedmi neobvyklých forem pšenice seté (Triticum aestivum L.) s barevným zrnem a osmi genotypů pšenice dvouzrnky (Triticum dicoccum Schrank) se specifikou morfologickou a nutriční hodnotou zrna, pěstovaných v polních podmínkách lokalit Kroměříž a Praha-Ruzyně v letech 2008-2009, byl sledován obsah vitaminu E, thiaminu, riboflavinu, niacinu, pyridoxinu, kyseliny pantothenové, vybraných fenolických látek, celkových polyfenolů a celkových karotenoidů. Získaná data jsou podkladem pro uplatnění nutričně zajímavých netradičních obilovin zejména v pekárenské a pečivárenské výrobě. (cs)
- The main aim of the work was to obtain the initial information on some nutritionally valuable substances in the grain of unconventional wheat forms. The content of vitamin E, thiamin, riboflavin, niacin, pyridoxine, pantothenic acid, phenolic acids, total polyphenols and carotenoids in seven forms of common wheat (Triticum aestivum L.) with colored grain and eight genotypes of emmer (Triticum dicoccum Schrank), grown under field conditions of localities Kromeriz and Praha-Ruzyně in the years 2008-2009, were determined. Data obtained by chemical analysis can be used for the application of a nutritionally interesting unconventional cereals in bakery and pastry production. (en)
|
Title
| - Kvalitativní hodnocení netradičních forem pšenice pro potravinářské využití
- Kvalitativní hodnocení netradičních forem pšenice pro potravinářské využití (cs)
- Qualitative evaluation of unconventional wheat forms for food utilization (en)
|
skos:prefLabel
| - Kvalitativní hodnocení netradičních forem pšenice pro potravinářské využití
- Kvalitativní hodnocení netradičních forem pšenice pro potravinářské využití (cs)
- Qualitative evaluation of unconventional wheat forms for food utilization (en)
|
skos:notation
| - RIV/00027022:_____/10:00000192!RIV11-MZE-00027022
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/00027022:_____/10:00000192
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - common wheat with colored grain; emmer; vitamin E; thiamin; riboflavin; niacin; pyridoxine; pantothenic acid; phenolic acids; total polyphenols; carotenoids (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Ehrenbergerová, Jaroslava
- Martinek, Petr
- Stehno, Zdeněk
- Vaculová, Kateřina
- Fiedlerová, Vlasta
- Winterová, Renata
- Gabrovská, Dana
- Holasová, Marie
- Mašková, Eva
- Laknerová, Ivana
|
issn
| |
number of pages
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |