About: Is microbiological quality of sheep milk influenced on different ways of milking?     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The aim of this study was to find out the relationship between the different ways of milking and milk quality of sheep on the basis of the determination of selected microbiological parameters (total bacterial counts, the number of total coliforms, the number of Escherichia coli) of milk. In the three farms of sheep were milked twenty ewes during the lactation period. The first group (20 ewes) was milked by hand and second group (20 ewes) was milked by milking machine. Milk samples were collected once a month.The experimental data were analyzed by analysis of covariance in the programme Statistica. Milk samples of machine milked sheep had significantly higher total bacterial count and total coliform bacteria in compared with milk samples of hand milked sheep. (en)
  • Cílem práce bylo zjistit vztah mezi různým způsobem dojení a kvalitou ovčího mléka na základě stanovení vybraných mikrobiologických ukazatelů (celkový počet mikroorganismů, počet koliformních bakterií, počet Escherichia coli) v mléce. Ve 3 chovech dojených ovcí bylo sledováno dvacet bahnic v období celé laktace. Jedna skupina v počtu 10 bahnic byla dojena v průběhu celé laktace ručně a druhá skupina (10 bahnic) dojicím strojem. Vzorky mléka byly bahnicím odebírány jedenkrát za měsíc. Zjištěná data byla statisticky vyhodnocena metodou analýza kovariance v programu Statistica. Vzorky mléka strojně dojených ovcí měly statisticky významně vyšší celkový počet mikroorganismů a koliformních bakterií v porovnání se vzorky mléka ručně dojených ovcí.
  • Cílem práce bylo zjistit vztah mezi různým způsobem dojení a kvalitou ovčího mléka na základě stanovení vybraných mikrobiologických ukazatelů (celkový počet mikroorganismů, počet koliformních bakterií, počet Escherichia coli) v mléce. Ve 3 chovech dojených ovcí bylo sledováno dvacet bahnic v období celé laktace. Jedna skupina v počtu 10 bahnic byla dojena v průběhu celé laktace ručně a druhá skupina (10 bahnic) dojicím strojem. Vzorky mléka byly bahnicím odebírány jedenkrát za měsíc. Zjištěná data byla statisticky vyhodnocena metodou analýza kovariance v programu Statistica. Vzorky mléka strojně dojených ovcí měly statisticky významně vyšší celkový počet mikroorganismů a koliformních bakterií v porovnání se vzorky mléka ručně dojených ovcí. (cs)
Title
  • Is microbiological quality of sheep milk influenced on different ways of milking? (en)
  • Je mikrobiologická kvalita ovčího mléka ovlivněna způsobem dojení?
  • Je mikrobiologická kvalita ovčího mléka ovlivněna způsobem dojení? (cs)
skos:prefLabel
  • Is microbiological quality of sheep milk influenced on different ways of milking? (en)
  • Je mikrobiologická kvalita ovčího mléka ovlivněna způsobem dojení?
  • Je mikrobiologická kvalita ovčího mléka ovlivněna způsobem dojení? (cs)
skos:notation
  • RIV/00027014:_____/10:#0001351!RIV11-MZE-00027014
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QH72286)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 265414
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027014:_____/10:#0001351
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • sheep, milk, total bacterial count, total coliform bacteria, hand milking, machine milking (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [085AC63C1B07]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Malá, Gabriela
  • Knížek, Josef
  • Švejcarová, M.
  • Peroutková, J.
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 112 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software