About: Vnímání a měření zápachu z farem     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Due to fermenting trials in manure substratum generates it an odour compound. The mix composition is very variable. That is why the sensory treatment is for men different, e.g. for for odour perception from piggs, poultry and cattle. Hence it is difficult to measure of the odour level. A standard Metod is an olfactometrical assesment, that come out from subjective assesment from several men. The odour is expressed by the odour unit (OU). Next development is assesment of several characteristic gasses from the odour composition. For this purpose they are developed special gases analyzers. It begin make use of a neuron grid methods. (en)
  • V důsledku fermentačních procesů v substrátu hnoje vzniká zápachová směs. Její složení je značně variabilní. Senzorické působení je proto pro lidi rozdílné, např. u prasat, drůbeže a u skotu. Z tohoto důvodu je obtížné měřit úroveň zápachu. Standardní metodou je olfaktometrické stanovení, které vychází ze subjektivního stanovení několika posuzovateli. Jednotkou zápachu jsou tzv.Zápachové jednotky (v cizině OU event.GE). Dalším vývojem je stanovení několika charakteristických plynů ze zápachové směsi. Ktomuto účelu bylo vyvinuto a dále se vyvíjí speciální plynové analyzátory. Nejnověji se začíná používat teorie neuronových sítí.
  • V důsledku fermentačních procesů v substrátu hnoje vzniká zápachová směs. Její složení je značně variabilní. Senzorické působení je proto pro lidi rozdílné, např. u prasat, drůbeže a u skotu. Z tohoto důvodu je obtížné měřit úroveň zápachu. Standardní metodou je olfaktometrické stanovení, které vychází ze subjektivního stanovení několika posuzovateli. Jednotkou zápachu jsou tzv.Zápachové jednotky (v cizině OU event.GE). Dalším vývojem je stanovení několika charakteristických plynů ze zápachové směsi. Ktomuto účelu bylo vyvinuto a dále se vyvíjí speciální plynové analyzátory. Nejnověji se začíná používat teorie neuronových sítí. (cs)
Title
  • Vnímání a měření zápachu z farem
  • A perception and measuring farm odour (en)
  • Vnímání a měření zápachu z farem (cs)
skos:prefLabel
  • Vnímání a měření zápachu z farem
  • A perception and measuring farm odour (en)
  • Vnímání a měření zápachu z farem (cs)
skos:notation
  • RIV/00027014:_____/04:00010912!RIV/2005/MZE/M02005/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 32-34
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QF3140)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 9
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 593179
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027014:_____/04:00010912
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • manure;bad smell;critic;gas analyzer (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [31EE0D6CE959]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Farmář
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 10
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Adamec, Tomáš
  • Dolejš, Jan
  • Toufar, Oldřich
  • Mašata, Ondřej
  • Návarová, Hana
issn
  • 1210-9789
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software