About: Effect of nutrition on pork quality     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • Krmná dávka pro vykrmovaná prasata má především uspokojit potřeby zvířat z hlediska příjmu živin a zároveň zajistit optimální růst. V současné době se však rovněž zvyšuje zájem o zlepšování kvality masa prostřednictvím výživy.Kvalita masa je ovlivňována souborem podmínek od odchovu a výkrmu až k předporážkovým a porážkovým okolnostem a technologií zpracování.Krmná dávka založená na obilninách poskytuje monogastrům převážně n-6 mastné kyseliny a jen malé množství n-3 polynenasycených mastných kyselin. Úprava krmné dávky za účelem úpravy obsahu a poměru mastných kyselin vepřového masa znamená zejména doplnění komponent s vyšším obsahem n-3 PUFA.
  • Krmná dávka pro vykrmovaná prasata má především uspokojit potřeby zvířat z hlediska příjmu živin a zároveň zajistit optimální růst. V současné době se však rovněž zvyšuje zájem o zlepšování kvality masa prostřednictvím výživy.Kvalita masa je ovlivňována souborem podmínek od odchovu a výkrmu až k předporážkovým a porážkovým okolnostem a technologií zpracování.Krmná dávka založená na obilninách poskytuje monogastrům převážně n-6 mastné kyseliny a jen malé množství n-3 polynenasycených mastných kyselin. Úprava krmné dávky za účelem úpravy obsahu a poměru mastných kyselin vepřového masa znamená zejména doplnění komponent s vyšším obsahem n-3 PUFA. (cs)
  • Feed ratio for fattening pigs must provide sufficient amount of nutrients for optimal growth of animals. The attention is also paid to meat quality and its affection by the nutrition. Meat quality is influenced by many factors during pig rearing, fattening period, slaughter and technology of meat processing. Feed mixture based on cereals provides n-6 fatty acids and only small amount of n-3 polyunsaturated fatty acids. The components with higher proportion of n-3 fatty acids should be added to feed in order to meat fatty acid profile alternation. (en)
Title
  • Effect of nutrition on pork quality (en)
  • Vliv výživy na kvalitu vepřového masa
  • Vliv výživy na kvalitu vepřového masa (cs)
skos:prefLabel
  • Effect of nutrition on pork quality (en)
  • Vliv výživy na kvalitu vepřového masa
  • Vliv výživy na kvalitu vepřového masa (cs)
skos:notation
  • RIV/00027014:_____/12:#0001623!RIV13-MZE-00027014
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MZE0002701404)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 178332
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027014:_____/12:#0001623
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • nutrition, fatty acid, meat (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [3154D29C9A95]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Rozkot, Miroslav
  • Václavková, Eva
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
Faceted Search & Find service v1.16.116 as of Feb 22 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3239 as of Feb 22 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 67 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software