About: Jak vybrat dezinfekční přípravek pro ošetření struků před dojením?     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • Cílem práce bylo zjistit úroveň mikrobiální kontaminaci povrchu struků při použití dvou různých dezinfekčních přípravků (A - na bázi kyseliny mléčné, B - na bázi chlorhexidinu glukonátu a isopropylalkoholu). V individuálních stěrech byl stanovován celkový počet mikroorganismů (CPM), počet koliformních bakterií (CB) a počet Escherichia coli (E.coli) v souladu s ČSN. Zjištěná data byla vyhodnocena v programu Statistica. Na povrchu hrotu struků, ošetřených přípravkem B, byl zjištěn statisticky významně vyšší celkový počet mikroorganismů a počet E.coli než na povrchu hrotu struků ošetřených přípravkem A. Byla prokázána statisticky významně vyšší mikrobiální kontaminace povrchu struků po ošetření přípravkem B.
  • Cílem práce bylo zjistit úroveň mikrobiální kontaminaci povrchu struků při použití dvou různých dezinfekčních přípravků (A - na bázi kyseliny mléčné, B - na bázi chlorhexidinu glukonátu a isopropylalkoholu). V individuálních stěrech byl stanovován celkový počet mikroorganismů (CPM), počet koliformních bakterií (CB) a počet Escherichia coli (E.coli) v souladu s ČSN. Zjištěná data byla vyhodnocena v programu Statistica. Na povrchu hrotu struků, ošetřených přípravkem B, byl zjištěn statisticky významně vyšší celkový počet mikroorganismů a počet E.coli než na povrchu hrotu struků ošetřených přípravkem A. Byla prokázána statisticky významně vyšší mikrobiální kontaminace povrchu struků po ošetření přípravkem B. (cs)
  • The aim of this study was to determine the level of surface microbial contamination of teats after treatment by using two different disinfectants (A - based on lactic acid, B - based on chlorhexidine gluconate and isopropyl alcohol). The total bacteria count (TBC), total coliform count (TCC) and the total Escherichia coli count (E. coli) were assessed in individual swaps from teats in accordance with ISO standards. The observed data was evaluated by the Statistica software. There were detected significantly higher the total bacteria count and the total E. coli count on the surface of the teat treated with disinfectant B than on the surface of the of teats treated with disinfectant A. According the obtained data it is possible to tell that a significantly higher microbial contamination has been proved on the surface of teats after treatment of disinfectant B. (en)
Title
  • Jak vybrat dezinfekční přípravek pro ošetření struků před dojením?
  • Jak vybrat dezinfekční přípravek pro ošetření struků před dojením? (cs)
  • How to select a disinfectant for the treatment of teats before milking? (en)
skos:prefLabel
  • Jak vybrat dezinfekční přípravek pro ošetření struků před dojením?
  • Jak vybrat dezinfekční přípravek pro ošetření struků před dojením? (cs)
  • How to select a disinfectant for the treatment of teats before milking? (en)
skos:notation
  • RIV/00027014:_____/11:#0001479!RIV12-MZE-00027014
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QH72286)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 206164
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027014:_____/11:#0001479
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • sheep, milking, teats, disinfection (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [C8AD17C33E99]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Malá, Gabriela
  • Novák, Pavel
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 112 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software