Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
rdfs:seeAlso
| |
Description
| - Cílem práce bylo zjistit úroveň mikrobiální kontaminaci povrchu struků při použití dvou různých dezinfekčních přípravků (A - na bázi kyseliny mléčné, B - na bázi chlorhexidinu glukonátu a isopropylalkoholu). V individuálních stěrech byl stanovován celkový počet mikroorganismů (CPM), počet koliformních bakterií (CB) a počet Escherichia coli (E.coli) v souladu s ČSN. Zjištěná data byla vyhodnocena v programu Statistica. Na povrchu hrotu struků, ošetřených přípravkem B, byl zjištěn statisticky významně vyšší celkový počet mikroorganismů a počet E.coli než na povrchu hrotu struků ošetřených přípravkem A. Byla prokázána statisticky významně vyšší mikrobiální kontaminace povrchu struků po ošetření přípravkem B.
- Cílem práce bylo zjistit úroveň mikrobiální kontaminaci povrchu struků při použití dvou různých dezinfekčních přípravků (A - na bázi kyseliny mléčné, B - na bázi chlorhexidinu glukonátu a isopropylalkoholu). V individuálních stěrech byl stanovován celkový počet mikroorganismů (CPM), počet koliformních bakterií (CB) a počet Escherichia coli (E.coli) v souladu s ČSN. Zjištěná data byla vyhodnocena v programu Statistica. Na povrchu hrotu struků, ošetřených přípravkem B, byl zjištěn statisticky významně vyšší celkový počet mikroorganismů a počet E.coli než na povrchu hrotu struků ošetřených přípravkem A. Byla prokázána statisticky významně vyšší mikrobiální kontaminace povrchu struků po ošetření přípravkem B. (cs)
- The aim of this study was to determine the level of surface microbial contamination of teats after treatment by using two different disinfectants (A - based on lactic acid, B - based on chlorhexidine gluconate and isopropyl alcohol). The total bacteria count (TBC), total coliform count (TCC) and the total Escherichia coli count (E. coli) were assessed in individual swaps from teats in accordance with ISO standards. The observed data was evaluated by the Statistica software. There were detected significantly higher the total bacteria count and the total E. coli count on the surface of the teat treated with disinfectant B than on the surface of the of teats treated with disinfectant A. According the obtained data it is possible to tell that a significantly higher microbial contamination has been proved on the surface of teats after treatment of disinfectant B. (en)
|
Title
| - Jak vybrat dezinfekční přípravek pro ošetření struků před dojením?
- Jak vybrat dezinfekční přípravek pro ošetření struků před dojením? (cs)
- How to select a disinfectant for the treatment of teats before milking? (en)
|
skos:prefLabel
| - Jak vybrat dezinfekční přípravek pro ošetření struků před dojením?
- Jak vybrat dezinfekční přípravek pro ošetření struků před dojením? (cs)
- How to select a disinfectant for the treatment of teats before milking? (en)
|
skos:notation
| - RIV/00027014:_____/11:#0001479!RIV12-MZE-00027014
|
http://linked.open...avai/predkladatel
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/00027014:_____/11:#0001479
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - sheep, milking, teats, disinfection (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Malá, Gabriela
- Novák, Pavel
|