Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - This paper deals with an evaluation of new plum cultivars, which are interesting from the point of view of industrial processing. Sorbitol, fermentative and total sugar contents, dry matter and acidity of selected plum cultivars harvested during 2004-2006 were determined. Average values of analytical data of yearly tested cultivars indicated that in followed parameters cultivar ´Valjevka´ approximates to the highest extent to standard cultivar (´Domestic Plum´); ´Cacanska najbolja´ and ´Voyageur´ can also be considered as a very good cultivars. These cultivars seem to be perspective for drying, for production of plum jam as well as plum brandy. Cultivar ´Valor´ was least suitable. Cultivars ´Anna Späth´, ´Elena´, ´President´, evaluated from one or two harvests only, seem to be perspective for different technological applications, whereas cultivars ´Empres´, ´Chrudimer´, ´Oullins Gage´, ´Veeblue´, ´Czar´, ´Minerva´ were least suitable. On the bases of sensory evaluation of final products it was conclud (en)
- Práce se zabývá testováním nových odrůd slivoní zajímavých z hlediska následného průmyslového zpracování. U jednotlivých vybraných odrůd slivoní ze sklizní 2004-2006 byly stanoveny: vážková sušina, titrační kyselost a obsahy sorbitolu, zkvasitelných sacharidů a celkových sacharidů. Ze získaných průměrných hodnot analytických dat pro každoročně dodané odrůdy je možné předběžně konstatovat, že nejvíce se standardní odrůdě (´Švestka domácí´) přibližuje ´Valjevka´, za velmi dobré odrůdy lze rovněž považovat odrůdy ´Čačanská najbolja´ a ´Voyageur´. Tyto odrůdy se jeví jako perspektivní pro sušení, pro výrobu povidel i destilátů. Naopak za nejméně vhodnou lze považovat odrůdu ´Valor´. Z odrůd odebraných ze dvou, resp. jedné sklizně se jeví jako perspektivní odrůdy ´Anna Späth´, ´Elena´, ´President´, naopak nepříznivě jsou hodnoceny odrůdy ´Empres´, ´Chrudimer´, ´Oullinská´, ´Veeblue´, ´Carská´ a ´Minerva´. Při senzorickém hodnocení finálních výrobků z odrůd slivoní ze sklizně 2005 byla nejlépe hodnocena pov
- Práce se zabývá testováním nových odrůd slivoní zajímavých z hlediska následného průmyslového zpracování. U jednotlivých vybraných odrůd slivoní ze sklizní 2004-2006 byly stanoveny: vážková sušina, titrační kyselost a obsahy sorbitolu, zkvasitelných sacharidů a celkových sacharidů. Ze získaných průměrných hodnot analytických dat pro každoročně dodané odrůdy je možné předběžně konstatovat, že nejvíce se standardní odrůdě (´Švestka domácí´) přibližuje ´Valjevka´, za velmi dobré odrůdy lze rovněž považovat odrůdy ´Čačanská najbolja´ a ´Voyageur´. Tyto odrůdy se jeví jako perspektivní pro sušení, pro výrobu povidel i destilátů. Naopak za nejméně vhodnou lze považovat odrůdu ´Valor´. Z odrůd odebraných ze dvou, resp. jedné sklizně se jeví jako perspektivní odrůdy ´Anna Späth´, ´Elena´, ´President´, naopak nepříznivě jsou hodnoceny odrůdy ´Empres´, ´Chrudimer´, ´Oullinská´, ´Veeblue´, ´Carská´ a ´Minerva´. Při senzorickém hodnocení finálních výrobků z odrůd slivoní ze sklizně 2005 byla nejlépe hodnocena pov (cs)
|
Title
| - Předběžné analytické a senzorické hodnocení odrůd slivoní
- Předběžné analytické a senzorické hodnocení odrůd slivoní (cs)
- Preliminary analytical and sensorial evaluation of plum cultivars (en)
|
skos:prefLabel
| - Předběžné analytické a senzorické hodnocení odrůd slivoní
- Předběžné analytické a senzorické hodnocení odrůd slivoní (cs)
- Preliminary analytical and sensorial evaluation of plum cultivars (en)
|
skos:notation
| - RIV/00027022:_____/07:8P009192!RIV08-MZE-00027022
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/00027022:_____/07:8P009192
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - plum; cultivars; HPLC; saccharide profile; sorbitol; fermentative sugars; gravimetric dry matter; acidity; sensorial evaluation (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...vEdiceCisloSvazku
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Vědecké práce ovocnářské.
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Bohačenko, Ivan
- Paulíčková, Ivana
- Paprštein, F.
- Pinkrová, Jitka
|
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Výzkumný a šlechtitelský ústav ovocnářský Holovousy s.r.o.
|
https://schema.org/isbn
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |