About: Method of Increase Contents Aminoacid in Seed Cereals and Leguminous Plant     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • Při provádění způsobu zvyšování obsahu aminokyselin v zrnech obilovin a luskovin, se zrno v počáteční fázi klíčení 24 až 144 hodin vlhčí vodným roztokem močoviny nebo amonných solí se stoupajícím gradientem koncentrace tak, aby bylo podle druhu semen aplikováno první den po začátku klíčení 0,1 až 0,4 g, druhý den 0,2 až 0,65 g, třetí den 0,3 až 1 g, čtvrtý den 0,3 až 1,2 g, pátý den 0,4 až 2,3 g a šestý den 0,4 až 2,4 g dusíku vždy na kg sušiny klíčícího zrna při teplotě 15 až 20 °C, přičemž je vhodné současně přidat k vlhčícímu roztoku minerální doplněk.
  • Při provádění způsobu zvyšování obsahu aminokyselin v zrnech obilovin a luskovin, se zrno v počáteční fázi klíčení 24 až 144 hodin vlhčí vodným roztokem močoviny nebo amonných solí se stoupajícím gradientem koncentrace tak, aby bylo podle druhu semen aplikováno první den po začátku klíčení 0,1 až 0,4 g, druhý den 0,2 až 0,65 g, třetí den 0,3 až 1 g, čtvrtý den 0,3 až 1,2 g, pátý den 0,4 až 2,3 g a šestý den 0,4 až 2,4 g dusíku vždy na kg sušiny klíčícího zrna při teplotě 15 až 20 °C, přičemž je vhodné současně přidat k vlhčícímu roztoku minerální doplněk. (cs)
  • In applying the provision way escalation content amino - acids in grains cereals and pulse crops, grain in start-up phase germination 24 as far as 144 o'clock damper aqueous solution carbamide or ammonium salts with increasing gradient concentration so, to was by kind seeds applied first the day after start of germination 0,1 as far as 0,4 g, second day 0,2 as far as 0,65 g, third day 0,3 as far as 1 g, fourth day 0,3 as far as 1,2 g, fifth day 0,4 as far as 2,3 g and sixth day 0,4 as far as 2,4 g nitrogen always on kg dry matter germinant grains at temperature 15 as far as 20 °C, whereas is fit at the same time tack to moistening solution mineral supplement. (en)
Title
  • Method of Increase Contents Aminoacid in Seed Cereals and Leguminous Plant (en)
  • Způsob zvyšování obsahu aminokyselin v semenech obilovin a luskovin
  • Způsob zvyšování obsahu aminokyselin v semenech obilovin a luskovin (cs)
skos:prefLabel
  • Method of Increase Contents Aminoacid in Seed Cereals and Leguminous Plant (en)
  • Způsob zvyšování obsahu aminokyselin v semenech obilovin a luskovin
  • Způsob zvyšování obsahu aminokyselin v semenech obilovin a luskovin (cs)
skos:notation
  • RIV/00027014:_____/14:#0001984!RIV15-MZE-00027014
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MZE0002701403)
http://linked.open...cisloPatentuVzoru
  • 304413
http://linked.open...eleniPatentuVzoru
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 57918
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027014:_____/14:#0001984
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • cereals, leguminous, plants, (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [51ADFC29AD3C]
http://linked.open...ydaniPatentuVzoru
  • Prague
http://linked.open...atelePatentuVzoru
  • Úřad průmyslového vlastnictví
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...ydaniPatentuVzoru
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Koucký, Milan
  • Kudrna, Václav
  • Ševčíková, Světlana
http://linked.open...mniOchranaPatentu
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
http://linked.open...uzitiPatentuVzoru
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
http://linked.open...stnikPatentuVzoru
  • Výzkumný ústav živočišné výroby, v. v. i., Praha 10 - Uhříněves, CZ
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software