About: Nutriční hodnocení pohanky a její potravinářské využití     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Enlargement of buckwheat use is a part of reserach project%22Food and food supplement development on the base of cereals%22. Attention was paid to buckwheat characteristics as a raw material, to the buckwheat malt preparation and puffed buckwheat. Buckwheat malt especially, but also puffed buckwheat to a cetrain extent, represent new raw materials for production and unusual material for consumers. Flakes and flours were prepared from buckwheat and buckwheat malt, which were applicated into various types of food products. Sensory analysis and basic compositon determination were carried out. (en)
  • Rozšíření využití pohanky je součástí řešení projektu „Vývoj potravin a doplňků stravy na bázi obilovin“. Pozornost byla zaměřena na charakteristiku pohanky jako výchozí potravinářské suroviny, dále na přípravu pohankových sladů a pufované pohanky. Zejména pohankové slady, ale do jisté míry i pohankové pukance, představují novou surovinu pro výrobu a neobvyklý materiál pro spotřebitele. Z pohanky a pohankového sladu byly připraveny vločky a mouky, které byly aplikovány do různých typů výrobků. Byla provedena senzorická analýza a stanoveno základní složení vybraných výrobků.
  • Rozšíření využití pohanky je součástí řešení projektu „Vývoj potravin a doplňků stravy na bázi obilovin“. Pozornost byla zaměřena na charakteristiku pohanky jako výchozí potravinářské suroviny, dále na přípravu pohankových sladů a pufované pohanky. Zejména pohankové slady, ale do jisté míry i pohankové pukance, představují novou surovinu pro výrobu a neobvyklý materiál pro spotřebitele. Z pohanky a pohankového sladu byly připraveny vločky a mouky, které byly aplikovány do různých typů výrobků. Byla provedena senzorická analýza a stanoveno základní složení vybraných výrobků. (cs)
Title
  • Nutriční hodnocení pohanky a její potravinářské využití
  • Nutritional evaluation of buckwheat and its food utilization (en)
  • Nutriční hodnocení pohanky a její potravinářské využití (cs)
skos:prefLabel
  • Nutriční hodnocení pohanky a její potravinářské využití
  • Nutritional evaluation of buckwheat and its food utilization (en)
  • Nutriční hodnocení pohanky a její potravinářské využití (cs)
skos:notation
  • RIV/00027022:_____/06:8P003585!RIV08-MZE-00027022
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 95 - 99
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QF3291), Z(MZE0002702201)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 489474
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027022:_____/06:8P003585
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • buckwheat; food utilization; buckwheat malt; puffed buckwheat; nutritional and sensory evaluation (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [6BCF6C046127]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Skalský Dvůr u Bystřice nad Pernštejnem
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník příspěvků XXXVII.Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Houška, Milan
  • Gabrovská, Dana
  • Ouhrabková, Jarmila
  • Paulíčková, Ivana
  • Rysová, Jana
  • Prokeš, J.
  • Vavreinová, Slavomíra
  • Hoke, Karel
  • Helánová, A.
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1802-1433
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Holasová M., Fiedlerová V., Špicner J.
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 19 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software