Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The aim of this study was to find out the relationship between the different ways of milking and milk quality of sheep on the basis of the determination of selected microbiological parameters (total bacterial counts, the number of total coliforms, the number of Escherichia coli) of milk. In the three farms of sheep were milked twenty ewes during the lactation period. The first group (20 ewes) was milked by hand and second group (20 ewes) was milked by milking machine. Milk samples were collected once a month.The experimental data were analyzed by analysis of covariance in the programme Statistica. Milk samples of machine milked sheep had significantly higher total bacterial count and total coliform bacteria in compared with milk samples of hand milked sheep. (en)
- Cílem práce bylo zjistit vztah mezi různým způsobem dojení a kvalitou ovčího mléka na základě stanovení vybraných mikrobiologických ukazatelů (celkový počet mikroorganismů, počet koliformních bakterií, počet Escherichia coli) v mléce. Ve 3 chovech dojených ovcí bylo sledováno dvacet bahnic v období celé laktace. Jedna skupina v počtu 10 bahnic byla dojena v průběhu celé laktace ručně a druhá skupina (10 bahnic) dojicím strojem. Vzorky mléka byly bahnicím odebírány jedenkrát za měsíc. Zjištěná data byla statisticky vyhodnocena metodou analýza kovariance v programu Statistica. Vzorky mléka strojně dojených ovcí měly statisticky významně vyšší celkový počet mikroorganismů a koliformních bakterií v porovnání se vzorky mléka ručně dojených ovcí.
- Cílem práce bylo zjistit vztah mezi různým způsobem dojení a kvalitou ovčího mléka na základě stanovení vybraných mikrobiologických ukazatelů (celkový počet mikroorganismů, počet koliformních bakterií, počet Escherichia coli) v mléce. Ve 3 chovech dojených ovcí bylo sledováno dvacet bahnic v období celé laktace. Jedna skupina v počtu 10 bahnic byla dojena v průběhu celé laktace ručně a druhá skupina (10 bahnic) dojicím strojem. Vzorky mléka byly bahnicím odebírány jedenkrát za měsíc. Zjištěná data byla statisticky vyhodnocena metodou analýza kovariance v programu Statistica. Vzorky mléka strojně dojených ovcí měly statisticky významně vyšší celkový počet mikroorganismů a koliformních bakterií v porovnání se vzorky mléka ručně dojených ovcí. (cs)
|
Title
| - Is microbiological quality of sheep milk influenced on different ways of milking? (en)
- Je mikrobiologická kvalita ovčího mléka ovlivněna způsobem dojení?
- Je mikrobiologická kvalita ovčího mléka ovlivněna způsobem dojení? (cs)
|
skos:prefLabel
| - Is microbiological quality of sheep milk influenced on different ways of milking? (en)
- Je mikrobiologická kvalita ovčího mléka ovlivněna způsobem dojení?
- Je mikrobiologická kvalita ovčího mléka ovlivněna způsobem dojení? (cs)
|
skos:notation
| - RIV/00027014:_____/10:#0001351!RIV11-MZE-00027014
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/00027014:_____/10:#0001351
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - sheep, milk, total bacterial count, total coliform bacteria, hand milking, machine milking (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Malá, Gabriela
- Knížek, Josef
- Švejcarová, M.
- Peroutková, J.
|