About: Účinnost čištění a dezinfekce dojicího zařízení pro ovce     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • V zemědělské prvovýrobě je v současnosti věnována velká pozornost produkci biologicky plnohodnotných zdravotně nezávadných surovin a potravin. Předpokladem dosažení kvality syrového ovčího mléka je kromě dodržení správných technologických systémů chovu, především dodržení hygienických zásad získávání mléka. Cílem práce bylo porovnat účinnost procesu čištění a dezinfekce v průběhu ručního a strojního dojení ve dvou chovech dojených ovcí na základě stanovení vybraných mikrobiologických ukazatelů. Jak vyplynulo z výsledků, vzorky mléka ručně dojených ovcí obsahovaly signifikantně nižší počet somatických buněk, počet celkových mikroorganismů, počet koliformních bakterií a počet Escherichia coli i koagulázpozitivních stafylokoků v porovnání se vzorky mléka ovcí dojených strojem.
  • V zemědělské prvovýrobě je v současnosti věnována velká pozornost produkci biologicky plnohodnotných zdravotně nezávadných surovin a potravin. Předpokladem dosažení kvality syrového ovčího mléka je kromě dodržení správných technologických systémů chovu, především dodržení hygienických zásad získávání mléka. Cílem práce bylo porovnat účinnost procesu čištění a dezinfekce v průběhu ručního a strojního dojení ve dvou chovech dojených ovcí na základě stanovení vybraných mikrobiologických ukazatelů. Jak vyplynulo z výsledků, vzorky mléka ručně dojených ovcí obsahovaly signifikantně nižší počet somatických buněk, počet celkových mikroorganismů, počet koliformních bakterií a počet Escherichia coli i koagulázpozitivních stafylokoků v porovnání se vzorky mléka ovcí dojených strojem. (cs)
  • Great attention is given to the production of biologically and hygienically unexceptionable foods in agricultural industry at the present time. The presumption of obtaining the quality of raw sheep milk is, except for compliance of proper technological systems of breeding, the compliance of hygienic principles of milking. The aim of this study was to compare the efficiency of the cleaning and disinfection process during hand milking and machine milking on the basis of the assessment of selected microbiological indicators in two dairy sheep farms. The results of this experiment have shown that milk samples of hand milked ewes contained significant lower somatic cells count, total counts of microorganisms, coliforms, Escherichia coli and coagulase-positive staphylococci in comparison with milk samples obtained from the machine milked ewes. (en)
Title
  • Účinnost čištění a dezinfekce dojicího zařízení pro ovce
  • Účinnost čištění a dezinfekce dojicího zařízení pro ovce (cs)
  • Efficiency of cleaning and disinfection of sheep milking machine (en)
skos:prefLabel
  • Účinnost čištění a dezinfekce dojicího zařízení pro ovce
  • Účinnost čištění a dezinfekce dojicího zařízení pro ovce (cs)
  • Efficiency of cleaning and disinfection of sheep milking machine (en)
skos:notation
  • RIV/00027014:_____/09:#0001076!RIV10-MZE-00027014
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QH72286)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 2
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 347348
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027014:_____/09:#0001076
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • dairy sheep; milking; milk quality (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [8C0B0A4E72E3]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Veterinářství
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 59
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Malá, Gabriela
issn
  • 0506-8231
number of pages
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software