About: Zásady biosecurity v chovech ovcí     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • Agricultural biosecurity refers to management practices designed to prevent the introduction of pathogens into a herd or the spread of pathogens within a herd that could harm the herd’s health or compromise the quality of the products produced by the farm. Implementing and maintaining a biosecurity plan is important as the introduction of new diseases into a herd can be expensive in terms of decreased production due to the illnes an possibly death of animals including additional costs associated with treatment. In principle it is a complex of preventive measures designed to prevent the penetration of infectious agents in animals by persons (hygienic filtr), animals (wildlife, birds, pets), technological systems and equipment (technology of housing, feeding, drinking, removing of excrements, ventilation). Good management can do much to reduce the effect of adverse environmental factors. Biosecurity is an integral part of health herd management. (en)
  • Biosecurita představuje strategii managementu zaměřenou na minimalizaci možnosti průniku patogenních mikroorganismů na farmu (externí biosecurita) a jejich šíření v chovu (interní biosecurita) s cílem prevence ohrožení zdraví zvířat nebo kvality produktů na farmě. Zavedení a dodržování plánu biosecurity je důležité také proto, že zavlečení infekce do chovu významně naruší ekonomickou rentabilitu chovu snížením užitkovosti z důvodu onemocnění a příp. úhynů zvířat včetně zvýšení nákladů spojených s léčbou. V principu je možno říci, že se jedná o komplex preventivních opatření směřujících k zabránění průniku infekčního agens do chovu prostřednictvím osob (hygienická smyčka), zvířat (volně žijící zvěř, ptactvo, domácí zvířata), technologickými systémy a zařízením (technologie ustájení, krmení, napájení, odklizu exkrementů, větrání). Dobrý management může významně pomoci při snížení negativního účinku faktorů chovného prostředí.
  • Biosecurita představuje strategii managementu zaměřenou na minimalizaci možnosti průniku patogenních mikroorganismů na farmu (externí biosecurita) a jejich šíření v chovu (interní biosecurita) s cílem prevence ohrožení zdraví zvířat nebo kvality produktů na farmě. Zavedení a dodržování plánu biosecurity je důležité také proto, že zavlečení infekce do chovu významně naruší ekonomickou rentabilitu chovu snížením užitkovosti z důvodu onemocnění a příp. úhynů zvířat včetně zvýšení nákladů spojených s léčbou. V principu je možno říci, že se jedná o komplex preventivních opatření směřujících k zabránění průniku infekčního agens do chovu prostřednictvím osob (hygienická smyčka), zvířat (volně žijící zvěř, ptactvo, domácí zvířata), technologickými systémy a zařízením (technologie ustájení, krmení, napájení, odklizu exkrementů, větrání). Dobrý management může významně pomoci při snížení negativního účinku faktorů chovného prostředí. (cs)
Title
  • Zásady biosecurity v chovech ovcí
  • Zásady biosecurity v chovech ovcí (cs)
  • Principles of biosecurity in the sheep breeds (en)
skos:prefLabel
  • Zásady biosecurity v chovech ovcí
  • Zásady biosecurity v chovech ovcí (cs)
  • Principles of biosecurity in the sheep breeds (en)
skos:notation
  • RIV/00027014:_____/10:#0001364!RIV12-MZE-00027014
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QH72286)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 299659
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027014:_____/10:#0001364
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • sheep breeding, biosecuriy, pathogens (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [83FD711DDC37]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Malá, Gabriela
  • Novák, Pavel
  • Tittl, K.
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software