Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Byla testována aplikace alfa-amylázy, proteázy a konjugázy na uvolnění folátů ze zeleninové matrice. Nejlepší hodnoty byly získány při současném přídavku alfa-amylázy a konjugázy a inkubaci při pH 4,9. Metodou byl stanoven obsah 5-methyltetrahydrofolátu (5-MTHF) ve vybraných druzích zeleniny. Špenát, čínské zelí, salát, květák a brokolice obsahují více než 50 ug 5-MTHF/100g. Brambory, mrkev a zelí jsou sice méně bohatými zdroji tohoto faktoru, ale vzhledem k roční spotřebě těchto druhů jsou podstatné pro hodnocení celkového příjmu folátů.
- Byla testována aplikace alfa-amylázy, proteázy a konjugázy na uvolnění folátů ze zeleninové matrice. Nejlepší hodnoty byly získány při současném přídavku alfa-amylázy a konjugázy a inkubaci při pH 4,9. Metodou byl stanoven obsah 5-methyltetrahydrofolátu (5-MTHF) ve vybraných druzích zeleniny. Špenát, čínské zelí, salát, květák a brokolice obsahují více než 50 ug 5-MTHF/100g. Brambory, mrkev a zelí jsou sice méně bohatými zdroji tohoto faktoru, ale vzhledem k roční spotřebě těchto druhů jsou podstatné pro hodnocení celkového příjmu folátů. (cs)
- Application of alfa-amylase, protease and conjugase for folate release from vegetable matrix was tested. The best results were obtained by simultanous addition of alfa-amylase and conjugase, incubation at pH 4.9. Method was used for 5-methyltetrahydrofolate (5-MTHF) determination in selected vegetables. Spinach, Chinese cabbage, lettuce, cauliflower and broccoli contained more than 50 ug of 5-MTHF/100g. Potatoes, carrot and white cabbage do not represent a rich folate sources, however because of their higher consumption, they are important for evaluation of folate intake. (en)
|
Title
| - Optimalizace metody pro stanovení folátů v zelenině a její aplikace.
- Optimalizace metody pro stanovení folátů v zelenině a její aplikace. (cs)
- Optimalisation of the method for folate determination in vegetables (en)
|
skos:prefLabel
| - Optimalizace metody pro stanovení folátů v zelenině a její aplikace.
- Optimalizace metody pro stanovení folátů v zelenině a její aplikace. (cs)
- Optimalisation of the method for folate determination in vegetables (en)
|
skos:notation
| - RIV/00027022:_____/06:8P002412!RIV08-MZE-00027022
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/00027022:_____/06:8P002412
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - folate; determination; vegetable (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| - Skalský Dvůr, Lísek 52,Bystřice nad Pernštejnem
|
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník z XXXVII.Symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin, Skalský Dvůr 29.-31.5.2006
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Fiedlerová, Vlasta
- Holasová, Marie
- Vavreinová, Slavomíra
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |