Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The basic indicators of carcass value and chosen markers of pork quality were evaluated in the set of carcass pigs of known genotype with sex differentiation. Pigs were classified by SEUROP method. The average lean meat content for all carcasses were 54.2% (U class), for gilts 56.2% (E), and for castrates 53.3% (U). The colours of meat corresponded to standard for pork, the PSE meat occurrence in the set didn´t exceed 10%. The drip losses of meat juices were considerably variable, but the variabilitiesof dry matter and crude protein content were low. (en)
- U jatečných prasat známého genotypu byly vyhodnoceny (s ohledem na pohlaví) základní ukazatele jatečné hodnoty a vybrané markery jakosti vepřového masa. Prasata byla klasifikována metodou SEUROP. Průměrný podíl libového masa na JUT činil pro celý soubor54,2% (třída U), u prasniček 56,2% (E) a u kastrátů 53,3% (U). Barva masa odpovídala standardu pro vepřové maso, výskyt PSE masa nepřesáhl 10% souboru. Ztráty šťáv odkapem byly velmi variabilní, variabilita obsahu sušiny a hrubých bílkovin byla naopak nízká.
- U jatečných prasat známého genotypu byly vyhodnoceny (s ohledem na pohlaví) základní ukazatele jatečné hodnoty a vybrané markery jakosti vepřového masa. Prasata byla klasifikována metodou SEUROP. Průměrný podíl libového masa na JUT činil pro celý soubor54,2% (třída U), u prasniček 56,2% (E) a u kastrátů 53,3% (U). Barva masa odpovídala standardu pro vepřové maso, výskyt PSE masa nepřesáhl 10% souboru. Ztráty šťáv odkapem byly velmi variabilní, variabilita obsahu sušiny a hrubých bílkovin byla naopak nízká. (cs)
|
Title
| - Stanovení diferencí ve vybraných užitných vlastnostech vepřového masa
- Stanovení diferencí ve vybraných užitných vlastnostech vepřového masa (cs)
- Determination of differences in chosen pork manufacture qualities (en)
|
skos:prefLabel
| - Stanovení diferencí ve vybraných užitných vlastnostech vepřového masa
- Stanovení diferencí ve vybraných užitných vlastnostech vepřového masa (cs)
- Determination of differences in chosen pork manufacture qualities (en)
|
skos:notation
| - RIV/00027014:_____/05:#0000147!RIV06-MZE-00027014
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/00027014:_____/05:#0000147
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - animal products quality, standardization, pork, manufacture quality (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - XXXVI. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Koucký, Milan
- Ševčíková, Světlana
- Naděje, Bohumil
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| |
https://schema.org/isbn
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |