About: Vliv hmotnosti na složení jatečného těla u prasat     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Slaughter pig carcasses were analysed using simplified detailed anatomical dissections with the objective to determine the carcass composition with the emphasis on muscle and different cut proportions. The cuts were allocated to the groups according to the prevailing tissue. The values acquired in this manner were adjusted to the carcass weights 70, 80, 90, and 100 kg. Muscle proportions for these weights were 57.08, 56.14, 55.20, and 54.27 %, respectively. The difference in the proportion of main meaty cuts between the extreme weights was 2.24 % (54.48 and 52.24% for carcasses weighing 70 and 100 kg, respectively) while the proportion of fatty cuts increased from 11.19 to 13.46 % in these carcass weights. The following formula was deduced for the relationship between main meaty part proportion (y) and carcass weight (x): y = 59.719 – 0.0748 x. (en)
  • Na souboru jatečných těl prasat byla provedena detailní anatomická disekce s cílem definovat skladbu jatečného těla s důrazem na podíl svaloviny a zastoupení jatečných partií. Jednotlivé partie byly agregovány do skupin podle jejich převažující tkáňové složky. Takto získané ukazatele byly přepočteny na jednotnou hmotnost jatečného těla 70,80, 90 a 100kg. Podíl svaloviny byl při daných hmotnostech 57,08 %, 56,14 %, 55,20% a 54,27%. U hlavních masitých částí byl mezi okrajovými hmotnostmi zaznamenán pokles v jejich podílu z jatečného těla o 2,24 %, a to z 54,48 % na 52,24 %; u tučných částí naopak nárůst o téměř stejnou hodnotu z 11,19 % m 13,46 %. Pro vztah mezi podílem hlavních masitých částí (y) a hmotností jatečného těla (x) byla navržena rovnice y = 59,719 - 0,0748x.
  • Na souboru jatečných těl prasat byla provedena detailní anatomická disekce s cílem definovat skladbu jatečného těla s důrazem na podíl svaloviny a zastoupení jatečných partií. Jednotlivé partie byly agregovány do skupin podle jejich převažující tkáňové složky. Takto získané ukazatele byly přepočteny na jednotnou hmotnost jatečného těla 70,80, 90 a 100kg. Podíl svaloviny byl při daných hmotnostech 57,08 %, 56,14 %, 55,20% a 54,27%. U hlavních masitých částí byl mezi okrajovými hmotnostmi zaznamenán pokles v jejich podílu z jatečného těla o 2,24 %, a to z 54,48 % na 52,24 %; u tučných částí naopak nárůst o téměř stejnou hodnotu z 11,19 % m 13,46 %. Pro vztah mezi podílem hlavních masitých částí (y) a hmotností jatečného těla (x) byla navržena rovnice y = 59,719 - 0,0748x. (cs)
Title
  • Vliv hmotnosti na složení jatečného těla u prasat
  • The effect of weight on pig carcass composition (en)
  • Vliv hmotnosti na složení jatečného těla u prasat (cs)
skos:prefLabel
  • Vliv hmotnosti na složení jatečného těla u prasat
  • The effect of weight on pig carcass composition (en)
  • Vliv hmotnosti na složení jatečného těla u prasat (cs)
skos:notation
  • RIV/00027014:_____/06:#0000742!RIV08-MZE-00027014
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 130-134
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MZE0002701403)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 506442
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027014:_____/06:#0000742
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • pig; carcass; carcass cuts; slaughter weight; relationship (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [2A8CA690B7A7]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Aktuální otázky produkce jatečných zvířat
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • David, Libor
  • Pulkrábek, Jan
  • Vítek, Martin
  • Vališ, Libor
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
https://schema.org/isbn
  • 80-7157-976-9
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 35 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software