About: Metodika předpovědi plemenné hodnoty denního nádoje ovčího mléka a produkce mléčných složek     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • Purpose of this method is to describe the procedure of routine prediction of breeding values of sheep milk and milk content quantity. Method is based on genetic and statistical evaluation of test performance of sheep in Czech Republic by BLUP-AM. Evaluated traits are quantity of milk (kg), ratio of protein content (%) and ratio of fat content (%) of milk.This method is used by Association of Sheep and Goat Breeders of the Czech Republic and Czech Moravian Breeding Corporation. (en)
  • Cílem metodiky je shrnout postup předpovědi plemenné hodnoty pro mléčnou užitkovost a produkci složek v mléce ovcí, který bude dále využíván v rutinním provozu.Metodika je založena na hodnocení znaků mléčné užitkovosti ovcí v České republice pomocí geneticko-statistické metody BLUP-AM. Hodnocené vlastnosti jsou množství nadojeného mléka (kg), podíl bílkoviny (%) a podíl tuku ( %) v mléce. Výsledky této metodiky jsou využity Českomoravskou společností chovatelů pro Svaz chovatelů ovcí a koz.
  • Cílem metodiky je shrnout postup předpovědi plemenné hodnoty pro mléčnou užitkovost a produkci složek v mléce ovcí, který bude dále využíván v rutinním provozu.Metodika je založena na hodnocení znaků mléčné užitkovosti ovcí v České republice pomocí geneticko-statistické metody BLUP-AM. Hodnocené vlastnosti jsou množství nadojeného mléka (kg), podíl bílkoviny (%) a podíl tuku ( %) v mléce. Výsledky této metodiky jsou využity Českomoravskou společností chovatelů pro Svaz chovatelů ovcí a koz. (cs)
Title
  • Metodika předpovědi plemenné hodnoty denního nádoje ovčího mléka a produkce mléčných složek
  • Metodika předpovědi plemenné hodnoty denního nádoje ovčího mléka a produkce mléčných složek (cs)
  • Method of Prediction of Breeding Values of Quantity and Content of Sheep Milk (en)
skos:prefLabel
  • Metodika předpovědi plemenné hodnoty denního nádoje ovčího mléka a produkce mléčných složek
  • Metodika předpovědi plemenné hodnoty denního nádoje ovčího mléka a produkce mléčných složek (cs)
  • Method of Prediction of Breeding Values of Quantity and Content of Sheep Milk (en)
skos:notation
  • 3325/2012-ČPI
  • RIV/00027014:_____/12:#0001608!RIV13-MZE-00027014
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QH91271)
http://linked.open...certifikacniOrgan
  • Česká plemenářská inspekce
http://linked.open.../datumCertifikace
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • %22 Při genetické směrodatné odchylce 0,03 kg mléka na den, spolehlivosti předpovědi plemenných hodnot 0,3 u obou pohlaví , selekční difeneci 1 sm.odch. u samic a 2,3 sm.odch. u beranů a při generačním intervalu 4 roky u bahnic a 3 roky u beranů, lze odhadovat průměrný roční genetický zisk na úrovni cca 0,76 kg mléka za dojnou periodu. Při ceně mléka 35 Kč/kg to v kontrolovaných chovech přinese nárůst tržeb za mléko celkově o cca 32 tis. Kč ročně. Za předpokladu počtu 2000 dojných bahnic v užitkových chovech by celkový nárůst tržeb za mléko podmíněný selekčním ziskem činil 32 tis. Kč. Pokud vezmeme v potaz kumulativní nárůst užitkovosti, tak za období 10 let celkový efekt postupného nárůstu užitkovosti díky šlechtění činí zisk při uvedených počtech zvířat cca 3,5 mln. Kč v šlechtitelských i užitkových chovech dohromady. Další přínosy zavedení předpovědi plemenných hodnot a docílení větších selekčních zisků lze očekávat v oblasti prodeje plemenných zvířat do zahraničí. %22
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 149937
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027014:_____/12:#0001608
http://linked.open...terniIdentifikace
  • 978-80-7403-093-2
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Method, Sheep, Milk, Breeding Values (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [64E209488D3D]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Metodika popisuje výpočet a algoritmus výpočtu plemenných hodnot pro množství a složky mléka ovcí statistickou metodou BLUP-AM. Určuje genetické parametry pro výpočty, formáty používané v údajích a vymezuje přípustné hranice sledovaných hodnot kontroly užitkovosti. Přílohou je podle algoritmu vytvořený program v jazyce SAS. Byla uzavřena smlouva o užívání se Svazem chovatelů ovcí a koz v ČR IČ: 63109859, zastoupené Ing. Vítem Marešem, předsedou, Palackého 1-3, 612 00 Brno, tel. 777 754 800 a Českomoravskou společností chovatelů, a. s. IČ:26162539, zastoupenou Ing. Zdeňkem Růžičkou, prokuristou a ředitelem, Hradišťko 123, PSČ 252 09, tel. 257 740 380 pro výpočet plemenných hodnot mléčné užitkovosti ovcí tímto systémem.
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Bauer, Jiří
  • Milerski, Michal
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software