Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
rdfs:seeAlso
| |
Description
| - The effects of vitamin C (0, 280 and 560 mg/kg of diet) and selenium (without, sodium selenite or selenised yeast; Se) at 0.3 mg/kg on the composition and lipid stability of thigh meat were evaluated in broilers. Significant interaction of vitamin C and Se was ascertained in crude protein (P = 0.013), fat (P = 0.006) and selenium content (P < 0.001). The supplementation increased the protein concentration in meat at the expense of fat. Selenised yeast was more effective in the enrichment of meat with Se than selenite was. Vitamin C supplementation decreased (P = 0.002) the vitamin A concentration in the meat of broilers fed diets with sodium selenite or without a Se supplement. Supplementation of the diets with vitamin C in combination with Se significantly (P = 0.018) decreased the lipid oxidation in meat that was stored for 5 days. (en)
- Byly hodnoceny vlivy vitaminu C (0, 280 a 560 mg/kg krmné směsi) a selenu (bez selenu, seleničitan sodný nebo selenizované kvasnice; Se) o obsahu 0,3 mg/kg na složení a stabilitu stehenního svalstva brojlerů. Průkazná interakce vitaminu C a Se byla zjištěna u obsahu dusíkatých látek (P = 0,013), tuku (P = 0,006) a selenu (P < 0,001). Suplementace diety vitaminem C nebo Se zvýšilo obsah bílkovin v mase na úkor tuku. Selenizované kvasnice byly účinnější v obohacení masa selenem než seleničitan. Přídavek vitaminu C snížil (P = 0,002) koncentraci vitaminu A v mase brojlerů krmených dietou se seleničitanem sodným nebo bez přídavku Se. Obohacení diet vitaminem C v kombinaci se Se průkazně (P = 0,018) snížilo oxidaci lipidů v mase, které bylo skladováno 5 dní.
- Byly hodnoceny vlivy vitaminu C (0, 280 a 560 mg/kg krmné směsi) a selenu (bez selenu, seleničitan sodný nebo selenizované kvasnice; Se) o obsahu 0,3 mg/kg na složení a stabilitu stehenního svalstva brojlerů. Průkazná interakce vitaminu C a Se byla zjištěna u obsahu dusíkatých látek (P = 0,013), tuku (P = 0,006) a selenu (P < 0,001). Suplementace diety vitaminem C nebo Se zvýšilo obsah bílkovin v mase na úkor tuku. Selenizované kvasnice byly účinnější v obohacení masa selenem než seleničitan. Přídavek vitaminu C snížil (P = 0,002) koncentraci vitaminu A v mase brojlerů krmených dietou se seleničitanem sodným nebo bez přídavku Se. Obohacení diet vitaminem C v kombinaci se Se průkazně (P = 0,018) snížilo oxidaci lipidů v mase, které bylo skladováno 5 dní. (cs)
|
Title
| - The effect of dietary vitamin C and selenium supplementation on quality of chicken meat (en)
- Vliv přídavku vitaminu C a selenu na kvalitu kuřecího masa
- Vliv přídavku vitaminu C a selenu na kvalitu kuřecího masa (cs)
|
skos:prefLabel
| - The effect of dietary vitamin C and selenium supplementation on quality of chicken meat (en)
- Vliv přídavku vitaminu C a selenu na kvalitu kuřecího masa
- Vliv přídavku vitaminu C a selenu na kvalitu kuřecího masa (cs)
|
skos:notation
| - RIV/00027014:_____/11:#0001542!RIV12-MZE-00027014
|
http://linked.open...avai/predkladatel
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/00027014:_____/11:#0001542
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - The effect of dietary vitamin C and selenium supplementation on quality of chicken meat (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Bubancová, Ivana
- Skřivan, Miloš
- Englmaierová, Michaela
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |