About: Kvalita masa prasat a brojlerových kuřat vykrmovaných s použitím nanotechnologií     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • Tested was Influence application paint with content TiO2 on walling vestibule, when fell in fattening pigs performance ammonia about 1,6 %. The second experiment paint sides with content TiO2 was included lighting source specific woollen longitude lights. Next technology with electrically modified water in fattening pigs applied in 4% and 8% and in fattening broilers at admix to the feed - water incorporated at preparation wet feeding dues. Next application was by ionizing atmosphere in operational checking of fattening broilers, when owing to ionizing retrenched issue NH3 about 32,4 %, CH4 about 17,5 % and CO2 about 9,1 % and statuette to reduction dust emission 35,1 near faction PM10 and about 37,2 % near faction PM2,5 %. In all cases was not effecteds in technological criteria meat qualities, pH, meat colour in values L, a*,b*, spontaneous waste juice (dripping) and losses weight after heat adjustments (cooking) and also not in criterias of sensorial evaluation. (en)
  • Sledován byl vliv aplikace nátěru s obsahem TiO2 na stěny haly, kdy klesla ve výkrmu prasata produkce amoniaku o 1,6 %. Dále ověření nátěru stěn s obsahem TiO2 při osvětlení zdrojem se specifickou vlnovou délkou světla. Další technologie s elektricky upravenou vodou ve výkrmu prasat aplikována ve 4% a 8% a ve výkrmu brojlerů při přimíchání do napájecí vody vmíchané při přípravě mokré krmné dávky. Další byla aplikací ionizace ovzduší v provozní ověřováním ověřování výkrmu brojlerů, kdy se vlivem ionizace se snížily emise NH3 o 32,4 %, CH4 o 17,5 % a CO2 o 9,1 % a sošlo k redukci emise prachu 35,1 u frakce PM10 a o 37,2 % u frakce PM2,5 %. Ve všech případech nebyly ovlivněny technologické kritéria kvality masa, pH, barva masa v hodnotách L, a*,b*, samovolná ztráta vlastní šťávy a ztráty hmotnosti po tepelných úpravách a ani kritéria senzorického hodnocení.
  • Sledován byl vliv aplikace nátěru s obsahem TiO2 na stěny haly, kdy klesla ve výkrmu prasata produkce amoniaku o 1,6 %. Dále ověření nátěru stěn s obsahem TiO2 při osvětlení zdrojem se specifickou vlnovou délkou světla. Další technologie s elektricky upravenou vodou ve výkrmu prasat aplikována ve 4% a 8% a ve výkrmu brojlerů při přimíchání do napájecí vody vmíchané při přípravě mokré krmné dávky. Další byla aplikací ionizace ovzduší v provozní ověřováním ověřování výkrmu brojlerů, kdy se vlivem ionizace se snížily emise NH3 o 32,4 %, CH4 o 17,5 % a CO2 o 9,1 % a sošlo k redukci emise prachu 35,1 u frakce PM10 a o 37,2 % u frakce PM2,5 %. Ve všech případech nebyly ovlivněny technologické kritéria kvality masa, pH, barva masa v hodnotách L, a*,b*, samovolná ztráta vlastní šťávy a ztráty hmotnosti po tepelných úpravách a ani kritéria senzorického hodnocení. (cs)
Title
  • Kvalita masa prasat a brojlerových kuřat vykrmovaných s použitím nanotechnologií
  • Kvalita masa prasat a brojlerových kuřat vykrmovaných s použitím nanotechnologií (cs)
  • Meat quality of pigs and chickens influenced of nanotechnology (en)
skos:prefLabel
  • Kvalita masa prasat a brojlerových kuřat vykrmovaných s použitím nanotechnologií
  • Kvalita masa prasat a brojlerových kuřat vykrmovaných s použitím nanotechnologií (cs)
  • Meat quality of pigs and chickens influenced of nanotechnology (en)
skos:notation
  • RIV/00027014:_____/11:#0001468!RIV12-MZE-00027014
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QH92195)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 208611
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027014:_____/11:#0001468
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • nanotechnology, meat quality, pig, chicken (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [531B8A9306DB]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Zabloudilová, Petra
  • Adamec, Tomáš
  • Dolejš, Jan
  • Toufar, Oldřich
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software