About: Validace imunochemických metod pro identifikaci hovězího masa v tepelně opracovaných výrobcích     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Identification of meat of various sort descent in food is important either from the point of view of adulteration of more expensive meat sorts by cheaper ones, or from the point of view of increasing quantity of food allergies. Immunochemical methods ofidentification of thermal processed animal proteins were assessed in food. For thermal processed blended products the method of native electrophoresis cannot be used, because detection of so separated proteins is not sufficient for identification of sorts and thus immunochemical methods are necessary. Immunochemical sets of ELISA device from two different producers were validated and compared in view of immunity response for beef in thermal processed meat products. In both the sets ELISA Tek and TepnelBiosystems, which are typically specified for beef, sensitivity was assessed (limit of detection, LOC) as well as specificity, selectivity and applicabilness. (en)
  • Identifikace masa různého druhového původu v potravinářských výrobcích je důležitá jak z hlediska falšování dražších druhů mas levnějšími, tak z důvodu zvyšujícího se množství potravinových alergií. Byly vyhodnoceny imunochemické metody identifikace tepelně opracovaných bílkovin živočišného původu v potravinářských výrobcích. Pro směsné tepelně opracované výrobky nelze použít metodu nativní elektroforézy, neboť detekce takto rozdělených bílkovin není dostačující pro identifikaci druhů a jsou tedy nutnémetody imunochemické. Imunochemické soupravy ELISA od dvou výrobců byly validovány a porovnány vzhledem k imunitní odezvě na hovězí maso v tepelně opracovaných masných výrobcích. U obou souprav ELISA Tek a Tepnel Biosystems, které jsou specifické pro hovězí maso, byla stanovena sensitivita (mez detekce), specificita, selektivita a aplikovatelnost.
  • Identifikace masa různého druhového původu v potravinářských výrobcích je důležitá jak z hlediska falšování dražších druhů mas levnějšími, tak z důvodu zvyšujícího se množství potravinových alergií. Byly vyhodnoceny imunochemické metody identifikace tepelně opracovaných bílkovin živočišného původu v potravinářských výrobcích. Pro směsné tepelně opracované výrobky nelze použít metodu nativní elektroforézy, neboť detekce takto rozdělených bílkovin není dostačující pro identifikaci druhů a jsou tedy nutnémetody imunochemické. Imunochemické soupravy ELISA od dvou výrobců byly validovány a porovnány vzhledem k imunitní odezvě na hovězí maso v tepelně opracovaných masných výrobcích. U obou souprav ELISA Tek a Tepnel Biosystems, které jsou specifické pro hovězí maso, byla stanovena sensitivita (mez detekce), specificita, selektivita a aplikovatelnost. (cs)
Title
  • Validace imunochemických metod pro identifikaci hovězího masa v tepelně opracovaných výrobcích
  • Validation of immunochemical methods for identification of beef in thermal processed products (en)
  • Validace imunochemických metod pro identifikaci hovězího masa v tepelně opracovaných výrobcích (cs)
skos:prefLabel
  • Validace imunochemických metod pro identifikaci hovězího masa v tepelně opracovaných výrobcích
  • Validation of immunochemical methods for identification of beef in thermal processed products (en)
  • Validace imunochemických metod pro identifikaci hovězího masa v tepelně opracovaných výrobcích (cs)
skos:notation
  • RIV/00027022:_____/05:#0000002!RIV06-MZE-00027022
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 234;238
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MZE0002702201)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 548467
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027022:_____/05:#0000002
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • ELISA, thermal processed beef, generic identification of meat, meat proteins, electrophoresis, immunochemical methods (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [2C31E9C0502B]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Skalský Dvůr
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • XXXVI. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kmínková, Milena
  • Kučera, Jiří
  • Prošková, Alexandra
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Výzkumný ústav potravinářský Praha
https://schema.org/isbn
  • 80-86909-01-8
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 112 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software