About: Produkty zpracování zelí hlávkového červeného     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Je popsán postup komplexního zpracování zelí hlávkového červeného bezodpadovou technologií na sprejově sušenou šťávu a fluidně sušené a rozmělněné výlisky. Sprejově sušená šťáva – prášek představuje surovinu pro výrobu pH indikátorů a pigmentových složek do barev, laků, kosmetických výrobků, i barevného glazurovacího jedlého potahového obalu farmaceutických nebo potravinářských výrobků. Výlisky lze díky vysoké vaznosti vody využít v pečivárenství, v masném průmyslu a jako doplněk stravy určený pro redukční dietu. Extrakt z kyselé extrakce výlisků byl byl sprejově usušen na červený ve vodě rozpustný prášek, který lze využít k dobarvování potravin, zejména nápojů.
  • Je popsán postup komplexního zpracování zelí hlávkového červeného bezodpadovou technologií na sprejově sušenou šťávu a fluidně sušené a rozmělněné výlisky. Sprejově sušená šťáva – prášek představuje surovinu pro výrobu pH indikátorů a pigmentových složek do barev, laků, kosmetických výrobků, i barevného glazurovacího jedlého potahového obalu farmaceutických nebo potravinářských výrobků. Výlisky lze díky vysoké vaznosti vody využít v pečivárenství, v masném průmyslu a jako doplněk stravy určený pro redukční dietu. Extrakt z kyselé extrakce výlisků byl byl sprejově usušen na červený ve vodě rozpustný prášek, který lze využít k dobarvování potravin, zejména nápojů. (cs)
  • Method of complex processing of red cabbage using wasteless technology for preparation of spray dried juice and fluid dried and desintegrated pressings. The powder of spray dried juice is the raw material for production of pH indicators and pigment components of paints and lacquers, cosmetics products and coloured edible coating of pharmaceutics and foof products. The pressings with high water binding capacity can be used in bakery, meat industry and as a supplement for food products used for reduction diets. Extract recieved by acid extraction of pressings was spray dried for colouring of food products, particulary of beverages. (en)
Title
  • Produkty zpracování zelí hlávkového červeného
  • Products of processing of red cabbage (en)
  • Produkty zpracování zelí hlávkového červeného (cs)
skos:prefLabel
  • Produkty zpracování zelí hlávkového červeného
  • Products of processing of red cabbage (en)
  • Produkty zpracování zelí hlávkového červeného (cs)
skos:notation
  • RIV/00027022:_____/07:8P002852!RIV08-MZE-00027022
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 359;361
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MZE0002702201)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 445008
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027022:_____/07:8P002852
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • red cabbage; wasteless technology; pressing; fluid drying; acid extraction; juice; pressings; pH indicator; colour pigment; water soluble colouring agent; fibre (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [743E3EDEB814]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Skalský Dvůr
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník příspěvků. XXXVIII. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin.
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Paulíčková, Ivana
  • Adámek, Lubomír
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1802-1433
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • VÚPP, v.v.i.
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 19 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software