About: Estimating of the content of main meaty parts in the pig carcass depending on selected characteristics     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The aim of the work was to estimate the content of main meaty parts (MMP) in the pig carcass. The group of carcasses was selected with regards to the representative lean meat content and to the sex. All measurements were done on the left carcass half. One day after slaughter all carcasses were divided into primal cuts and the content of MMP has been determined. The average lean meat content was 57.23 % and the average carcass weight 93.5 kg. In the first model was calculated the regression formula using the fat thickness and meat thickness measured with the FOM device. The second model used three most correlative characteristics (concerning the content of MMP) and the regression formula was worked out as well. Both regression formulae fulfill the statistical requirements for the accuracy of the estimation.
  • The aim of the work was to estimate the content of main meaty parts (MMP) in the pig carcass. The group of carcasses was selected with regards to the representative lean meat content and to the sex. All measurements were done on the left carcass half. One day after slaughter all carcasses were divided into primal cuts and the content of MMP has been determined. The average lean meat content was 57.23 % and the average carcass weight 93.5 kg. In the first model was calculated the regression formula using the fat thickness and meat thickness measured with the FOM device. The second model used three most correlative characteristics (concerning the content of MMP) and the regression formula was worked out as well. Both regression formulae fulfill the statistical requirements for the accuracy of the estimation. (en)
  • Cílem práce bylo odhadnout podíl hlavních masitých částí (HMČ) u jatečně upravených těl prasat. Skupiny jatečných těl byly vybírány podle podílu svaloviny a podle pohlaví. Všechna měření se prováděla na levé půlce jatečného těla. Druhý den po porážce byla všechna jatečná těla rozdělena na hlavní jatečné partie a byl zjištěn obsah HMČ. Průměrný podíl svaloviny činil 57.23 % a průměrná hmotnost jatečného těla byla 93.5 kg. U prvního modelu byla vytvořena regresní rovnice za použití výšky tuku a výšky svaloviny měřených přístrojem FOM. Druhý model využíval tři znaky, které spolu nejvíce korelovaly (týkající se obsahu HMČ) a byla rovněž vytvořena regresní rovnice. Obě regresní rovnice splňovaly statistické požadavky na přesnost odhadu. (cs)
Title
  • Estimating of the content of main meaty parts in the pig carcass depending on selected characteristics
  • Odhad obsahu hlavních masitých částí u jatečně opracovaných těl prasat v závislosti na vybraných znacích (cs)
  • Estimating of the content of main meaty parts in the pig carcass depending on selected characteristics (en)
skos:prefLabel
  • Estimating of the content of main meaty parts in the pig carcass depending on selected characteristics
  • Odhad obsahu hlavních masitých částí u jatečně opracovaných těl prasat v závislosti na vybraných znacích (cs)
  • Estimating of the content of main meaty parts in the pig carcass depending on selected characteristics (en)
skos:notation
  • RIV/00027014:_____/08:#0000879!RIV09-MZE-00027014
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MZE0002701403)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 1
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 366525
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027014:_____/08:#0000879
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • pig carcass composition; main meaty parts; carcass value (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [A0CFBFC9DACD]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Research in Pig Breeding
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 2
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • David, Libor
  • Pulkrábek, Jan
  • Vítek, Martin
  • Vališ, Libor
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1802-7547
number of pages
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 35 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software