Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Fatty acid composition was compared in selected animal products, i. e. pork loin, milk and egg yolk. Significantly the highest content of monitored fatty acids and fat was found in yolk (6 798.6 mg/100 g, 32.22%) in comparison with milk (1 343.6 mg/100 g, 4.55%) and pork meat (716.4 mg/100g, 2.29%). In terms of nutrition and human health, the most favourable ratio of n-6 and n-3 polyunsaturated fatty acids was recorded in milk (5.14) compared to yolk (12.05) and loin (12.47). (en)
- Bylo porovnáváno procentuální zastoupení mastných kyselin ve vybraných živočišných produktech, tj. ve vepřové pečeni, kravském mléce a ve vaječném žloutku. Průkazně nejvyšší obsah sledovaných mastných kyselin a tuku byl zjištěn ve žloutku (6 798,6 mg/100 g, 32,22 %) ve srovnání s mlékem (1 343,6 mg/100 g, 4,55 %) a vepřovým masem (716,4 mg/100g, 2,29 %). Z hlediska výživy a zdraví člověka byl nejpříznivější poměr n-6 a n-3 polynenasycených mastných kyselin zaznamenán u mléka (5,14) oproti vaječnému žloutku (12,05) a vepřové pečeni (12,47).
- Bylo porovnáváno procentuální zastoupení mastných kyselin ve vybraných živočišných produktech, tj. ve vepřové pečeni, kravském mléce a ve vaječném žloutku. Průkazně nejvyšší obsah sledovaných mastných kyselin a tuku byl zjištěn ve žloutku (6 798,6 mg/100 g, 32,22 %) ve srovnání s mlékem (1 343,6 mg/100 g, 4,55 %) a vepřovým masem (716,4 mg/100g, 2,29 %). Z hlediska výživy a zdraví člověka byl nejpříznivější poměr n-6 a n-3 polynenasycených mastných kyselin zaznamenán u mléka (5,14) oproti vaječnému žloutku (12,05) a vepřové pečeni (12,47). (cs)
|
Title
| - Obsah mastných kyselin ve vybraných živočišných produktech
- Obsah mastných kyselin ve vybraných živočišných produktech (cs)
- Fatty acid content in selected animal products (en)
|
skos:prefLabel
| - Obsah mastných kyselin ve vybraných živočišných produktech
- Obsah mastných kyselin ve vybraných živočišných produktech (cs)
- Fatty acid content in selected animal products (en)
|
skos:notation
| - RIV/00027014:_____/10:#0001218!RIV11-MZE-00027014
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| - P(QH91270), Z(MZE0002701404)
|
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/00027014:_____/10:#0001218
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - fatty acids, pork loin, milk, egg yolk (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Englmaierová, Michaela
- Charvátová, Vladimíra
- Okrouhlá, M.
- Toušová, R.
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |