About: Best practice in the maize ensiling     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • The aim of the methodology is to provide information about issues relating to the application of new, especially technological aspects in maize ensiling, according to which it will be possible to choose an appropriate technology of production of maize silage to get the high-quality product suitable as a component of feed rations for livestock and as a source of biomass for biogas stations. Data from several experiments, which were conducted on a targeted farm of the Institute of Animal Science Praha Uhříněves and collaborating farms, are processed in the methodology. (en)
  • Cílem metodiky je poskytnout informace o problematice týkající se uplatnění nových, především technologických aspektů při silážování kukuřice, podle kterých bude možné zvolit vhodnou technologii výroby kukuřičné siláže, a získat tak kvalitní produkt vhodný jako součást krmných dávek hospodářských zvířat i jako zdroj biomasy pro bioplynové stanice. V metodice jsou zpracována data z několika experimentů, které byly uskutečněny na účelovém hospodářství Výzkumného ústavu živočišné výroby, v.v.i. Praha Uhříněves a ve spolupracujících zemědělských podnicích.
  • Cílem metodiky je poskytnout informace o problematice týkající se uplatnění nových, především technologických aspektů při silážování kukuřice, podle kterých bude možné zvolit vhodnou technologii výroby kukuřičné siláže, a získat tak kvalitní produkt vhodný jako součást krmných dávek hospodářských zvířat i jako zdroj biomasy pro bioplynové stanice. V metodice jsou zpracována data z několika experimentů, které byly uskutečněny na účelovém hospodářství Výzkumného ústavu živočišné výroby, v.v.i. Praha Uhříněves a ve spolupracujících zemědělských podnicích. (cs)
Title
  • Best practice in the maize ensiling (en)
  • Správná praxe při silážování kukuřice
  • Správná praxe při silážování kukuřice (cs)
skos:prefLabel
  • Best practice in the maize ensiling (en)
  • Správná praxe při silážování kukuřice
  • Správná praxe při silážování kukuřice (cs)
skos:notation
  • 172102013-10
  • RIV/00027014:_____/13:#0001939!RIV14-MZE-00027014
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QI91A240)
http://linked.open...certifikacniOrgan
  • Ministerstvo zemědělství ČR
http://linked.open.../datumCertifikace
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Pokud se bude vycházet z přínosů potvrzených ve vědecké literatuře (Oba a Allen, 1999), tak zlepšení stravitelnosti vlákniny (NDF) o jedno procento zvýší užitkovost o 0,25 l FCM mléka. Zvýšení stravitelnosti NDF byť jen o jedno procento, by při užitkovosti 10000 litrů na dojnici a rok znamenalo zvýšení produkce od jedné dojnice o 90 litrů, při ceně 8 Kč za litr by se ušetřilo 720 Kč. V chovu s jedním tisícem dojnic by to bylo 720 tisíc Kč. Rozdíly ve stravitelnosti NDF, zjištěné v experimentech poskytovatele, činily až 19 %. Další přínosy jsou v omezení ztrát sušiny a organické hmoty. Rozdíly mezi ztrátami sušiny u siláží vyšší a nižší kvality činily v našich experimentech až 12 %. Průměrná cena kukuřičné siláže byla v letech 2007 až 2012 u jedné tuny kukuřičné siláže 635 Kč (počítáno dle metodiky AgroKonzulty, spol. s r.o. Žamberk), 12 % z toho je 76 Kč. Jeden silážní žlab obsahuje v průměru 1500 tun siláže. V jednom silážním žlabu by se tak mohlo ušetřit až 114 tisíc Kč.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 107243
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027014:_____/13:#0001939
http://linked.open...terniIdentifikace
  • 978-80-7403-119-9
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Silage, maize, methodology, technology, quality (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [21D3503005FD]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Smlouvu o uplatnění certifikované metodiky, zpracované v rámci řešení výzkumného projektu NAZV QI91A240, uzavřeli podle ustanovení § 269 zákona 513/1991 Sb., obchodního zákoníku VÚŽV, v.v.i. Praha Uhříněves a AgroKonzulta, spol. s r.o. Žamberk dne 9.12.2013. Osvědčení z MZe č. 172010/2013-10 o uznání uplatněné certifikované metodiky zpracované v rámci řešení výzkumného projektu NAZV QI91A240 s názvem „Správná praxe při silážování kukuřice.“ Bylo vydáno 20.12.2013.
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Loučka, Radko
  • Tyrolová, Yvona
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software