About: Vliv lněného šrotu v krmné dávce prasat na organoleptické vlastnosti a oxidační stabilitu vepřového masa     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Organoleptic qualities (odour, flavour, texture and juiciness) of pork from pigs fed with ground linseed were investigated in the experiment. The experiment was carried out from 37 to 98 kg live weight in 4 groups (control group - L0, L1 - 6,7 % of ground linseed, L2 - 13,4 % of ground linseed and L3 - 13,4 % of linseed and 103 mg of alpha-tocopherol in the diet) of 10 fattening crossbreed gilts each. The characteristics were evaluated by trained taste panelists and maximum 7 points were assigned to meat samples. There were not differences between the control group and experimental groups. The oxidative stability of muscle lipids was higher in L3 group (alpha-tocopherol supplementation) compared with other groups. (en)
  • V pokusu byly zjišťovány organoleptické vlastnosti (vůně, chuť, textura a šťavnatost) masa prasat krmených lněným šrotem. Průměrná živá hmotnost prasniček při zahájení pokusu byla 37 kg, při ukončení 98 kg. Prasničky byly rozděleny do 4 skupin po deseti (kontrolní - bez lněného šrotu, L1 - přídavek 6,7 %, L2 - 13,4 % a L3 - 13,4 % a 103 mg alfa-tokoferolu). Organoleptické vlastnosti byly odborně hodnoceny komisí posuzovatelů. Maximálně bylo možno dosáhnout 7 bodů. Mezi kontrolní skupinou a pokusnými skupinami nebyly zjištěny rozdíly. Oxidační stabilita tuku v mase byla u skupiny L3 v porovnání s ostatními skupinami vyšší.
  • V pokusu byly zjišťovány organoleptické vlastnosti (vůně, chuť, textura a šťavnatost) masa prasat krmených lněným šrotem. Průměrná živá hmotnost prasniček při zahájení pokusu byla 37 kg, při ukončení 98 kg. Prasničky byly rozděleny do 4 skupin po deseti (kontrolní - bez lněného šrotu, L1 - přídavek 6,7 %, L2 - 13,4 % a L3 - 13,4 % a 103 mg alfa-tokoferolu). Organoleptické vlastnosti byly odborně hodnoceny komisí posuzovatelů. Maximálně bylo možno dosáhnout 7 bodů. Mezi kontrolní skupinou a pokusnými skupinami nebyly zjištěny rozdíly. Oxidační stabilita tuku v mase byla u skupiny L3 v porovnání s ostatními skupinami vyšší. (cs)
Title
  • Vliv lněného šrotu v krmné dávce prasat na organoleptické vlastnosti a oxidační stabilitu vepřového masa
  • Effect of ground linseed in pig diet on organoleptic qualities and oxidative stability of pork (en)
  • Vliv lněného šrotu v krmné dávce prasat na organoleptické vlastnosti a oxidační stabilitu vepřového masa (cs)
skos:prefLabel
  • Vliv lněného šrotu v krmné dávce prasat na organoleptické vlastnosti a oxidační stabilitu vepřového masa
  • Effect of ground linseed in pig diet on organoleptic qualities and oxidative stability of pork (en)
  • Vliv lněného šrotu v krmné dávce prasat na organoleptické vlastnosti a oxidační stabilitu vepřového masa (cs)
skos:notation
  • RIV/00027014:_____/07:#0000754!RIV08-MZE-00027014
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 171-173
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MZE0002701403)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 458405
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027014:_____/07:#0000754
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • linseed; alpha-tocopherol; organoleptic characteristics; pigs (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [01AF3D36C45B]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • VII. Kábrtovy dietetické dny
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Václavková, Eva
  • Bečková, Růžena
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • VFU
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7305-002-3
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software