About: Obsah mastných kyselin ve vybraných živočišných produktech     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Fatty acid composition was compared in selected animal products, i. e. pork loin, milk and egg yolk. Significantly the highest content of monitored fatty acids and fat was found in yolk (6 798.6 mg/100 g, 32.22%) in comparison with milk (1 343.6 mg/100 g, 4.55%) and pork meat (716.4 mg/100g, 2.29%). In terms of nutrition and human health, the most favourable ratio of n-6 and n-3 polyunsaturated fatty acids was recorded in milk (5.14) compared to yolk (12.05) and loin (12.47). (en)
  • Bylo porovnáváno procentuální zastoupení mastných kyselin ve vybraných živočišných produktech, tj. ve vepřové pečeni, kravském mléce a ve vaječném žloutku. Průkazně nejvyšší obsah sledovaných mastných kyselin a tuku byl zjištěn ve žloutku (6 798,6 mg/100 g, 32,22 %) ve srovnání s mlékem (1 343,6 mg/100 g, 4,55 %) a vepřovým masem (716,4 mg/100g, 2,29 %). Z hlediska výživy a zdraví člověka byl nejpříznivější poměr n-6 a n-3 polynenasycených mastných kyselin zaznamenán u mléka (5,14) oproti vaječnému žloutku (12,05) a vepřové pečeni (12,47).
  • Bylo porovnáváno procentuální zastoupení mastných kyselin ve vybraných živočišných produktech, tj. ve vepřové pečeni, kravském mléce a ve vaječném žloutku. Průkazně nejvyšší obsah sledovaných mastných kyselin a tuku byl zjištěn ve žloutku (6 798,6 mg/100 g, 32,22 %) ve srovnání s mlékem (1 343,6 mg/100 g, 4,55 %) a vepřovým masem (716,4 mg/100g, 2,29 %). Z hlediska výživy a zdraví člověka byl nejpříznivější poměr n-6 a n-3 polynenasycených mastných kyselin zaznamenán u mléka (5,14) oproti vaječnému žloutku (12,05) a vepřové pečeni (12,47). (cs)
Title
  • Obsah mastných kyselin ve vybraných živočišných produktech
  • Obsah mastných kyselin ve vybraných živočišných produktech (cs)
  • Fatty acid content in selected animal products (en)
skos:prefLabel
  • Obsah mastných kyselin ve vybraných živočišných produktech
  • Obsah mastných kyselin ve vybraných živočišných produktech (cs)
  • Fatty acid content in selected animal products (en)
skos:notation
  • RIV/00027014:_____/10:#0001218!RIV11-MZE-00027014
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QH91270), Z(MZE0002701404)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 276070
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027014:_____/10:#0001218
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • fatty acids, pork loin, milk, egg yolk (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [D5095314C5DE]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Englmaierová, Michaela
  • Charvátová, Vladimíra
  • Okrouhlá, M.
  • Toušová, R.
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 64 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software