Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
rdfs:seeAlso
| |
Description
| - Tested was Influence application paint with content TiO2 on walling vestibule, when fell in fattening pigs performance ammonia about 1,6 %. The second experiment paint sides with content TiO2 was included lighting source specific woollen longitude lights. Next technology with electrically modified water in fattening pigs applied in 4% and 8% and in fattening broilers at admix to the feed - water incorporated at preparation wet feeding dues. Next application was by ionizing atmosphere in operational checking of fattening broilers, when owing to ionizing retrenched issue NH3 about 32,4 %, CH4 about 17,5 % and CO2 about 9,1 % and statuette to reduction dust emission 35,1 near faction PM10 and about 37,2 % near faction PM2,5 %. In all cases was not effecteds in technological criteria meat qualities, pH, meat colour in values L, a*,b*, spontaneous waste juice (dripping) and losses weight after heat adjustments (cooking) and also not in criterias of sensorial evaluation. (en)
- Sledován byl vliv aplikace nátěru s obsahem TiO2 na stěny haly, kdy klesla ve výkrmu prasata produkce amoniaku o 1,6 %. Dále ověření nátěru stěn s obsahem TiO2 při osvětlení zdrojem se specifickou vlnovou délkou světla. Další technologie s elektricky upravenou vodou ve výkrmu prasat aplikována ve 4% a 8% a ve výkrmu brojlerů při přimíchání do napájecí vody vmíchané při přípravě mokré krmné dávky. Další byla aplikací ionizace ovzduší v provozní ověřováním ověřování výkrmu brojlerů, kdy se vlivem ionizace se snížily emise NH3 o 32,4 %, CH4 o 17,5 % a CO2 o 9,1 % a sošlo k redukci emise prachu 35,1 u frakce PM10 a o 37,2 % u frakce PM2,5 %. Ve všech případech nebyly ovlivněny technologické kritéria kvality masa, pH, barva masa v hodnotách L, a*,b*, samovolná ztráta vlastní šťávy a ztráty hmotnosti po tepelných úpravách a ani kritéria senzorického hodnocení.
- Sledován byl vliv aplikace nátěru s obsahem TiO2 na stěny haly, kdy klesla ve výkrmu prasata produkce amoniaku o 1,6 %. Dále ověření nátěru stěn s obsahem TiO2 při osvětlení zdrojem se specifickou vlnovou délkou světla. Další technologie s elektricky upravenou vodou ve výkrmu prasat aplikována ve 4% a 8% a ve výkrmu brojlerů při přimíchání do napájecí vody vmíchané při přípravě mokré krmné dávky. Další byla aplikací ionizace ovzduší v provozní ověřováním ověřování výkrmu brojlerů, kdy se vlivem ionizace se snížily emise NH3 o 32,4 %, CH4 o 17,5 % a CO2 o 9,1 % a sošlo k redukci emise prachu 35,1 u frakce PM10 a o 37,2 % u frakce PM2,5 %. Ve všech případech nebyly ovlivněny technologické kritéria kvality masa, pH, barva masa v hodnotách L, a*,b*, samovolná ztráta vlastní šťávy a ztráty hmotnosti po tepelných úpravách a ani kritéria senzorického hodnocení. (cs)
|
Title
| - Kvalita masa prasat a brojlerových kuřat vykrmovaných s použitím nanotechnologií
- Kvalita masa prasat a brojlerových kuřat vykrmovaných s použitím nanotechnologií (cs)
- Meat quality of pigs and chickens influenced of nanotechnology (en)
|
skos:prefLabel
| - Kvalita masa prasat a brojlerových kuřat vykrmovaných s použitím nanotechnologií
- Kvalita masa prasat a brojlerových kuřat vykrmovaných s použitím nanotechnologií (cs)
- Meat quality of pigs and chickens influenced of nanotechnology (en)
|
skos:notation
| - RIV/00027014:_____/11:#0001468!RIV12-MZE-00027014
|
http://linked.open...avai/predkladatel
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/00027014:_____/11:#0001468
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - nanotechnology, meat quality, pig, chicken (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Zabloudilová, Petra
- Adamec, Tomáš
- Dolejš, Jan
- Toufar, Oldřich
|