Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Organoleptic qualities (odour, flavour, texture and juiciness) of pork from pigs fed with ground linseed were investigated in the experiment. The experiment was carried out from 37 to 98 kg live weight in 4 groups (control group - L0, L1 - 6,7 % of ground linseed, L2 - 13,4 % of ground linseed and L3 - 13,4 % of linseed and 103 mg of alpha-tocopherol in the diet) of 10 fattening crossbreed gilts each. The characteristics were evaluated by trained taste panelists and maximum 7 points were assigned to meat samples. There were not differences between the control group and experimental groups. The oxidative stability of muscle lipids was higher in L3 group (alpha-tocopherol supplementation) compared with other groups. (en)
- V pokusu byly zjišťovány organoleptické vlastnosti (vůně, chuť, textura a šťavnatost) masa prasat krmených lněným šrotem. Průměrná živá hmotnost prasniček při zahájení pokusu byla 37 kg, při ukončení 98 kg. Prasničky byly rozděleny do 4 skupin po deseti (kontrolní - bez lněného šrotu, L1 - přídavek 6,7 %, L2 - 13,4 % a L3 - 13,4 % a 103 mg alfa-tokoferolu). Organoleptické vlastnosti byly odborně hodnoceny komisí posuzovatelů. Maximálně bylo možno dosáhnout 7 bodů. Mezi kontrolní skupinou a pokusnými skupinami nebyly zjištěny rozdíly. Oxidační stabilita tuku v mase byla u skupiny L3 v porovnání s ostatními skupinami vyšší.
- V pokusu byly zjišťovány organoleptické vlastnosti (vůně, chuť, textura a šťavnatost) masa prasat krmených lněným šrotem. Průměrná živá hmotnost prasniček při zahájení pokusu byla 37 kg, při ukončení 98 kg. Prasničky byly rozděleny do 4 skupin po deseti (kontrolní - bez lněného šrotu, L1 - přídavek 6,7 %, L2 - 13,4 % a L3 - 13,4 % a 103 mg alfa-tokoferolu). Organoleptické vlastnosti byly odborně hodnoceny komisí posuzovatelů. Maximálně bylo možno dosáhnout 7 bodů. Mezi kontrolní skupinou a pokusnými skupinami nebyly zjištěny rozdíly. Oxidační stabilita tuku v mase byla u skupiny L3 v porovnání s ostatními skupinami vyšší. (cs)
|
Title
| - Vliv lněného šrotu v krmné dávce prasat na organoleptické vlastnosti a oxidační stabilitu vepřového masa
- Effect of ground linseed in pig diet on organoleptic qualities and oxidative stability of pork (en)
- Vliv lněného šrotu v krmné dávce prasat na organoleptické vlastnosti a oxidační stabilitu vepřového masa (cs)
|
skos:prefLabel
| - Vliv lněného šrotu v krmné dávce prasat na organoleptické vlastnosti a oxidační stabilitu vepřového masa
- Effect of ground linseed in pig diet on organoleptic qualities and oxidative stability of pork (en)
- Vliv lněného šrotu v krmné dávce prasat na organoleptické vlastnosti a oxidační stabilitu vepřového masa (cs)
|
skos:notation
| - RIV/00027014:_____/07:#0000754!RIV08-MZE-00027014
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/00027014:_____/07:#0000754
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - linseed; alpha-tocopherol; organoleptic characteristics; pigs (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - VII. Kábrtovy dietetické dny
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Václavková, Eva
- Bečková, Růžena
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| |
https://schema.org/isbn
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |