About: Vztah mezi obsahem zkvasitelných cukrů a produkcí ethanolu u vybraných druhů slivoní.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The aim of this work was the estimation of the relation between fermentable sugar content and ethanol content in fermented mash. It was folloved in 15 plum cultivars during the harversts 2005 – 2007. The ethanol yield was determined too. HPLC method and standardised fermentation test were used for the assessement of analysed substances. The mean contents of fermentable sugars in plum cultivars differs in large range 7.4 - 12.5 %. The mean content of ethanol after fermentation ( range 3.6 – 6.4 % ) was in the direct proportion with fermentable sugars. However mean ethanol yields from all plum cultivars ( range 47.7 – 49.6 % ) were similar. This indicates the similar cours of fermentation process in all plum cultivars. The plum cultivars were evaluated by their mean fermentable sugar contents and divided into three groups. The approximate calculation for determination of fermentable sugar content in plums from known ethanol content in fermented mash was suggested too. (en)
  • Cílem práce bylo sledování vztahu mezi obsahem zkvasitelných sacharidů a obsahem ethanolu v prokvašené zápaře, realizované u 15 odrůd slivoní ze sklizní 2005 – 2006. Zároveň byla určena výtěžnost produkce ethanolu. Při stanovení uvedených analytů byla použita metoda HPLC a standardisovaná kvasná zkouška. Průměrný obsah zkvasitelných cukrů v jednotlivých odrůdách za sledované období byl dosti rozdílný a pohyboval se v širokém rozmezí 7,1 – 12,5 %. Průměrné obsahy ethanolu po fermentaci v rozsahu 3,6 –6,4 % byly přímo úměrné zkvasitelným cukrům. Naproti tomu průměrné výtěžnosti ethanolu z jednotlivých odrůd byly vyrovnané a v úzkém rozmezí 47,7 – 49,6 %. Z toho lze usuzovat na velmi podobný průběh jejich fermentace. Odrůdy slivoní byly zhodnoceny a rozděleny dle průměrného obsahu zkvasitelných cukrů. Byl též navržen orientační výpočet obsahu zkvasitelných cukrů ve slivoních, založený na známém obsahu ethanolu v prokvašené zápaře.
  • Cílem práce bylo sledování vztahu mezi obsahem zkvasitelných sacharidů a obsahem ethanolu v prokvašené zápaře, realizované u 15 odrůd slivoní ze sklizní 2005 – 2006. Zároveň byla určena výtěžnost produkce ethanolu. Při stanovení uvedených analytů byla použita metoda HPLC a standardisovaná kvasná zkouška. Průměrný obsah zkvasitelných cukrů v jednotlivých odrůdách za sledované období byl dosti rozdílný a pohyboval se v širokém rozmezí 7,1 – 12,5 %. Průměrné obsahy ethanolu po fermentaci v rozsahu 3,6 –6,4 % byly přímo úměrné zkvasitelným cukrům. Naproti tomu průměrné výtěžnosti ethanolu z jednotlivých odrůd byly vyrovnané a v úzkém rozmezí 47,7 – 49,6 %. Z toho lze usuzovat na velmi podobný průběh jejich fermentace. Odrůdy slivoní byly zhodnoceny a rozděleny dle průměrného obsahu zkvasitelných cukrů. Byl též navržen orientační výpočet obsahu zkvasitelných cukrů ve slivoních, založený na známém obsahu ethanolu v prokvašené zápaře. (cs)
Title
  • Vztah mezi obsahem zkvasitelných cukrů a produkcí ethanolu u vybraných druhů slivoní.
  • Vztah mezi obsahem zkvasitelných cukrů a produkcí ethanolu u vybraných druhů slivoní. (cs)
  • Relation between the fermentable sugar content and ethanol production in selected plum cultivars. (en)
skos:prefLabel
  • Vztah mezi obsahem zkvasitelných cukrů a produkcí ethanolu u vybraných druhů slivoní.
  • Vztah mezi obsahem zkvasitelných cukrů a produkcí ethanolu u vybraných druhů slivoní. (cs)
  • Relation between the fermentable sugar content and ethanol production in selected plum cultivars. (en)
skos:notation
  • RIV/00027022:_____/07:8P001430!RIV08-MZE-00027022
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 185;190
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QF4111)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 461001
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027022:_____/07:8P001430
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • plum; fermentable sugars; ethanol; ethanol yield; HPLC; fermentation test. (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [FDB734827FDA]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Holovousy
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Inovace pěstování ovocných plodin
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Bohačenko, Ivan
  • Paprštein, F.
  • Pinkrová, Jitka
  • Komárková, Jiřina
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • VŠÚO Holovousy s.r.o.
https://schema.org/isbn
  • 978-80-87030-03-5
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 110 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software