Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - A created model that expressed a heat stress (HS) at fattening pigs used noninvasive Metod. Kriteria for determination of HS-level there are weight gain (WG- g. head-1.day-1), move aktivity (MA- minute per 24 h), and resting duration (RE- minute per 24 h). The HS-level (Hx index) was created by relation of named quantities at experiments at HS-period (at temperature levels 20, 25 and 30 degr.C) and thermo-neutral period (15 degr.C). Result Hx is expressed in percentages. When Hx = 100 %, the animal is well-being. On increasing ambient temperatures, the Hx-index of named quantities is sinking. In confront with dairy cows is Hx-index decreasing slight. At fattening pigs was reached on temperature level 30 degr.C the largest reduction at MA (Hx= 85.4 %).At next quantities were reached at WG (90.3) and at RE (96.5). (en)
- Vytvořený model vyjadřuje tepelný stres (TS) u vykrmovaných prasat využívá neinvazní metodu. Kritéria pro hodnocení úrovně TS jsou přírůstek hmotnosti (PH), pohybová aktivita (PA) a doba ležení (LE). Úroveň TS x index Hx byl vytvořen vztahem naměřených hodnot v experimentální periodě s TS (teplota prostředí 20, 25 a 30 st.C) a hodnotami v termo neutrální periodě (15 st.C). Výsledek je vyjádřen v %. Když Hx = 100 %, je zvíře v pohodě. Při zvyšující se teplotě prostředí se index získaných hodnot snižuje.V porovnání s dojnicemi je snížení indexu Hx poměrně malé. U vykrmovaných prasat bylo dosaženo na úrovni teploty 30 st.C největší redukce u PA (Hx = 85,4 %). U dalších ukazatelů bylo dosaženo indexu Hx u PH 90,3 a LE 96,5.
- Vytvořený model vyjadřuje tepelný stres (TS) u vykrmovaných prasat využívá neinvazní metodu. Kritéria pro hodnocení úrovně TS jsou přírůstek hmotnosti (PH), pohybová aktivita (PA) a doba ležení (LE). Úroveň TS x index Hx byl vytvořen vztahem naměřených hodnot v experimentální periodě s TS (teplota prostředí 20, 25 a 30 st.C) a hodnotami v termo neutrální periodě (15 st.C). Výsledek je vyjádřen v %. Když Hx = 100 %, je zvíře v pohodě. Při zvyšující se teplotě prostředí se index získaných hodnot snižuje.V porovnání s dojnicemi je snížení indexu Hx poměrně malé. U vykrmovaných prasat bylo dosaženo na úrovni teploty 30 st.C největší redukce u PA (Hx = 85,4 %). U dalších ukazatelů bylo dosaženo indexu Hx u PH 90,3 a LE 96,5. (cs)
|
Title
| - Hodnocení tepelného stresu u prasat ve výkrmu
- A valuation of heat stress at fattening pigs (en)
- Hodnocení tepelného stresu u prasat ve výkrmu (cs)
|
skos:prefLabel
| - Hodnocení tepelného stresu u prasat ve výkrmu
- A valuation of heat stress at fattening pigs (en)
- Hodnocení tepelného stresu u prasat ve výkrmu (cs)
|
skos:notation
| - RIV/00027014:_____/05:#0000032!RIV06-MZE-00027014
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/00027014:_____/05:#0000032
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - fattening pigs, heat stress, ethology, performance (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Aktuální problémy šlechtění, chovu, zdraví a produkce prasat
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Adamec, Tomáš
- Dolejš, Jan
- Toufar, Oldřich
- Mašata, Ondřej
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
|
https://schema.org/isbn
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |