About: Předběžné analytické a senzorické hodnocení odrůd slivoní     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • This paper deals with an evaluation of new plum cultivars, which are interesting from the point of view of industrial processing. Sorbitol, fermentative and total sugar contents, dry matter and acidity of selected plum cultivars harvested during 2004-2006 were determined. Average values of analytical data of yearly tested cultivars indicated that in followed parameters cultivar ´Valjevka´ approximates to the highest extent to standard cultivar (´Domestic Plum´); ´Cacanska najbolja´ and ´Voyageur´ can also be considered as a very good cultivars. These cultivars seem to be perspective for drying, for production of plum jam as well as plum brandy. Cultivar ´Valor´ was least suitable. Cultivars ´Anna Späth´, ´Elena´, ´President´, evaluated from one or two harvests only, seem to be perspective for different technological applications, whereas cultivars ´Empres´, ´Chrudimer´, ´Oullins Gage´, ´Veeblue´, ´Czar´, ´Minerva´ were least suitable. On the bases of sensory evaluation of final products it was conclud (en)
  • Práce se zabývá testováním nových odrůd slivoní zajímavých z hlediska následného průmyslového zpracování. U jednotlivých vybraných odrůd slivoní ze sklizní 2004-2006 byly stanoveny: vážková sušina, titrační kyselost a obsahy sorbitolu, zkvasitelných sacharidů a celkových sacharidů. Ze získaných průměrných hodnot analytických dat pro každoročně dodané odrůdy je možné předběžně konstatovat, že nejvíce se standardní odrůdě (´Švestka domácí´) přibližuje ´Valjevka´, za velmi dobré odrůdy lze rovněž považovat odrůdy ´Čačanská najbolja´ a ´Voyageur´. Tyto odrůdy se jeví jako perspektivní pro sušení, pro výrobu povidel i destilátů. Naopak za nejméně vhodnou lze považovat odrůdu ´Valor´. Z odrůd odebraných ze dvou, resp. jedné sklizně se jeví jako perspektivní odrůdy ´Anna Späth´, ´Elena´, ´President´, naopak nepříznivě jsou hodnoceny odrůdy ´Empres´, ´Chrudimer´, ´Oullinská´, ´Veeblue´, ´Carská´ a ´Minerva´. Při senzorickém hodnocení finálních výrobků z odrůd slivoní ze sklizně 2005 byla nejlépe hodnocena pov
  • Práce se zabývá testováním nových odrůd slivoní zajímavých z hlediska následného průmyslového zpracování. U jednotlivých vybraných odrůd slivoní ze sklizní 2004-2006 byly stanoveny: vážková sušina, titrační kyselost a obsahy sorbitolu, zkvasitelných sacharidů a celkových sacharidů. Ze získaných průměrných hodnot analytických dat pro každoročně dodané odrůdy je možné předběžně konstatovat, že nejvíce se standardní odrůdě (´Švestka domácí´) přibližuje ´Valjevka´, za velmi dobré odrůdy lze rovněž považovat odrůdy ´Čačanská najbolja´ a ´Voyageur´. Tyto odrůdy se jeví jako perspektivní pro sušení, pro výrobu povidel i destilátů. Naopak za nejméně vhodnou lze považovat odrůdu ´Valor´. Z odrůd odebraných ze dvou, resp. jedné sklizně se jeví jako perspektivní odrůdy ´Anna Späth´, ´Elena´, ´President´, naopak nepříznivě jsou hodnoceny odrůdy ´Empres´, ´Chrudimer´, ´Oullinská´, ´Veeblue´, ´Carská´ a ´Minerva´. Při senzorickém hodnocení finálních výrobků z odrůd slivoní ze sklizně 2005 byla nejlépe hodnocena pov (cs)
Title
  • Předběžné analytické a senzorické hodnocení odrůd slivoní
  • Předběžné analytické a senzorické hodnocení odrůd slivoní (cs)
  • Preliminary analytical and sensorial evaluation of plum cultivars (en)
skos:prefLabel
  • Předběžné analytické a senzorické hodnocení odrůd slivoní
  • Předběžné analytické a senzorické hodnocení odrůd slivoní (cs)
  • Preliminary analytical and sensorial evaluation of plum cultivars (en)
skos:notation
  • RIV/00027022:_____/07:8P009192!RIV08-MZE-00027022
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 121-128
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QF4111)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 443527
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027022:_____/07:8P009192
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • plum; cultivars; HPLC; saccharide profile; sorbitol; fermentative sugars; gravimetric dry matter; acidity; sensorial evaluation (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [8D50D80AB3DA]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Holovousy
http://linked.open...vEdiceCisloSvazku
  • 20
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Vědecké práce ovocnářské.
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Bohačenko, Ivan
  • Paulíčková, Ivana
  • Paprštein, F.
  • Pinkrová, Jitka
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Výzkumný a šlechtitelský ústav ovocnářský Holovousy s.r.o.
https://schema.org/isbn
  • 978-80-87030-01-1
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software