Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Identification of meat of various sort descent in food is important either from the point of view of adulteration of more expensive meat sorts by cheaper ones, or from the point of view of increasing quantity of food allergies. Immunochemical methods ofidentification of thermal processed animal proteins were assessed in food. For thermal processed blended products the method of native electrophoresis cannot be used, because detection of so separated proteins is not sufficient for identification of sorts and thus immunochemical methods are necessary. Immunochemical sets of ELISA device from two different producers were validated and compared in view of immunity response for beef in thermal processed meat products. In both the sets ELISA Tek and TepnelBiosystems, which are typically specified for beef, sensitivity was assessed (limit of detection, LOC) as well as specificity, selectivity and applicabilness. (en)
- Identifikace masa různého druhového původu v potravinářských výrobcích je důležitá jak z hlediska falšování dražších druhů mas levnějšími, tak z důvodu zvyšujícího se množství potravinových alergií. Byly vyhodnoceny imunochemické metody identifikace tepelně opracovaných bílkovin živočišného původu v potravinářských výrobcích. Pro směsné tepelně opracované výrobky nelze použít metodu nativní elektroforézy, neboť detekce takto rozdělených bílkovin není dostačující pro identifikaci druhů a jsou tedy nutnémetody imunochemické. Imunochemické soupravy ELISA od dvou výrobců byly validovány a porovnány vzhledem k imunitní odezvě na hovězí maso v tepelně opracovaných masných výrobcích. U obou souprav ELISA Tek a Tepnel Biosystems, které jsou specifické pro hovězí maso, byla stanovena sensitivita (mez detekce), specificita, selektivita a aplikovatelnost.
- Identifikace masa různého druhového původu v potravinářských výrobcích je důležitá jak z hlediska falšování dražších druhů mas levnějšími, tak z důvodu zvyšujícího se množství potravinových alergií. Byly vyhodnoceny imunochemické metody identifikace tepelně opracovaných bílkovin živočišného původu v potravinářských výrobcích. Pro směsné tepelně opracované výrobky nelze použít metodu nativní elektroforézy, neboť detekce takto rozdělených bílkovin není dostačující pro identifikaci druhů a jsou tedy nutnémetody imunochemické. Imunochemické soupravy ELISA od dvou výrobců byly validovány a porovnány vzhledem k imunitní odezvě na hovězí maso v tepelně opracovaných masných výrobcích. U obou souprav ELISA Tek a Tepnel Biosystems, které jsou specifické pro hovězí maso, byla stanovena sensitivita (mez detekce), specificita, selektivita a aplikovatelnost. (cs)
|
Title
| - Validace imunochemických metod pro identifikaci hovězího masa v tepelně opracovaných výrobcích
- Validation of immunochemical methods for identification of beef in thermal processed products (en)
- Validace imunochemických metod pro identifikaci hovězího masa v tepelně opracovaných výrobcích (cs)
|
skos:prefLabel
| - Validace imunochemických metod pro identifikaci hovězího masa v tepelně opracovaných výrobcích
- Validation of immunochemical methods for identification of beef in thermal processed products (en)
- Validace imunochemických metod pro identifikaci hovězího masa v tepelně opracovaných výrobcích (cs)
|
skos:notation
| - RIV/00027022:_____/05:#0000002!RIV06-MZE-00027022
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/00027022:_____/05:#0000002
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - ELISA, thermal processed beef, generic identification of meat, meat proteins, electrophoresis, immunochemical methods (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - XXXVI. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Kmínková, Milena
- Kučera, Jiří
- Prošková, Alexandra
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Výzkumný ústav potravinářský Praha
|
https://schema.org/isbn
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |