About: Možnosti redukce výskytu Clostridium perfringens v chovech drůbeže pomocí kyseliny laurové a jejích derivátů     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • Clostridial infections are one of the most frequent hygienic problems in poultry production worldwide. C. perfringens is a causative agent of necrotic enteritis. Both treatment and prevention of necrotic enteritis is a big problem for the economy of the poultry production. After the ban of antibiotic growth promoters, lauric acid is one of the alternative. In vitro experiments proved strong effect against Gram-positive bacteria. The results should be confirmed in the corse of the experimental infection, which is still a major challenge. (en)
  • Výskyt klostridiálních enteritid představuje značné hygienické riziko v chovech drůbeže na celém světě. C. perfringens je původcem nekrotické enteritidy, jejíž léčba a prevence znamené pro chovatele značné ekonomické ztráty. Po zákazu antibiotických stimulátorů růstu je jednou z alternativ kyselina laurová, jejíž inhibiční účinky jsou velmi silné právě v případě Gram pozitivních bakterií. Problém představuje experimentální ověření antibakteriální aktivity kyseliny laurové, pro problémy spojené s vyvoláním nekrorické enteritidy experimentálně. In vitro jsou však výsledky velmi slibné.
  • Výskyt klostridiálních enteritid představuje značné hygienické riziko v chovech drůbeže na celém světě. C. perfringens je původcem nekrotické enteritidy, jejíž léčba a prevence znamené pro chovatele značné ekonomické ztráty. Po zákazu antibiotických stimulátorů růstu je jednou z alternativ kyselina laurová, jejíž inhibiční účinky jsou velmi silné právě v případě Gram pozitivních bakterií. Problém představuje experimentální ověření antibakteriální aktivity kyseliny laurové, pro problémy spojené s vyvoláním nekrorické enteritidy experimentálně. In vitro jsou však výsledky velmi slibné. (cs)
Title
  • Možnosti redukce výskytu Clostridium perfringens v chovech drůbeže pomocí kyseliny laurové a jejích derivátů
  • Možnosti redukce výskytu Clostridium perfringens v chovech drůbeže pomocí kyseliny laurové a jejích derivátů (cs)
  • The possible reduction of Clostridium perfringens in broiler chickens by lauric acid and its derivatives. (en)
skos:prefLabel
  • Možnosti redukce výskytu Clostridium perfringens v chovech drůbeže pomocí kyseliny laurové a jejích derivátů
  • Možnosti redukce výskytu Clostridium perfringens v chovech drůbeže pomocí kyseliny laurové a jejích derivátů (cs)
  • The possible reduction of Clostridium perfringens in broiler chickens by lauric acid and its derivatives. (en)
skos:notation
  • RIV/00027014:_____/14:#0002004!RIV15-MZE-00027014
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 30785
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027014:_____/14:#0002004
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Clostridium perfringens, lauric acid, inhibition, necrotic enteritis (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [75CF41E1B49A]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Skřivanová, Eva
  • Hovorková, Petra
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 19 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software