About: Effect of Ensilage Delay on Nutritional Value of Sugar Beet Pulp     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • Cílem pokusů s konzervací řízků z cukrové řepy bylo zjistit, jaký vliv na výživnou hodnotu má zpoždění (tři dny) při jejich silážování. Z důvodu potvrzení opakovatelnosti byly založeny dva pokusy se stejnou metodikou, ale s jinými vstupy (jiné řízky). Třídenní prodleva v silážování nebyla sice ještě tak velká, aby byly plně prokázány negativní vlivy na obsahy živin, avšak v jednom nebo druhém experimentu byly u řízků vychladlých (cca 22 °C) některé hodnoty průkazně (P < 0,05) horší než u řízků čerstvých, ještě teplých (cca 48 °C). Významně (P < 0,05) se u vychladlých řízků ve srovnání s teplými snížil obsah pektinu. Prodlení se silážováním v délce tří dnů se také projevilo na zvýšení počtu živých kolonií plísní a kvasinek. Pro praxi vyplývá doporučení cukrovarské řízky za účelem silážování konzervovat co možná nejdříve, nejlépe když jsou ještě teplé, nejdéle s prodlevou ne delší než tři dny.
  • Cílem pokusů s konzervací řízků z cukrové řepy bylo zjistit, jaký vliv na výživnou hodnotu má zpoždění (tři dny) při jejich silážování. Z důvodu potvrzení opakovatelnosti byly založeny dva pokusy se stejnou metodikou, ale s jinými vstupy (jiné řízky). Třídenní prodleva v silážování nebyla sice ještě tak velká, aby byly plně prokázány negativní vlivy na obsahy živin, avšak v jednom nebo druhém experimentu byly u řízků vychladlých (cca 22 °C) některé hodnoty průkazně (P < 0,05) horší než u řízků čerstvých, ještě teplých (cca 48 °C). Významně (P < 0,05) se u vychladlých řízků ve srovnání s teplými snížil obsah pektinu. Prodlení se silážováním v délce tří dnů se také projevilo na zvýšení počtu živých kolonií plísní a kvasinek. Pro praxi vyplývá doporučení cukrovarské řízky za účelem silážování konzervovat co možná nejdříve, nejlépe když jsou ještě teplé, nejdéle s prodlevou ne delší než tři dny. (cs)
  • The goal of the experiments with preservation of sugar beet pulp was to ascertain how a delay (three days) during the ensilage influences their nutritional value. In order to confirm repeatability, two experiments with the same methodology but different inputs (different pulp) were carried out. The three-day delay in ensilage was not as long to fully negative influences on the contents of nutrients, but in one or the other experiment some values were conclusively worse (P <= 0.05) in cooled pulp (about 22 degrees C) than in fresh, still warm pulp (about 48 degrees C). The content of pectin was significantly reduced (P <= 0.05) in cooled pulp as compared to warm pulp. The three-clay-ensilage delay also resulted in increased number of live colonies of moulds and yeast cells. The experiments bring the following recommendation for practice: the sugar beet pulp intended for ensilage should be preserved as soon as possible, preferably when still warm, with maximum delay of three days. (en)
Title
  • Effect of Ensilage Delay on Nutritional Value of Sugar Beet Pulp (en)
  • Vliv zpoždění v silážování na výživnou hodnotu cukrovarských řízků
  • Vliv zpoždění v silážování na výživnou hodnotu cukrovarských řízků (cs)
skos:prefLabel
  • Effect of Ensilage Delay on Nutritional Value of Sugar Beet Pulp (en)
  • Vliv zpoždění v silážování na výživnou hodnotu cukrovarských řízků
  • Vliv zpoždění v silážování na výživnou hodnotu cukrovarských řízků (cs)
skos:notation
  • RIV/00027014:_____/12:#0001632!RIV13-MZE-00027014
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MZE0002701404)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 3
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 178358
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027014:_____/12:#0001632
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • sugar beet pulp, ensilage, nutritional value, delay, pectin, moulds, yeasts (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [D7F83A5A378D]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Listy cukrovarnické a řepařské
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 128
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Loučka, Radko
http://linked.open...ain/vavai/riv/wos
  • 000302375900007
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1210-3306
number of pages
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.116 as of Feb 22 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3239 as of Feb 22 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 67 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software